Така... Здравейте отново. Да започна и по тази тема. Както споменах вече колицата ми е мн мн зле на бензин - http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=43887 . Сега да се оплача и от газта. Тук мисля че работата опира до точна центровка. Започвам от началото. Преди месец трябваше да сменям масло. Реших да смяна и въздушния филтър. Точно оттам тръгнаха мизериите. По принцип маркуча дебелия който излиза от въздушния филтър (за топлия въздух) го махнаха при поставянето на газта и сега си стои отворено от едната страна. Пречеше на изпарителя, а и не ми трябвал в случая. Да уточня, че колата е Брава 1.4 моно. Та смених въздушния филтър и всичко се обърка. Преди смяната точно бях отвил крана на газта с четвърт оборот (разликата беше огромна честно казано, разхода ми падна с литър и градско и извънградско и не съм предполагал че тази кола е била удушена до момента) и взе да върви наистина много и супер много ми харесваше, щом на четвърта с малко газ и с ниска скорост ускоряваше. След смяната започна нещо да гърми отпред от въздушния филтър точно. Като тръгвам нагорнище от място или пък другия вариант на 2ра примерно или 3та предавка с ниска скорост като карам или като натисна по рязко педала на газта на празен ход не може да вдигне оборот и май се дави. Казаха че е бедна смес. И оттам се почнаха газаджии глупости да регулират сместа. Бутаха обороти, правиха ми преходния режим защото забиваше нос при превключване на скорост. Преходния се оправи, но гърменето продължи, колата почна да не върви. Слагаха ми на мястото на тая тръба една пластинка да ограничи малко въздуха. С нея като че ли беше по зле, махах я слагах я, въртях крана напред назад, просто исках да си докарам онзи вървеж преди да сменя филтъра. 10 пъти сигурно я пипа тоя "майстор" и нищо и нищо. Праща ме на диагностика за грешки, няма такива... Гледах свещите, всичко е ок. Последно вчера смъкнахме плочката и гарнитурата. И там всичко уж е наред, плочката си е тази, която трябва за модела, гарнитурката си е бакелитовата. Особеното на тая Брава е, че дюзата не е конусовидна а върви до долу с една дебелина и накрая леко се закръгля и затова слагаше допълнителна гарнитура да надигне още малко. Е, слага пак, бута обороти и ми се струва че последно там разбута много нещата. В момента накъдето и да въртя крана и да отвивам и да завивам половин-един оборот едно и също, че ако не и по зле. Гърменето поне спря, но просто на 2ра едвам ускорявам и разхода значително се увеличи доста. Кажете какво да правя или препоръчайте някой свестен човечец, че ми се плаче като знам тия 80 кончета как си бягаха като за тоя клас, а сега имам чувството че е 40
. Благодаря предварително и се извинявам за РОМАНА !
![Sad](https://www.fiatforum.bg/core/images/smilies/icon_sad.gif)
Коментар