Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Обикновенна газова/пластмасови колектори.. как и защо???

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Stefanaki написа:
    Stefan Hadjov написа:
    Вземи молив,пиши и смятай.С приказки не става-със сметки става.
    Данни на Оги дадени в темата за разход на дизел: 6,7л/100км - градско (минимален)=> 6,7 х 1.87 = 12,35 лв/100км градско.Данни на друг колега за разход на газ ргадско: 10л/100км - градско (твърдо установен)=> 10 х 0,91 = 9,10 лв/100км градскоЦените на горивата са взети от http://www.lukoil.bg/ на дата 19.06.2009.Аз доколкото съм учил математика: 9,10 < 12,35. Изравняват се в парична стойност при разход на газ градско: 13,6л/100км Извод: И на приказки, и на молив - на газ е по-евтино.
    Допуснал си съществена грешка.Щом сравняваш колата на Оги,която е 105 кс фабрично/а той и някои други твърдят че е доста повече/,би трябвало да вземеш кола бензинова за примера ти също с тази мощност-да кажеме 1,8/16V.Тогава ще те питам дали ще слезеш под 14/100 консумация на газ,а даже и повече.В случая сравняваш 1,9 ЖТД с Пунто 55.Бъди реалист и сравнявай равностойни неща поне по мощност и кгр.

Коментар

Stefan Hadjov написа:
      Stefanaki написа:
      Stefan Hadjov написа:
      Данни на Оги дадени в темата за разход на дизел: 6,7л/100км - градско (минимален)=> 6,7 х 1.87 = 12,35 лв/100км градско.Данни на друг колега за разход на газ ргадско: 10л/100км - градско (твърдо установен)=> 10 х 0,91 = 9,10 лв/100км градскоЦените на горивата са взети от http://www.lukoil.bg/ на дата 19.06.2009.Аз доколкото съм учил математика: 9,10 < 12,35. Изравняват се в парична стойност при разход на газ градско: 13,6л/100км Извод: И на приказки, и на молив - на газ е по-евтино.
      Допуснал си съществена грешка.Щом сравняваш колата на Оги,която е 105 кс фабрично/а той и някои други твърдят че е доста повече/,би трябвало да вземеш кола бензинова за примера ти също с тази мощност-да кажеме 1,8/16V.Тогава ще те питам дали ще слезеш под 14/100 консумация на газ,а даже и повече.В случая сравняваш 1,9 ЖТД с Пунто 55.Бъди реалист и сравнявай равностойни неща поне по мощност и кгр.
      Колега,да не вземеш да се засегнеш,ама такъв разход на газ малко множко ми се види 14/100 и отгоре.Аз карам мареа уикенд 1.8 16винтла 113 коня и разхода ми на газ никога не надвишава 12 с климатик и 3-4 човека и скорост 100-120км/ч.Газов инджексион АГ ЗЕНИТ.Ако реша да карам без клима съм я свалял и на 9литра.
      FIAT FORUM BULGARIA
      Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Сравнявал съм 1,9 JTD и 1,6 (103 к.с.).Предполагах, че ще отговориш по този начин, но съм си водил записки. :D
        Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

krasio_79bs написа:
          Stefan Hadjov написа:
          Stefanaki написа:
          Stefan Hadjov написа:
          Колега,да не вземеш да се засегнеш,ама такъв разход на газ малко множко ми се види 14/100 и отгоре.Аз карам мареа уикенд 1.8 16винтла 113 коня и разхода ми на газ никога не надвишава 12 с климатик и 3-4 човека и скорост 100-120км/ч.Газов инджексион АГ ЗЕНИТ.Ако реша да карам без клима съм я свалял и на 9литра.
          Чети внимателно.Говори се за градски разход.Ти цитираш извънградски.

Коментар

Зимата градско 11-12литра.Ако имаш път към морето ми се обади да те поразходя. :D
            FIAT FORUM BULGARIA
            Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

според мен разход 10 на двг 1,6 в града е абсуууууууууурд, освен ако не става дума за каране само през нощта. моето браво ми е давало около 11 по празниците, когато софия е празна. обикновенно, но само по пикови часове си дава 13.
              Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
              Fiat Bravo'97 1,6 16v
              Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

pakumba написа:
                според мен разход 10 на двг 1,6 в града е абсуууууууууурд, освен ако не става дума за каране само през нощта. моето браво ми е давало около 11 по празниците, когато софия е празна. обикновенно, но само по пикови часове си дава 13.
                Колега не само София е град.Колегата който пусна темата е от Бургас.Разликата в движението е огромна.
                FIAT FORUM BULGARIA
                Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

krasio_79bs написа:
                  pakumba написа:
                  Колега не само София е град.Колегата който пусна темата е от Бургас.Разликата в движението е огромна.
                  съгласен, ама Оги е в софия, затова предполагам колегата, който прави сравнението е взел друг колега пак от сф. иначе аз не съм от сф, ама не съм дал разход в собствения си град
                  Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                  Fiat Bravo'97 1,6 16v
                  Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

на който кажа си бие шамари, мойто браво прави 8 - 8,5 в града (по книжка го дават 10,2) :P
                    Fiat Bravo 1.6 99г. - Г.И.
                    Fiat Stilo 1.6 02г. - Г.И.

Коментар

Какви са тия странни спорове? Разбира се, че на дизел е няколко пъти по-евтино, колите без ГУ никога не се чупят, а и да се счупи някой дизел(което разбира се само в сферата на теоритичните възможности) ремонта му е без пари.Предлагам да се стикне някоя тема за спорове за и против ГУ, защото някои редовно влизат в този раздел, за да направят текущите теми на мармалад, без реално да дават никакъв адекватен съвет.
                      The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
                      Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
                      Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

pakumba написа:
                        съгласен, ама Оги е в софия, затова предполагам колегата, който прави сравнението е взел друг колега пак от сф. иначе аз не съм от сф, ама не съм дал разход в собствения си град
                        Разбира се, че и двамата шофират в София.
                        Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

темата определено се превърна в "Газ с/у Бензин с/у Дизел" всеки си хвали колата, това е ясно на всички, ама не ставаше въпрос за това
                          Fiat Bravo 1.6 99г. - Г.И.
                          Fiat Stilo 1.6 02г. - Г.И.

Коментар

Е "осрахте" темата ТочноТова не е раздела за общи приказкиМодераторски екип на fiat-bg.org
                            Punto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
                            Втората......пак същата!
                            (_-_)______////_______(_-_)
                            Punto75-Вече на жената!
                            Третата =Ино и шес= LPG POWER STAG Stilo MW 2004

Коментар

Working...
                            X