pafkka написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Изгоря ми бензиновата помпа на Fiat Marea 2.0, 20V, 147hp!!
Collapse
X
-
Благодаря ти за съвета Стефане. Значи за сега ще я гася с ключето, а след време мисля да си сложа едно реленце за време - 1-2 минутки след като премина на газ да се гаси...Въпреки че ми се струва адски тъпо това да го правя с релета и ключета, при положение че ГИ си има софтуер...Знаеш ли дали има опция да се гаси помпата софтуерно от ГИ? Естествено ако има такава, ще се наложи да я вкарам в сервиз, тъй като нямам софтуер а и не съм чак такъв спец в това.
Коментар
-
pafkka написа:Благодаря ти за съвета Стефане. Значи за сега ще я гася с ключето, а след време мисля да си сложа едно реленце за време - 1-2 минутки след като премина на газ да се гаси...Въпреки че ми се струва адски тъпо това да го правя с релета и ключета, при положение че ГИ си има софтуер...Знаеш ли дали има опция да се гаси помпата софтуерно от ГИ? Естествено ако има такава, ще се наложи да я вкарам в сервиз, тъй като нямам софтуер а и не съм чак такъв спец в това.
Коментар
-
deadairplane
-
По принцип, до колкото знам от газовото клапанче не е много добре да се взема сигнал, тъй като при ГИ постепенно се прехвърля цилиндър по цилиндър, а клапана просто пуска газта, т.е в този момент, ако спреш и бензина, колата може да загасне, тъй като не е прехвърлила напълно на газ. Но до там ми се простират скромните познания на по темата
Коментар
-
pafkka написа:Добре, а сега като ще си я гася с ключенце, няма ли да се преебат я някое гумено съединение, я нещо друго? А по принцип има ли циркулация на бензина, когато работи на газ колата? Защото ако има, не виждам причина помпата да изгори - тя се охлажда от него...F/I/A/T/ Stilo 1.9 16v 04г.
F/I/A/T/ Marea 1.6 16v 97г. - EX
Коментар
-
точно решение на въпроса да спреш или не помпата няма , това си остава много спорен момент имал съм много коли и на някои съм спирал помпата а на други не но като цяло имам чувството ,че е по дабре да не е спряна . също така да не забравяме ,че колата като е на газ също трябва да се смени бензиновия филтър и да има някой литър в резервара , разбирайте повече от 5 л . :D
Коментар
-
mdinkov написа:точно решение на въпроса да спреш или не помпата няма , това си остава много спорен момент имал съм много коли и на някои съм спирал помпата а на други не но като цяло имам чувството ,че е по дабре да не е спряна . също така да не забравяме ,че колата като е на газ също трябва да се смени бензиновия филтър и да има някой литър в резервара , разбирайте повече от 5 л . :D
Коментар
-
Колеги проблема е решен - сложиха ми едно бутонче да си спирам помпата. Искам да питам, от къде най-добре да прекарам през време реле захранването на помпата, че така с ключето става, но имам един кабел през купето и ми се ще да го скрия някак си...Мисля си да сложа едно време реленце. Някой правил ли го е, и ако да, да даде малко инфо.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар