Ще помоля колегите, които са запознати с устройството на бутилките за пропан-бутан, от тези дето се слагат на мястото на резервната гума да обяснят малко за защитата на бутилката от изтичане на газ.Случая е от преди два дни. Идва клиент, зарежда за 10лв газ и си тръгва, като ми направи впечатление, че при махането на пистолета изпусна малко повече газ. На доста коли го има този момент. Та както и да е, след няколко часа се връща и се оказа, че бутилката е напълно празна, цялата газ е излязла през зареждачката
Това съм го видял и на друга бутилка и за това повечето хора си завиват и кранчето на входа на бутилката за всеки случай. Въпроса ми е как е направена защитата на самата бутилка, така че газ да може да влиза, но не и да излиза? Предполагам, че е нещо като възвратен клапан, но толкова ненадеждно ли е? На доста коли зареждачките са в багажника, абсолютно забранено в наредбата, но знаем как се правят прегледите, защото всички си имат стикер. При едно такова изпускане газта отива право в купето
Във форума има хора, които се занимават с монтаж на газови уредби и ще помоля някои да ми обясни малко повече за този случай.

Коментар