Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

многоми гори гас 15л.на 100км.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

многоми гори гас 15л.на 100км.

Наскоро си купи фиат брава 1.6 16 с руски газов инжекцион но мисе струва че за градцко ми гори много 15л. при нормално каране без клима и когато мисе включи перката ми гасни колата немога да намеря и кои дамия настрои,иси мисля ако сложа обикновенна газова какщее някои ако може даме посъветва нешто какво да правя че при този разход по добре на бензин но на бенц неми отърва.

15 на 100 си е доста голям разход. На мен в София с всичките и задръствания ми гори 12/100 с ГИ, колкото и на бензин. Виждам, че си от Бургас, а съм чувал, че там има някакъв майтор, който е голям спец в настройките и работи евтино. Поразпитай и отиди. Предполагам, че няма да ти вземе повече от 15-20 лв. Настройките се правят за 10-тина минути.
    Fiat Bravo 1.8 GT 113Hp++
    Lancia Lybra 1.8 131Hp

Коментар

Поразпитах кои може дами оправи настроиките ама се оказа че маистора хич немусе занимава и сега незнам какво да правя,ако някои знае в някои друг град маистор дами оправи настроиките щесъму благодарен.И другиями проблем е чеми мирише на гас и това не е хич добре.

Коментар

miro_84 написа:
        Поразпитах кои може дами оправи настроиките ама се оказа че маистора хич немусе занимава и сега незнам какво да правя,ако някои знае в някои друг град маистор дами оправи настроиките щесъму благодарен.И другиями проблем е чеми мирише на гас и това не е хич добре.
        Кога мирише - на работещ или на изгасен двигател?
        F/I/A/T/ Stilo 1.9 16v 04г.
        F/I/A/T/ Marea 1.6 16v 97г. - EX

Коментар

колега, колко теми още ще пуснеш за тая газова?
          Fiat Bravo 1.6 99г. - Г.И.
          Fiat Stilo 1.6 02г. - Г.И.

Коментар

на работещ

Коментар

извинявамсе колега ама голям проблем

Коментар

колеги да попитам ако махна инжекциона и сложа обикновен изпарител с плочка и кихалка? ще имамли проблеми?

Коментар

miro_84 написа:
                  колеги да попитам ако махна инжекциона и сложа обикновен изпарител с плочка и кихалка? ще имамли проблеми?
                  Ако сложиш обикновенна АГУ няма да си разрешиш проблема с миризмата. възможно е да изтича газ отнякъде / имах такъв проблем - износени гумички на газовия клапан след оправянето му разхода ми падна с около 2л/ Оправи си другите неща и тогава се занимавай с АГУ.вариантите са два -1. проблем с АГУ - нуждае се от настройка или тотално се е прецакала2. проблем на колата /ДВГ/ и резултат висок разход. Аз лично считам това за по вероятно. Щом ти мирише на бензин може би имаш проблем с т.н. работни валууми. от тук се променят сигналите подавани към ЕКУ то, а газовият инжекцион ползва инфо от ЕКУ то на колата.Миризмата на газ може да е от изтичане на газ от снадка клапан или изпарител, или от недобро изгарятне. Дай повече инфо къде мирише, кога мирише как е разхода на бензин има ли разлика във вървенето между газ бензин и т.нСега само гадаем

Коментар

miro_84 написа:
                    Намери си друг майстор. кво ще ходиш да им се молиш. да ги...............................на бензин гасне ли при включване на перката.? Твърде е вероятно изпарителя да е за смяна. Кога е обслужван за последно. Динамиката как е ?

Коментар

miro_84 написа:
                      Докъто се занимаваш с ГУ независимо какви,винаги ще имаш проблеми.Не четеш ли раздел ГУ във форума.Ти да не мислиш че си единствения с проблеми.

Коментар

с климатик и включена перка нямам проблеми с оборотите на бензин,само дето като отворя прозореца ими замирисва на бенц.

Коментар

извинявамсе ,не разбирам много но имам само 4 дюзи,клапан,и нещо подобно на чашка и мисля че тя е нещо за вакума.Иначе на бензин нямам проблеми освен миризмата на отворен прозорец.

Коментар

бях при маистор и тои проверяваше за теч на гас но не намери никъде.Казами че на гас работела на 3 целиндъра,а на бенц 4 нормално.А до колкото за друг маистор нямали софтуер за моето газово никаде другаде само там подържали тази марка gig 4.

Коментар

аз си мисля че няма хубаво изгаряне за това мирише така,при двигатела почти несе усеща миризма,отзад мирише наи много от вън през ауспуха.И когато отворя прозорците тагава наи много.

Коментар

Working...
                              X