Преди 2-3 месеца сложих газовата уредба и отначало я настрои един майстор само по слух, след което колата харчеше много. За 10 лева вървеше около 30 километра и газта свършваше, което както се сещате е бая голям разход. Искам да добавя че газовата уредба не е нова, а я взех от един приятел с Пасат. След това закарах колата в един сервиз, където се занимават само с газови уредби и я настроиха с компютър, човека оправи и подаването на газ и въздуха. Реших да засека колко ще харчи и напълних бутилката до горе. Тук трябва да отбележа че става въпрос само за градско каране в София и всеки ден ходя до работата ми, която е на 3 километра, така че повечето каране на колата е като я запаля сутрин и карам 3 километра, след това вечер също се прибирам по-същия начин, т.е. колата се кара повече студена. Та значи карал съм 133 километра и отново напълних бутилката за да видя колко литра газ са отишли за тия 133 километра. Бутилката събра 21 литра, което като го пресметнах излиза че колата ми е харчила 16 на 100. Искам да попитам това дали е нормално като се има предвид че е зима и колата се кара само на градско и то в повечето време не се оставя да загрее? Нормално ли е или трябва пак да я карам в сервиз? Естествено като се затопли времето ще я засека и тогава. А колко трябва да е горе-долу нормалния разход за тази кола при топло време за градско и извънградско?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за разход
Collapse
X
-
Аз мисля, че при описания начин на каране (3 км. само студена и при това зимата) посоченият разход е напълно нормален. Относно настройката "по слух" на "майстора" си мисля, че той би трябвало да е почти напълно глух!То тогава си имал разход над 30 на 100 - това да не е "Виетнамка"?VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
-
Re: Въпрос за разход
mvmrik написа:... излиза че колата ми е харчила 16 на 100. Искам да попитам това дали е нормално като се има предвид че е зима и колата се кара само на градско и то в повечето време не се оставя да загрее? Нормално ли е или трябва пак да я карам в сервиз? Естествено като се затопли времето ще я засека и тогава. А колко трябва да е горе-долу нормалния разход за тази кола при топло време за градско и извънградско?FIAT Idea 1.9 Multijet 2004 г.
FIAT Tipo 1.4i.e. 1995 г. - предишен. Служи вярно над 9 години!
Коментар
-
Re: Въпрос за разход
stivst написа:mvmrik написа:... излиза че колата ми е харчила 16 на 100. Искам да попитам това дали е нормално като се има предвид че е зима и колата се кара само на градско и то в повечето време не се оставя да загрее? Нормално ли е или трябва пак да я карам в сервиз? Естествено като се затопли времето ще я засека и тогава. А колко трябва да е горе-долу нормалния разход за тази кола при топло време за градско и извънградско?
Коментар
-
Колега, mvmrik какъв ти е мотора? Моя е 835С1.000 ... и разхода ми грдско сега зимата при същото каране е 14-16 /100 лятото по точно края му - септември - октомври беше около 10-12 градско ... а извънградско 8.5 - 9 /100 при 110-120 макс. скорост и средна някъде около 95-100 ...Tempra 1.6 i.e. S Lybra 1.8 vvt lx 088 9 242 369
Коментар
-
Orcinus
mvmrik написа:Чесно казано не разбирам много и незнам какъв е точно мотора, от къде мога да видя?
Коментар
-
Orcinus
brat_John написа:Защо не пробваш от тройника да я "поудушиш" малко!!!
Коментар
-
Хм, започвам да се убеждавам в правотата на един приятел, който твърдеше, че разходът на гориво при сравнително еквивалентни скорости зависи само от масата на автомобила, а не от двигателя му. Моят например си харчи 15 +/- 1 литър газ при същите условия. Извънградско /аз не карам с под 160 км/ч/ разходът е 10.1.Alles in Ordnung
Коментар
-
Orcinus
Zaphod написа:Извънградско /аз не карам с под 160 км/ч/ разходът е 10.1.
Коментар
-
Бутилката събра 21 литра, което като го пресметнах излиза че колата ми е харчила 16 на 100. Искам да попитам това дали е нормално като се има предвид че е зима и колата се кара само на градско и то в повечето време не се оставя да загрее? Нормално ли е или трябва пак да я карам в сервиз?Pri tozi razhod po-dobre karaite na benz. :D Sorry, no tozi comp nqma kirilica
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар