Колата ми гасни в двежиние, и се съмнявам в ламбда контрола,(стар на БРЦ, Ламбда газ) Както си карам, колата гасне отвъднъж, след това пали веднага няма проблем, лошот е че става в движение, проверил съм всички системи на колата, датчици и т.н, Остава съмнения в ключето и контрола, Яниз ми каза че в него са релетата за газ-бензин, спират се дюзи и т.н. Да ви кажа по рано , колата се побъркваше и сама превкл, бензин-газа(многократно и непрекъснато, без да пипам ключето)И понеже май контрола не подлежи на ремонт, може ли да си направа колата обикн АГУ, Ползвам бутилка , проводи , плочка , изпарител, Само трябва да се махне контрола(сложно) искам да си оставя и симулатора на ламбда сондата, става ли ?Ще трябва релета за превключване , симулатор на дюзи, Решил да сменя и мембраните на изпарителя, че каквато и настройка да му правя под 8,7-9/100 смесено (основно извън градско) не пада
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с ламбда контрол БРЦ, как да го премахна
Collapse
X
-
Проблем с ламбда контрол БРЦ, как да го премахна
Punto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
Втората......пак същата!
(_-_)______////_______(_-_)
Punto75-Вече на жената!
Третата =Ино и шес= LPG POWER STAG Stilo MW 2004Етикети: –
-
Хмм а сигурен ли си, че проблема не идва от изпарителя, като го регулираш успява ли плавно и точно да се регулира, защо смяташ, че са за смяна мембрани. Друго което е, че изпарителите на БРЦ след смяна на мембрани пак се регулират трудно.--Старата ръжда любов не хваща!--
156 sportwagon 1,9 jtd 115
ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;
-
van_dal написа:Хмм а сигурен ли си, че проблема не идва от изпарителя, като го регулираш успява ли плавно и точно да се регулира, защо смяташ, че са за смяна мембрани. Друго което е, че изпарителите на БРЦ след смяна на мембрани пак се регулират трудно.Punto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
Втората......пак същата!
Punto75-Вече на жената!
Третата =Ино и шес= LPG POWER STAG Stilo MW 2004
Коментар
-
Ами контрола ги го махаш без проблем, слагаш една врътка за регулиране вместо стъпковото моторче и си готов, дори не се занимавай да махаш контролера, защото в него са релетата за бенз. помпа, ламбда и дюзи, не съм сигурен дали може да върши работа само като симулатор.--Старата ръжда любов не хваща!--
Коментар
-
Колега аз в момента съм с кранче , проблема е че се съмнявам че блока на контрола ми прави мизерии :DPunto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
Втората......пак същата!
Punto75-Вече на жената!
Коментар
-
Ами така кажи де, и аз се замислих малко, защото си спомням, че преди имаше проблем с моторчето за празния ход и го махна. Значи проблема или идва от ключа или от изпарителя, може да гасне заради изпарителя или заради загуба на маса към ключето.--Старата ръжда любов не хваща!--
Коментар
-
Е къде е масата на ключето, пък иначе си прав за изпарителя на доста години е 10-тина а не се знае отварян ли е досегаPunto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
Втората......пак същата!
Punto75-Вече на жената!
Коментар
-
Най-добре си смени изпарителя и тогава пак ще приказваме и не ти препоръчвам да сменяш мембрани, но зависи, познаваш Яниз питай и него за съвет, ако той каже че може да стане кадърно със смяна на мембрани.--Старата ръжда любов не хваща!--
Коментар
-
ми може да взема , нов , но се чудя дали да не е ловато, само че моя е елек. и има ел. клапа ва изхода муPunto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
Втората......пак същата!
Punto75-Вече на жената!
Коментар
-
Искам да почистя връзката на буксата на компа на ламбдата с контактен спрея, че има окис. на 2-3 пин-а, става ли?Punto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
Втората......пак същата!
Punto75-Вече на жената!
Коментар
-
Няма да помогна, но да попитам. За такъв ли ламбда контрол говориш - http://forum.fiat-bg.org/files/spark_002_689.jpg ? Поне да ориентираме пишещите ...
Коментар
-
:D ДА не знаех за тая вратичка :DPunto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
Втората......пак същата!
Punto75-Вече на жената!
Коментар
-
Punto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
Втората......пак същата!
Punto75-Вече на жената!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар