Нормално е,аз в бургас е карам и зимно време и аз имах такъв разход.Имам БРАВА 1.8,тежка е колата и докато загрее съм пристигнал.Като е подгрявах с бензин ми даде към 12.5 -13 литра.И газта е некачествена.Сега с 27 литра изминах 210 км. само градско.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за разход
Collapse
X
-
И аз ще взема отношение, макар че май вече всичко е казано по въпроса. Типо 1,4i.e. с газ - софийско каране - 14-16 на сто според газостанцията и интензитета на задръстванията, когато отивам на работа, извънградско - 8-8,5 на сто, като не я жаля изобщо. На бензин не съм я засичал, че така и не успях да напълня резервоара до горе, но и не виждам смисъл, колата определено върви по-добре на газ. Миналото лято даваше около 12 из София, но не мисля, че е горяла по-малко, просто ходех на работа с метрото, а колата карах повече из крайните квартали и не влизах в задръстването в центъра.Shit happens, sometimes...
Tipo 1.4i.e. '92 - вече смъртно ранено
Marea 1.8 HLX - червена като аватара
Коментар
-
При мен е около 12 или малко над, на газ зимата. Карам я предимно на къси разстояния - по 15 километра, от вкъщи до работа и обратно, но на работа ходя доста рано - в 8 почвам, така че не попадам в задръствания.За сравнение на бензин си гореше 10 или малко над, но при малко по-задръстени пътни условия, но пък на по-дълги разстояния.минимум електроника в колата = максимум възможности за "направи си сам" подобрения
Tipo 1.4 карбуратор 350 000km без ремонт на двигателя. По последни данни-вероятно достоверни, но не 100%, май километрите са 250 000км.
Коментар
-
Аз си мислех, че сами нашите коли имат такива големи гърла ... при мен разхода на смесен цикъл - обикновено Ямбол градско (10 км) - Ямбол-Сливен (23 км) - Сливен градско (10 км) или обратно е около 15/100 газ. На бензин не пада под 12/100.На по-дълъг път (напр. до София) съм падал до 10/100.Но наскоро се наложи да взема на приятел Пасата - даде ми разход 14/100 на газ. (а той се хвалеше че му горяла 9/100). Така че - не сме само ние
Коментар
-
Immortal написа:Аз си мислех, че сами нашите коли имат такива големи гърла ... при мен разхода на смесен цикъл - обикновено Ямбол градско (10 км) - Ямбол-Сливен (23 км) - Сливен градско (10 км) или обратно е около 15/100 газ. На бензин не пада под 12/100.На по-дълъг път (напр. до София) съм падал до 10/100.Но наскоро се наложи да взема на приятел Пасата - даде ми разход 14/100 на газ. (а той се хвалеше че му горяла 9/100). Така че - не сме само ниеJeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '01
Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Dinstinctive '02
ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99
Коментар
-
Immortal написа:Аз си мислех, че сами нашите коли имат такива големи гърла ... при мен разхода на смесен цикъл - обикновено Ямбол градско (10 км) - Ямбол-Сливен (23 км) - Сливен градско (10 км) или обратно е около 15/100 газ. На бензин не пада под 12/100.На по-дълъг път (напр. до София) съм падал до 10/100.Но наскоро се наложи да взема на приятел Пасата - даде ми разход 14/100 на газ. (а той се хвалеше че му горяла 9/100). Така че - не сме само ниеTipo, 1,8 DOHC, 105 hp
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар