Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос - Самонастройка (самообучение) на ГУ Ламбда контрол.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Бях се заиграл с един такъв контрол преди време и МИСЛЯ,че настройката ставаше през компютър,но твърде вероятно и да се бъркам.

Коментар

dan4o написа:
      знам само как се настройва на аеб-воилаза този не знам
      Дай инфо ще пробвам може и да стане. Предполагам че при единтични модели начина на настройка е единтичен, независимо от производителя.
      F/I/A/T/ Stilo 1.9 16v 04г.
      F/I/A/T/ Marea 1.6 16v 97г. - EX

Коментар

pugsy написа:
        Бях се заиграл с един такъв контрол преди време и МИСЛЯ,че настройката ставаше през компютър,но твърде вероятно и да се бъркам.
        Това е лошо. Намерих една програмка за диагностика/настройка на ланди, но нямам кабели и не знам кой извод на порта за какво е.Гадно.

Коментар

порови се в aeb.it там го има в формат ПДФ
          типо 1.4 карбуратор вечеCNG(бившо)
          хюндай акцент 1.5 CNG
          киа каренс +метан

Коментар

dan4o написа:
            Благодаря , колегаНамерих го, дори ударих кьоравото - намерих го преведено на български. Ще опитам да видим какво ще стане или ще се оправи или нищо няма да станеЗа съжаление цялата уредба май се оказва твърде стар модел и може би ще се наложи да я подменя с нещо по ново, което да може да се обслужва :D

Коментар

bbw написа:
              dan4o написа:
              Благодаря , колегаНамерих го, дори ударих кьоравото - намерих го преведено на български. Ще опитам да видим какво ще стане или ще се оправи или нищо няма да станеЗа съжаление цялата уредба май се оказва твърде стар модел и може би ще се наложи да я подменя с нещо по ново, което да може да се обслужва :D
              значи аз от ламда контрола не съм очарован,макар че много колеги го хвалят,не ми даде по добър разход ,само по добър вървеж.за това аз го свалих и един тройник + добре подбран смесител върши добра работа
              типо 1.4 карбуратор вечеCNG(бившо)
              хюндай акцент 1.5 CNG
              киа каренс +метан

Коментар

dan4o написа:
                значи аз от ламда контрола не съм очарован,макар че много колеги го хвалят,не ми даде по добър разход ,само по добър вървеж.за това аз го свалих и един тройник + добре подбран смесител върши добра работа
                аз също мислих над тази въпрос но се притеснявам да не почне нещо да гърми по всмукателните колектори ако сменя смесителя.

Коментар

Във фаела по долу ще намериш отговорите който търсиш. :D

Коментар

qnisZ написа:
                    Благодаря qnisZ Това нещо го търся повече от година. страхотно.

Коментар

qnisZ написа:
                      Майсторе, защо след като слагаш от много дълго време газови уредби и имаш самочувствието,че си майстор си ми сложил такава сонда в колата, която изобщо не е за моята бутилка????

Коментар

kristopher написа:
                        qnisZ написа:
                        Майсторе, защо след като слагаш от много дълго време газови уредби и имаш самочувствието,че си майстор си ми сложил такава сонда в колата, която изобщо не е за моята бутилка????
                        какво общо има това с моята тема?

Коментар

същият модул

bbw написа:
                          ето снимки на електонния модул
                          Здр.колега.Аз съм със същият модул-колата е брава 1.6 16V.Вече трета година я карам и нямам никакви проблеми освен,че пали малко трудно на бензин-върти малко повече.Имаш ли няква идея на кво се дължи това?Какво ли не съм сменял и правил-ефект нулев.Нито по добре нито по зле.Вече незнам кво да правя.

Коментар

Re: същият модул

sasho_35 написа:
                            bbw написа:
                            Здр.колега.Аз съм със същият модул-колата е брава 1.6 16V.Вече трета година я карам и нямам никакви проблеми освен,че пали малко трудно на бензин-върти малко повече.Имаш ли няква идея на кво се дължи това?Какво ли не съм сменял и правил-ефект нулев.Нито по добре нито по зле.Вече незнам кво да правя.
                            как работи мотора веднага след запалването на бензин? претриса ли? неравномерна работа? става дума когато е студен. инжектори чистил ли си? 90 % че са замърсени. има още нещо. често ли караш на бензин? когато бензина се застои в резервоара става кофти и започва да прави мизерия, особенно при палене.

Коментар

Re: същият модул

bbw написа:
                              sasho_35 написа:
                              bbw написа:
                              как работи мотора веднага след запалването на бензин? претриса ли? неравномерна работа? става дума когато е студен. инжектори чистил ли си? 90 % че са замърсени. има още нещо. често ли караш на бензин? когато бензина се застои в резервоара става кофти и започва да прави мизерия, особенно при палене.
                              след като запали претриса поносимо няколко минути докато загрее минимално.Инжектори чистих преди година на ултразвук,а след това карах и с добавкакъм бензина.На бензин само паля,рядко минавам по някой км.Веднъж месечно сипвам 10-15 л. нов бензин.С тая газова която е стар модел всеки газаджия вдига рамене.Онова капаче като го отворя на бензин свети зелено,а на газ червено.Става въпрос за модула.Незнам тоя модул да ли може да се смени с по нов?

Коментар

щом караш рядко на бензин инжекторите се "цапат" за нула време, но това е ценат която плащаме за икономията. най вероятно пак са за чистене. Аз лично гледам да карам по 100 кмна месец на бензин, а ако имам излизане извън града е още по добре защото ги минавам наведнъж и се "продухват" инжекторите. защо искаш да сменяш модула? имаш ли проблем с него? ако нямаш не го пипай. Моят ЛК като работеше имах разход 10/100 в града с климатик. иначе можеш да го смениш, но мисля че се сменя и степ мотора. на ланди ренцо новият е около 400 лв. иначе АЕБ е около 150 новКато махна въпросното капаче диода свети червено, а като подам газ червеното примигва. на бензин не помня дали светеше зелено или въобще нищо не светеше. червеният ти светодиод примигва ли кодато форсираш мотора?какъв ти е разхода? спъната ли е колата на газ или е като на бензин?п.с каква добавка ползваш? аз съм ползвал само вюрт чистител за инжектори и съм много доволен. мисля да пробвам и със спирт за горене в бензина.

Коментар

Working...
                                X