Добре това ли е начина да оспамиш темата на човека? Не можа ли да си пуснеш въпроса с нова тема. Искай му 400-500лв. дори и аз може да го взема.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Гори като побъркана
Collapse
X
-
Malone Значи в колата няма проблем но един приятел е с абсолютно същия мотор самоче карбуратор и му гори 9-10 градско на газ и бях започнал да си мисля че може да е от електрониката или ламбда сонда и аз вече незнам но щом и ти потвърждаваш с разхода значи трябва да е такъвFiat TEMPRA 1.6 i.e. 159A3.048 75Hp + L.P.G
Fiat BRAVO 1.4 12V SX 80Hp + L.P.G
Fiat TIPO 1.6 i.e. Selecta 159A3.048 75Hp + L.P.G LOVATO
Коментар
-
съвсем на скоро смених изпрарителя на газовата и махнах ламба контрола на Бравата - това го направих защото колата на ниски обороти гаснеше първоначално нямеше проблеми. колата спря да гасне и вървеше ок. заредих газ от ОМВ и след като покарах ми показа разход в смесен цикъл, но предимно градски около 7,5-8 газ...страхотно....НОслед няколко дни заредих газ от Лукойл ходих на път пак извънграда и колата ми показа среден разход около 12-13 на газ и пак от време на време започна да гасне особенно като загреета си мислех и аз като колегите дали не трябва регулаж и да мине малко километри заради новия изпраител / може би това е и при теб/преди да предприема действия ще изразходя тази газ и ще зареад пак от ОМВ/ незнам защо но ЛУкойл нещо не ми харесват напоследък/ и пак ще засеча разхода и ще следя поведението на колата и ако тогава не ми хареса се връщам при същия газаджия да погледне и настрой /проблема само,че е на 170км от дома,но ще видя какво ще направя/надявам се и при теб всичко да е въпрос на настройкиFIAT BRAVA 1,6 16V 103 к.с.
Коментар
-
ГОРИ КАТО ПОБЪРКАНА
ПРЕДИ ТЕМРАТА ИМАХ ТИПО 1,6 94ГОД. НЯМАХ ПРОБЛЕМ С РАСХОДА. ОТ 7.2 ДО7.5 ПРЕЗ ЛЯТОТО 8 - 8.5 ЗИМАТА.БЯХ СЪС ВАКУМЕН ИСПАРИТЕЛ НА ЛОВАТО.ПРИ НЯКОИ ТИПО ТРЯБВА ДА ЗАТВОРИШ ВЪЗДУХА НА ТРЪБОПНРОВОДА ПРЕДНИЯ И ДА ОСТАВИШ ЗАДНИЯ КОЙТО Е СЪС ПО МАЛЪК ОТВОР.КОГАТО ПОСТЪПВА МНОГО ВЪЗДУХ ТРЯБВА ДА КОМПЕНСИРАШ СЪС ГАЗ ОТ ВРЪТКАТА И ТИ СЕ ВДИГА РАСХОДА.ТРЯБВА ДА ДОКАРАШ ПРАВИЛНОТО СЪОТНОШЕНИЕ НА ГАС И ВЪЗДУХ. ВСИЧКО СТАВА СЪС МАЛКО ИГРАЧКА.ПРОВЕРИСИ ЛАМБ СОНДАТА. АКО ИМАШ НЕЩО ДРУГО КАЖИ.Писането с главни букви се приема като повишен тон викане."Модераторски екип на fiat-bg.org"
Коментар
-
Гори като побъркана
Братле по ринцип не . Но от доста години съм механик и се уверих че всичко е като във досиетата х че истината е някъде там.Преди отивам на газ анализатор бутат давам 30лв. тръгвам немога да я нахраня.И така 200лв. Накрая сядам пред гаража взимам си една биричка и започва голямото мислене.При газта докараш ли правилното съотношение газ въздух ти си царя.Всеки газаджия ми го казваше никой не го направи.Повечето са свесни ама има такива дето щети смъкнат икожата.Фиатите и рената не ги ли регулираш гърмят че се късат.Дьдох си колата на един приятел катогръмнала филтъра сол.Слагам спортен гори 16 запушвамвъздуха пада на 9. карам темпра 2000 115 коня. приателчето има типо и на него му побаяхме 7.5/100извънградско градсо скача най много до 10. да не забравяме че колите са конструирани да работят на бензин. провери си ел.инсталацията 1 стъпка. 2 вздушния филтър да не взима въздух излишен.3 започваш данамаляваш притока на въздух по малко .веднага ще ти се смени работата на мотора.след всяко намаляне донастройваш испарителя за да докараш празния ход а от врътката ще ти се намали и газта. не става веднага но не всеки има възможност да дава много пари за настройки.
Коментар
-
С тоя мотор и аз се борих много време, докато не сложих ламбда контрол и нещата си дойдоха на мястото.Ако ти е работща нормално ламбда сондата - не се замисляй - инвестирай стотина лева в едно такова устройство.Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Здравейте!Да се оплача и аз за разхода...Фиат Типо 1.6 моно 75 к.с. Гореше средно 10/100 извънградско на газ...сега от 1 месец не пада под 12/100, а на киматик май качи на 14/100 газТо сякаш на бензин ще ми излиза по-евтино..!На всичкото отгоре на един Ромпетрол ми заредиха 13,5 лт за 72 км пробег..Смених свещите миналата седмица бях с Бош супер плюс, сложих хваленитге Бриск силвър..сякаш е по-добре, но разхода си е същия-12/100 вчера засеченоИзпарителя е ловато с ел. клапан на около 50 хил км. предполагам-така я купихМисля да сменя изпарителя като пореден опит за сваляне на разхода...Някакви съвети..!Благодаря!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар