Колеги здравейте. Колата ми е Фиат Брава 1,6 16 97г. Искам първо консултация по интернет, преди да тръгна по майстори. От около половин - една година ми правеше впечатление че тихите обороти на колата са нестабилни т.е. веднъж работи като часовник друг път започва да тресе цялото купе както на газ така и на бензин. Отидох на газаджия да регулира гаста. Всичко беше ОК до след 30-40 мин когато, на място купето започна да тресе да бучи от ниски обороти (само дето не угасна). Кръгом и при газаджията - почисти ми стъпковото моторче, малко бъзна гаста и горе долу добре както преди, веднъж работи като часовник друг започва да тресе купето но поносимо. Отдавах го на стара кола или вманиачаване от моя страна. ДА, ама НЕ, днес ми угасна както си чаках на един светофар с работещ климатик. Забелязах че като го изключа климатика оборотите падат и трудно почти не стабилизира оборотите. Колата ми гасне когато климатика е включен от бутона в купето и той периодично си включва и изключва и когато изключи, двигателя и купето притрисат и колата угасвана гас. На бензин го прави същото само че не гасне а остава да се тресе силничко. Отдавам го на факта че на гас колата е малко "спъната" и респективно мощността е намалена. Всичко това колата го прави при нормално загрял двигател, стрелката на средата, сутрин като я запаля оборотите са 1000-1200, с процеса на заграване падат бавно. Този гаден комер с гасненето го отиграх и на паркинга пред блока и безотказно гасне след 1-3мин работа на място и включен климатик, иначе без климатик работи монотонно, чаках я 10-15мин. Иначе колата се е форсирала сама 2-3 пъти за малко и то беше много от одавна и само когато е студена сутрин. Цялия този проблем е по-силно изразен на газ и по-малко на бензин. Пробвах и с въртене на копчето за тихите обороти на газта с +-2оборота на копчето, но резултат няма. Газовата е ловато без емулатор, като обърна на бензин лампата на инжекциона гасне. До сега с нея не съм имал такива проблеми, разхода ми е около 8/100 на дълго при 90-100км/ч ,градското не го мисля. Проблема е по-силно изразен на газ отколкото на бензин, а понякога дори изчезва, т.е. работи си нормално и няма закономерност в появата му.Какво може да се направи по моя въпрос? Предварително Благодаря
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Нестабилни обороти на празен ход, с климатик гасне
Collapse
X
-
виж, аз не съм спец, ама щом ти го прави и на газ и на бенз, не е проблема в газовото.. при мен като включа климатика и оборотите на празен падат много. е аз си имам по принцип проблем с автоматичното им регулиране.. при теб щом казваш, че газаджията е чистил стъпково моторче, и нещата са се оправили за малко, защо не помислиш да вземеш от някъде за проба или нещо такова.. все пак чистене не е като ново. то не служи ли за това стъпковото, да регулира оборотите когато не натискаш газта?
Коментар
-
joy_boy написа:виж, аз не съм спец, ама щом ти го прави и на газ и на бенз, не е проблема в газовото.. при мен като включа климатика и оборотите на празен падат много. е аз си имам по принцип проблем с автоматичното им регулиране.. при теб щом казваш, че газаджията е чистил стъпково моторче, и нещата са се оправили за малко, защо не помислиш да вземеш от някъде за проба или нещо такова.. все пак чистене не е като ново. то не служи ли за това стъпковото, да регулира оборотите когато не натискаш газта?
Коментар
-
махаш плюса на акумолатора за 3-4 часа, поставяш го отново, палиш на бензин и без да подаваш газ чакаш 15 минути. после караш 30-40 км. на бенз и си готов. аз го имах същият проблем почистих степ мотора и започнаха да ми играят оборотите. оказа се че компа има нужда от обучение. ако това не помогне се насочваш към степ мотора или някой датчик. ама след елконF/I/A/T/ Stilo 1.9 16v 04г.
F/I/A/T/ Marea 1.6 16v 97г. - EX
Коментар
-
MEMO написа:Ами вече ти помогнаха мисля ,направи експеримента и после пак пиши. Ефекта от каране на газ без емулации е този,има и колеги дето нямат такива проблеми но това по скоро е резултат от некоректна работа на ЕКУ и самообучението му.
Коментар
-
mihr написа:MEMO написа:Ами вече ти помогнаха мисля ,направи експеримента и после пак пиши. Ефекта от каране на газ без емулации е този,има и колеги дето нямат такива проблеми но това по скоро е резултат от некоректна работа на ЕКУ и самообучението му.F/I/A/T/ Stilo 1.9 16v 04г.
F/I/A/T/ Marea 1.6 16v 97г. - EX
Коментар
-
u_bo
пуши ли ти колата черно.. или синьо?какъв е ауспуха - чист или със сажди? , какви са ако има - мазни или сухи
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар