Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с газова уредба BRC-SMART за Фиат ,,BRAVO,,1,6

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с газова уредба BRC-SMART за Фиат ,,BRAVO,,1,6

Колеги живея в Бургас и не мога да намеря сервиз в който да ми настроят газовата уредба BRC-SMART. Автомобила няма обороти на празен ход и гасне при изключване от скорост, освен това ми прецаква адаптиращите параметри на бензиновия компютър и трябва постоянно да ги възстановявам а това са допълнителни разходи. Никой в Бургас няма програма за този модел моля ви помогнете ми със съвет.

То програмата лесно но проблема е с кабела за тази инжекция.

Коментар

Аз съм със същия газов инжекцион на BRC и имам същия проблем.Лошото е че едва ли някой в Бургас може да ти помогне.Аз ходих до сервиза на BRC в Пловдив,но явно и там попаднах на "пишман майстор",защото закачи колата на комп-а гледа,гледа и каза че изгорял Smart-a.струва 500 лв нов.Като го попитах как е разбрал това и дали ако го сменим всичко ще се оправи,започна да мънка и да увърта и в крайна сметка ми предложи просто да си сменя цялата уредба с по-новия модел,който струва около 1400 лв.Иначе си платих 25 лв за никаква диагностика и си тръгнах.
      COUPE 1.8 16V
      Volvo XC90 T6

Коментар

добре де ,как така като има бутилка,дюзи ,редуктор,тръба,клапан и всичко това монтирано ,да речем подмяна на редуктор +комп+настройкище се иска 1400....че то монтаж на нов инжекцион струва по малко.....аз ли не промявам нещо или е толкова сложно да се дооправи стар вече монтиран инжекцион.... с подмяна на някой компонети+настройказащото да кажем някой си монтира някакв газов инжекцион,три години си работи ,и после има проблем,тогава се оказава че този модел вече не се произвежда,фирмата дето му го е монтирала се е (преместила ,фалирала ,сменила дейноста -неужното се задрасква...) и тогава се оказава че трябва да плати нов монтаж на газов инжекцион?така ли да се разбира ситуацията?
        типо 1.4 карбуратор вечеCNG(бившо)
        хюндай акцент 1.5 CNG
        киа каренс +метан

Коментар

Какви са адаптиращите параметри? Как се прецакват?Само на едно място ли могат да видят тази прословута газова?В тази България вече нищо не ме изненадва....
          Honda Accord 1.8 115к.с. 96г.
          Honda Civic 1.5 90к.с. 93г.
          FIAT Marea 115 '99 1.8 113hP 182.A2.000
          Powered by Total & Fobos LPG

Коментар

Вчера се върнах от Пловдив и реших да мина през БРЦ.Момчето беше много учтиво,обясни ми къде е проблема(естествено в Смарт-а) и каза че нищо неможе да се направи освен да се смени с нов.Но тъй като вече не се произвеждат,ако случайно новият Смарт се развали немогат да ми го подменят,въпреки че има гаранция.Предложи ми да си сменя инжекциона срещу 1200 лв и един ден работа.
            COUPE 1.8 16V
            Volvo XC90 T6

Коментар

NPD написа:
              Вчера се върнах от Пловдив и реших да мина през БРЦ.Момчето беше много учтиво,обясни ми къде е проблема(естествено в Смарт-а) и каза че нищо неможе да се направи освен да се смени с нов.Но тъй като вече не се произвеждат,ако случайно новият Смарт се развали немогат да ми го подменят,въпреки че има гаранция.Предложи ми да си сменя инжекциона срещу 1200 лв и един ден работа.
              ей заради такива случки не харесвам газовите инжекциони.......
              хюндай акцент 1.5 CNG
              киа каренс +метан

Коментар

zdraveite.az imam sa6tiq problem.no kakto si karam i izvednaj mi gasne kolata.karam nqkolko dni na benzin i otnova mi raboti injektziona.no sled vreme otnova zapo4va da prekasva gubi oboroti i otnovo gasne.i toi e BRC smart.i nemoga da namerq servi za da mi go opravqt.napravo mislq da go ishvarlqm.kato gledam va6ite komentari zna4i nqma opraviq.ako nqkoi go e opravil molq da mi pi6e tuk ili na skype mi toi e " nikolai.gergu6ki"Забрави кирилицата! Модераторски екип fiat-bg.org
                fen na fiat

Коментар

Зравейте.аз имам сащия проблем.немога да намеря сервис да ми го оправят.явно няма оправия.ако някой го е оправил моля да ми пише тук или на скайпа ми.той е nikolai.gergu6ki
                  fen na fiat

Коментар

Аз се отказах да давам пари по разни диагностики и навсякъде да ми обясняват ,че неможе да се ремонтира,затова от 15 дни съм свалил и компютъра и газовата бутилка.
                    COUPE 1.8 16V
                    Volvo XC90 T6

Коментар

NPD написа:
                      Аз се отказах да давам пари по разни диагностики и навсякъде да ми обясняват ,че неможе да се ремонтира,затова от 15 дни съм свалил и компютъра и газовата бутилка.
                      Точно така колега.Само това е решението на проблема с ГУ.Всяка ГУ е само проблеми,ядове и даване на пари по диагностики и майстори.И на всичкото отгоре колата не ти върви както би трябвало нито не бензин,нито на газ.

Коментар

Stefan Hadjov написа:
                        NPD написа:
                        Точно така колега.Само това е решението на проблема с ГУ.Всяка ГУ е само проблеми,ядове и даване на пари по диагностики и майстори.И на всичкото отгоре колата не ти върви както би трябвало нито не бензин,нито на газ.
                        ех,да имаше повече хора като вас ,че да падне газта по 30-40ст .................. :D
                        хюндай акцент 1.5 CNG
                        киа каренс +метан

Коментар

Значи ще я махам.няма смисал да се занимавам.ама как сме се прецакали само с тия инжекциони:D.
                          fen na fiat

Коментар

Не бих казал ,че съм се прецакал.Минал съм към 35000 км на гас и работеше идеално както градско,така и извън града.Просто в един момент се прецака и това е.Край.Ходих на няколко места,по няколко пъти и навсякъде казват нестава и така в един момент реших ,че няма смисъл само да ми седи бутилката в багажника да ми заема място,да ми тежи и да немога да я ползавам.Махнах я.Сега само бензин.
                            COUPE 1.8 16V
                            Volvo XC90 T6

Коментар

NPD написа:
                              Не бих казал ,че съм се прецакал.Минал съм към 35000 км на гас и работеше идеално както градско,така и извън града.Просто в един момент се прецака и това е.Край.Ходих на няколко места,по няколко пъти и навсякъде казват нестава и така в един момент реших ,че няма смисъл само да ми седи бутилката в багажника да ми заема място,да ми тежи и да немога да я ползавам.Махнах я.Сега само бензин.
                              ето подходящо мнение газов ижекцион срещу обикновенна газова ,до сега газови инжекциони има неремонтирани и свалени ,обаче обикновените май се оправят по лесно и ефтино......
                              хюндай акцент 1.5 CNG
                              киа каренс +метан

Коментар

Working...
                              X