Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем на газ на студен двг

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем на газ на студен двг

Здравейте, имам следният проблем. Когато запаля колата, поработи малко на бенз и превключа на газ започва да си мени оборотите да гасне и т.н. Но като поработи около 20 мин, най - вече ако я карам с постоянна скорост после оборотите се закрепват и няма никакви проблеми. Мисля си за свещи и да проверя съпротивлението на кабелите. Дали в това е проблема?
    Fiat Bravo 1,6 16V 103 hp

Принципно колите на газ няма проблем със студеното време търси проблема в друго нещо
    Punto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
    Втората......пак същата!
    (_-_)______////_______(_-_)
    Punto75-Вече на жената!
    Третата =Ино и шес= LPG POWER STAG Stilo MW 2004

Коментар

Ако си с ГИ може да е от газовите инжектори. С обикновенна ГУ такива проблеми не би трябвало да има, или ако има (кабели, свещи, бобина) то и на бензин щеше да е същото. Можеш също да видиш какви филтри имаш по ГУ и да ги смениш.
      The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
      Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
      Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

Не е ГИ, а обикновена. Когато превключа на бенз оборотите стават стабилни и не се колебаят. Смених бобина. Имам и нови кабели, но не съм ги сложил, а свещите в събота. Но на мен ми звучи малко странно да се оправи от това...Ама знае ли ги човек тия фиатове

Коментар

Хм ... не знам кое ти се струва странно, не разбрах, но при газова уредба едни от най важните неща са кабелите и свещите.Става въпрос за стабилна работа и достигане на търсената икономичност.
          .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
          www.cyxap.com

Коментар

Ако имаш проблем с кабели или свещи то бе трябвало да има детонации
            Втората......пак същата!
            Punto75-Вече на жената!

Коментар

Колега само едно уточнение, газовата уредба на колко години е и километри? Предполагам, че всичко идва от изпарителя, ако не може да се регулира добре е възможно изпарителя да е заминал, мембраните стават твърди със времето и не редуцират добре. Не е от кабели и др. по запалването, щом казваш, че се оправя като загрее най-вероятен виновник е изпарителя.
              --Старата ръжда любов не хваща!--
              156 sportwagon 1,9 jtd 115
              ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

газовото е от миналия август чисто ново. има няма 20 хил км навъртяни. чудя се утре накъде да я запътвам - дали на газова диагностика или направо да си взимам свещи?

Коментар

На бензин как е в същите условия
                  Втората......пак същата!
                  Punto75-Вече на жената!

Коментар

свещи на газ се сменят по-честоако не си ги сменял не е лошо да ги сменишобаче най-вероятно проблема не е в тях
                    2015 Renault Megane Expression GT
                    2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                    Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Смених и кабелите и свещите. Сега колата работи много добре, оборотите си падат до 800 и не се мърдат, спря тресенето на мотора, което клатеше цялата кола. Сега обаче се появи една много странна зависимост между фаровете и празния ход, но за нея ще пусна тема във раздела за автоелектроника

Коментар

Working...
                      X