Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

От днес и аз съм газифициран

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

От днес и аз съм газифициран

Здравейте колеги ,днес си взех колата от сервиза ,монтираха ми обикновенна газова БРЦ.Не искам да коментирам самия монтаж ,то нали аз си ги избрах ,повече ме притеснява че от там ме обедиха за това че колата ми няма нужда от никакви емулатори. Като първи впечетления за динамика и работа на двигателя съм доволен. Разбира се лампата ми светна звъннах им и ми казаха че това не е проблем.Клеги какво да очаквам от тук натам ако не монтирам емулаторите.Колата е Брава 1,6 16 клапана.

Ще трупа постоянно грешки и ще дойде момент в който ще почнеш да се оплакваш пали от 3-4 път, не държи обороти и т.н.
    --Старата ръжда любов не хваща!--
    156 sportwagon 1,9 jtd 115
    ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

Re: От днес и аз съм газифициран

forsakens написа:
      Здравейте колеги ,днес си взех колата от сервиза ,монтираха ми обикновенна газова БРЦ.Не искам да коментирам самия монтаж ,то нали аз си ги избрах ,повече ме притеснява че от там ме обедиха за това че колата ми няма нужда от никакви емулатори. Като първи впечетления за динамика и работа на двигателя съм доволен. Разбира се лампата ми светна звъннах им и ми казаха че това не е проблем.Клеги какво да очаквам от тук натам ако не монтирам емулаторите.Колата е Брава 1,6 16 клапана.
      Освен проблеми,друго не очаквай.
      Marea HLX 147ps

Коментар

Колега на бравото с същия мотор 1.6 16 v карам без никакви емулатори нито на дюзи нито на ламбда, само съм прекъснал дюзите и засега както са ти казали газажиите нямам проблем, лампата на инжекциона ми свети като съм на газ.За сега 300 км вече нямам проблеми.Забелязах че понякога като давам повече газ при ускоряване и дюзата угасва за малко
        http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
        Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
        FIAT БРАВО 1.2 16v
        ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
        FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

forsakens написа:
          Направил си много голям компромис с тази обикновена газова уредба Няма да ти обеснявам защо , един колега по-горе вече го е обяснил. Газовия инжекцион беше твоето решение , но и сега може да се направи нещо по въпроса свържи се с колегата Янис и ще решите проблема .
          Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.

Коментар

Благодаря ви колеги за вниманието ,днес имах възможноста да мина повече от 300 км. (от Пловдив до Кърджали) и доста градско каране ,като в едната посока се бях натоварил като идиот с два паметника от мрамор и тези първи километри ме изненадаха много приятно. Разхода на колата е много приемвлив ,макар че зареждах на различни места и засечката не е много точна съм доволен. Притеснява ме много това светене на лампата на инжекциона ,странното е 4е когато отнема газта по надолни6те а колата е на скорост тя (лампата) моментално гасне и така до като не подам отново газ.Имате ли наблюдения дали само при мен е така.И колеги понеже съм аджимия тук в този форум как мога да се свържа с Янисю? Разбрах че е от септември.Лека и спокойна вечер.

Коментар

forsakens написа:
              E, то това не е за хвалене.Ако до сега си нямал проблеми,сега се подготви за такива.Като искаш да караш кола с обикновена ГУ,защо не си купи кола с карборатор на бензин,защото сега си я превърнал с карборатор на газ.Язък за електрониката.

Коментар

forsakens написа:
                Благодаря ви колеги за вниманието ,днес имах възможноста да мина повече от 300 км. (от Пловдив до Кърджали) и доста градско каране ,като в едната посока се бях натоварил като идиот с два паметника от мрамор и тези първи километри ме изненадаха много приятно. Разхода на колата е много приемвлив ,макар че зареждах на различни места и засечката не е много точна съм доволен. Притеснява ме много това светене на лампата на инжекциона ,странното е 4е когато отнема газта по надолни6те а колата е на скорост тя (лампата) моментално гасне и така до като не подам отново газ.Имате ли наблюдения дали само при мен е така.И колеги понеже съм аджимия тук в този форум как мога да се свържа с Янисю? Разбрах че е от септември.Лека и спокойна вечер.
                Напиши му лично съобщение и иди до Септември да ти дооправи колата ,както трябва да бъде.Не се притеснявай.От тук нататък ще имаш един голям проблем с по-бързото износване на гумите на колата :D Просто газта е евтина и няма да слизаш от колата.Ще караш повече и респективно по-често ще сменяш гуми
                Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
                Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

Определено ще отида до Янис За сега като махнем светенето на лампичката всичко е ОК.Dudulia много мерси за споделянето на този важен проблем :D то не може все пак всичко да е наред.

Коментар

Като си на скорост и пуснеш педала минаваш в ППХ и ECU ти спира дюзите - затрова лампата гасне - защото то има казва да спрат, а те и без това вече са прекъснати. А като натиснеш педала и ECU се опитва да им коригира времената, пък те ги няма(прекъснал си ги от ключа газ/бензин).
                    The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
                    Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
                    Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

wwalker написа:
                      Като си на скорост и пуснеш педала минаваш в ППХ и ECU ти спира дюзите - затрова лампата гасне - защото то има казва да спрат, а те и без това вече са прекъснати. А като натиснеш педала и ECU се опитва да им коригира времената, пък те ги няма(прекъснал си ги от ключа газ/бензин).
                      Това и при мен го забелязах като на скорост и гасне лампата на дюзите.Но уредбата поне при мен мисля че работи много добре и без ламбда контрол. Даде ми разход на газ почти 10 / 100 софийско, Колкото и прецизно да регулира ламбда контрола едва ли щеуспее да го намали много.Освен това за да работи добре ламбда контрол, трябва ламбда сондата да е в добра кондиция иначе си е леко безсмислено поне при мен да слагам ламбда контрол без да сменя сондата.Верно тая газ много изтърква гумите - за 3 дни 270 км Софийско Преди на седмица не правех толкова.
                      http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
                      Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
                      FIAT БРАВО 1.2 16v
                      ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
                      FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

Working...
                      X