Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кит за газ Пунто 1.1

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Кит за газ Пунто 1.1

Привет,кажете моля за пунто 1.1 55 какво трябва да включва газоватаЕлектрически изпарител?бутилка, тръби , нивомер, сонда - тва е яснотрябва ли ламбда емулатор и някакви други добавки?Изобщо ако има особеностиМерси

Re: Кит за газ Пунто 1.1

fiatpresto написа:
    Привет,кажете моля за пунто 1.1 55 какво трябва да включва газоватаЕлектрически изпарител?бутилка, тръби , нивомер, сонда - тва е яснотрябва ли ламбда емулатор и някакви други добавки?Изобщо ако има особеностиМерси
    Не разбирам много от газови ама си монтирах сам газовата та ти трябват:-Тръба медна с гумено покритие 6мм диаметър 5 метра ще ти стигнат - върви 4-5 лв метъра-тъба с 8 мм диаметър - около 1.5 метра - тя е за свързване на пълначката и бутилката- пълначка - струва 10 лв.-Бутила + сонда - бутилката е около 50 лв + 40 лв сонда с нивомер ловато.-Газов клапан- монтира се преди изпарителя- 29 лв италианси ловато.-изпарител май за предпочитане електрически но аз сложих вакумен- ловато струва около 120 лв.-Плочка за инжекциона-Ключ за превключване газ-бензин-Останалото са маркучи за антифриз и скоби според както дойде при теб- сам си преценяваш какво трябва.Мисля че емулатор не е необходим при теб.На мен много хора ми казваха че е по добре в серзиз, но не е толкова трудно въпреки че ми отне почти цял ден докато я монтирам.
    http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
    Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
    FIAT БРАВО 1.2 16v
    ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
    FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

мерсиА как се спира бензиновата помпа и трябва ли да се спре. Монтирал съм на друга кола с карбуратор, но при моно не ми е ясно как става?Освен това имало някакви ключове, които имат в себе си ламбда емулатор и т.н.А бе всякакво инфо ми е интересно

Коментар

Помпата като прекъснеш дюзата не е задължително да я спираш, макар че аз мисля да я спра тия дни че да не се износва напразно.За да я спреш намираш кой и е кабела и му слагаш едно реле да го прекъсва когато си на газ, може да чуеш различни мнения относно това дали трябва да се спира, само гледай да не остане на сухо.На мене един приятел ми предлагаше такъв ключ с ламбда емулатор в него но струваше към 30 лв. Самия ламбда емилатор е един генератор на провоъгълни импулси с IS 555- елементарен е и сам да си го направиш частите са стотинки. Свързва се с реле на мястото на ламбдата когато караш на газ за да си мисли компа че всичко е точно.Аз карам без ламбда емулатор, просто не виждам засега никакъв смисъл да слагам, единствено свети ми лампата на таблото.Слагай си я сам ако си решил не си давай парите на някакви малоумни и неграмотни газажии, сам поне може да и отделиш повече време и да си я направиш както на теб ти харесва.Не е кой знае колко сложно, трябват само елементрарни инструменти, в форума има доста писано а и колегите ще ти помогнат.
        http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
        Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
        FIAT БРАВО 1.2 16v
        ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
        FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

Предполагам, че във форума има хора които се занимават с търговия на газови уредби. Може ли някой да ми даде оферта за подобен кит ? Ще си слагам на моята кола.. Търся бутилка с формата на резервна гума. Държа изпарителя да позволява почситването не елементите в него. Също и емулатор за ламбда сондата. Все пак и запалването се регулира от инжекцията ... Ключа нека да е сръчно превключване.
          FIAT Punto '94, 1.1 Petrol

Коментар

Колега,препоръчвам ти Евро-сонда.На нея има предпазен клапан,да не говорим,че е задължителна по закон(доколкото ми е известно)!Вярно по-скъпа е,но според мен си струва да се дадат 40-50 лв. отгоре, в името на сигурноста!
            Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
            Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

Никой ли не се занимава с продажба на газови уредби във форума ?

Коментар

Коментар

Колега извинявай , ама да не би във Варна да са спрели да работят магазините и сервизите за газови уредби? Не мислиш ли ,че е доста по-удобно да си закупиш нещата от там, и като гаранция и като асортимент и за каквото се сетиш или газаджийте там са паднали от луната и не са виждали кола като твоята?

Коментар

robygas написа:
                    Колега извинявай , ама да не би във Варна да са спрели да работят магазините и сервизите за газови уредби? Не мислиш ли ,че е доста по-удобно да си закупиш нещата от там, и като гаранция и като асортимент и за каквото се сетиш или газаджийте там са паднали от луната и не са виждали кола като твоята?
                    След това зяждане, ще се направя че не го виждам ...

Коментар

Извини ме ,но не съм искал да се заяждам. Просто разсъждавам логично. Не разбирам каква е ползата от загубата да търсиш такава стока през форума като може да я закупиш от магазина в района в които живееш. Разбирам да търсиш нещо екзотично което не се намира навсякъде и да търсиш помощ -да , ама... Както споменах :- Гаранция, оскъпяване от транспорт, коментари а бе не е това което си мислех или не е точно както ми казаха. И за какво?!? Ако толкова държиш ще ти пратя уредба Lovato с каквато си искаш окомплектовка: бутилка ,сонда, емулатори/каквито ти скимне/,и.т.н., но пак ти казвам остави на хората в сервиза 100-150лв. /Не знам какви са цените в района/ отгоре за труд и някаква печалба и ги остави да си свършат работата.

Коментар

robygas написа:
                        Извини ме ,но не съм искал да се заяждам. Просто разсъждавам логично. Не разбирам каква е ползата от загубата да търсиш такава стока през форума като може да я закупиш от магазина в района в които живееш. Разбирам да търсиш нещо екзотично което не се намира навсякъде и да търсиш помощ -да , ама... Както споменах :- Гаранция, оскъпяване от транспорт, коментари а бе не е това което си мислех или не е точно както ми казаха. И за какво?!? Ако толкова държиш ще ти пратя уредба Lovato с каквато си искаш окомплектовка: бутилка ,сонда, емулатори/каквито ти скимне/,и.т.н., но пак ти казвам остави на хората в сервиза 100-150лв. /Не знам какви са цените в района/ отгоре за труд и някаква печалба и ги остави да си свършат работата.
                        Всичко това е разумно , но.... Вече свърших тази работа . Сложих си уредба през специализиран сервиз. Но, за втората кола, вече не мога да насмогна с тези пари. При положение, че самият аз работя в сервиз... И, май, втоарата ще е я слагам с помощта на колегите тук. Разликата е голяма - при 600 лева във Варна, и 450 в страната,..и себестойност около 350 лв....

Коментар

Working...
                        X