Здравейте,колеги,незнам дали тази тема е в правилния раздел,но все пак да запитам.Колко време,измерено в години или километри са необходими за запушването на инжекторите,в условия на нормална експлоатация.Нормалната експлоатация включва:всяко едно запалване е на бензин.При студен старт,превключването на газ става след достигане на температура на двигателя мин. 60 градуса.При топъл старт,след 1 км.След около 1000 км пробег предимно на газ се изминават около 100 км. на бензин със скорост 100-150 км/ч с добавка за отпушване,профилактично.Надявам се отговорите да са на колеги с опит с LPG,а не на специалисти които карат дизели или коли без АГУ.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Време за запушване на инжекторите
Collapse
X
-
Re: Време за запушване на инжекторите
Аз съм минал към 60 000 км. на газ, при това, при доста по-сурови условия от тези, които описваш, и нямам проблем с инжекторите. Паля на бензин, и след като мине 2000 оборота, превключва на газ. Без значение от сезона. Сумарно едва ли имам повече от 5 000 км. на бензин. Така че, както го описваш, едва ли при теб някога ще се запушат.
-
u_bo
teo2 написа:Незнам за Вас но аз от месец съм с АГУ и вече дюзите ми се позапушват... поне така си мисля..Сутрин като паля - пали от полвин завъртане но подам ли газ прекъсва много в ниските обороти приличами ми на пикаеща дюза докато загрее малко и се оправя...Паля на бензин и след 2500 обръща на газ.
Коментар
-
И при мен се затлачиха дюзите след първите 2-3К на газ. Преди година бях още по-зле, но ги отпуших и няколко месеца бяха екстра... до слагане на ГУ. Тук колегата Хаджов е прав, ама на кой му пука за тях на газ. Те са такива нежни на 1.6 16V, че от кофти бензин се затлачват, пък какво остава като си на газ.
Коментар
-
u_bo написа:не си писал калъв ДВГ, но си прилича на адаптация, а не на дюзи.
Коментар
-
ре
Здравеите колеги имам същия проблем като колега тео2 сутрин като запаля колата браво 1,6 16в и тя започва да губи обороти докато неизгасне ако неподам гас аз,след повторно запалване не6тата се повтарят докато неподам малко повечко гас и сичко се оправя.Този проблем се появи преди 2-3 седмици а иначе аз сложих газов инжексион преди месец и малко преди да сложа газовата колата нямаше никви грижи.Някой колега ако може да помогне да каже какво да правя.OPEL CORSA 1,3 cdti 2008 6/100
SEAT IBIZA 1,9 TDI 2000г 4.5 /100
FIAT BRAVO 1,6 16v 103 2000г The Pover Sell АГУ 7,5/100
Коментар
-
Аз вече от месец не съм палил на бензин, само на газ. При мен дали ще се запушат някога? След като на тази кола и се запушиха даже и пръскалките на чистачките, представям си какво ще стане с дюзите .http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата
Коментар
-
infineon написа:Аз вече от месец не съм палил на бензин, само на газ. При мен дали ще се запушат някога? След като на тази кола и се запушиха даже и пръскалките на чистачките, представям си какво ще стане с дюзите .
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар