Колеги здравейте. Имам обикновенно АГУ БРЦ на Брава 1.6 16V 103 к. с. От известно време автомобила не може да запали на бензин, като включа на газ си пали веднага. Мислех че проблема е в бензиновата помпа, смених я, но проблема остана. Търсих бушони за помпата, които трябва да се намират в жабката, но такива няма. Има само релета и по описанието на serice manual едното е за помпата. Подадох ток на помпата с адаптер и резултата беше че тя си работи. Решихме, че проблема може да е в копчето, което прехвърля от бензин на газ, сложихме на един приятел, което е същото, но пак не иска да запали на бензин. На моменти пали на бензин, на моменти не може. Приятеля който ми даде копчето каза, че когато дам на контакт, трябва да свети диода (на бутона на газовата) на бензина и като запаля на газ тогава да угасне и да светне диода на газта. Но когато дам на контакт диода на бензина светка за момент и гасне или пък изобщо не светка. Къде да търся проблема.Преди 10-ина дена прокарахме през дупчицата през която минават кабелите от двигателния отсек към копчето, други кабели с помоща на тел (защото дупката е тясна) - възможно ли е да се забелили някакъв кабел от тези за бутона и от там да идва проблема.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
АГУ-то не иска да прехвърли от газ на бензин
Collapse
X
-
Re: АГУ-то не иска да прехвърли от газ на бензин
marto_gp написа:Колеги здравейте. Имам обикновенно АГУ БРЦ на Брава 1.6 16V 103 к. с. От известно време автомобила не може да запали на бензин, като включа на газ си пали веднага. Мислех че проблема е в бензиновата помпа, смених я, но проблема остана. Търсих бушони за помпата, които трябва да се намират в жабката, но такива няма. Има само релета и по описанието на serice manual едното е за помпата. Подадох ток на помпата с адаптер и резултата беше че тя си работи. Решихме, че проблема може да е в копчето, което прехвърля от бензин на газ, сложихме на един приятел, което е същото, но пак не иска да запали на бензин. На моменти пали на бензин, на моменти не може. Приятеля който ми даде копчето каза, че когато дам на контакт, трябва да свети диода (на бутона на газовата) на бензина и като запаля на газ тогава да угасне и да светне диода на газта. Но когато дам на контакт диода на бензина светка за момент и гасне или пък изобщо не светка. Къде да търся проблема.Преди 10-ина дена прокарахме през дупчицата през която минават кабелите от двигателния отсек към копчето, други кабели с помоща на тел (защото дупката е тясна) - възможно ли е да се забелили някакъв кабел от тези за бутона и от там да идва проблема.F/I/A/T/ Stilo 1.9 16v 04г.
F/I/A/T/ Marea 1.6 16v 97г. - EX
-
bbw написа:А работи ли на бензин?дай още инфо. Може проблема да е в горивната система, а може и ел системата. имах проблеми и в двете системи така че ще помагам.при бензиновата система се беше скпала рейката на инжекторите и не вдигаше достатъчно на лягане за да сработят самите инжектори, затова провери налягането на горивото как е. Може да те насочи.При ел системата се оказаха няколко клеясали спайки - презапоих и се оправи. Не знам каква е системата ти. моята е с ламбда контрол. Макар и поизрязана и побългарена с неработещ ламда контрол ел.връзките още си стоят. така че провери си кабелите хубаво един по един. Успех. Пиши какво е станало. :D
Коментар
-
marto_gp написа:bbw написа:А работи ли на бензин?дай още инфо. Може проблема да е в горивната система, а може и ел системата. имах проблеми и в двете системи така че ще помагам.при бензиновата система се беше скпала рейката на инжекторите и не вдигаше достатъчно на лягане за да сработят самите инжектори, затова провери налягането на горивото как е. Може да те насочи.При ел системата се оказаха няколко клеясали спайки - презапоих и се оправи. Не знам каква е системата ти. моята е с ламбда контрол. Макар и поизрязана и побългарена с неработещ ламда контрол ел.връзките още си стоят. така че провери си кабелите хубаво един по един. Успех. Пиши какво е станало. :DF/I/A/T/ Stilo 1.9 16v 04г.
Коментар
-
bbw написа:И още нещоПровери си кабелите около дупката където сте бъркали с тел. Ако има наранена изолация може да дава на късо и да ти шунтира ключа.Проблемите кога започнаха след интервенцията с телта или преди това?
Коментар
-
bbw написа:Определено и аз така мисля. Наранена е изолацията и окъсяват кабелите
Коментар
-
това дето щрака е релето. може и да е от него. Аз обаче продълвавам да си мисля за проблеми връзки по кабелите. проследи ги кой къде отива и къде е вързан, ако трябва напръскай връзки и букси с контактен спрей. понякога клеясват и не правят хубава връзка. Не виждам друга причина веднъж да работи а друг път не.Проблемът при мен беше същият само дето прекъсваше на газ и работеше на бензин. Скъсах се да ровя докато намеря кофти спайки.F/I/A/T/ Stilo 1.9 16v 04г.
Коментар
-
bbw написа:това дето щрака е релето. може и да е от него. Аз обаче продълвавам да си мисля за проблеми връзки по кабелите. проследи ги кой къде отива и къде е вързан, ако трябва напръскай връзки и букси с контактен спрей. понякога клеясват и не правят хубава връзка. Не виждам друга причина веднъж да работи а друг път не.Проблемът при мен беше същият само дето прекъсваше на газ и работеше на бензин. Скъсах се да ровя докато намеря кофти спайки.
Коментар
-
tomny написа:marto_gp написа:А и не можах да намеря релето и бушона на бензиновата помпа къде се намират.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар