Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Странен гърмеж + падане на някаква клапа

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Странен гърмеж + падане на някаква клапа

Карам на ГАЗ, и вече 4-ти път се чува такъв гръм, все едно пукам гума, и днес пак така и падна едно като клапа:http://dox.bg/files/dw?a=ce36f6177dh...Някакви идеи Грешен разделМодераторски екип на fiat-bg.org

Имаш проблем с газовата уредба щом гърми и бягай при свестен газаджия.Това което е изпаднало е клапа която се отваря при въпросните гърмежи и ако не беше тя щеше да се разпилее кутията за въздушния ти филтър.
    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Там по принцип колега, трябва да има резонаторна кутия, която обаче при монтажа на газта е свалена и на изхода на тръбата (въздуховода) е поставена така наречената от газаджиите "кихалка". Така че пали колата и отивай при читав газаджия да ти направи настройка на газта и да ти сложи нова кухалка щом тая е гръмнала.
      Fiat Punto 1.1 '97

Коментар

нещо по запалването екабели, свещи...
        2015 Renault Megane Expression GT
        2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
        Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Проблем с клапата за регулиране на въздуха.Може да я счупи и тогава ще имаш сериозни проблеми.Бягай при свестен газаджия.Затова не слагам газ на Фиата,Пежото ми прави същият проблем.Смених вече една такава клапа преди време.
          Фиат Брава 1.4 12V 1998г

Коментар

Може и въздух да смуче от някъде, за това да гърми.

Коментар

bicho1976 написа:
              Проблем с клапата за регулиране на въздуха.Може да я счупи и тогава ще имаш сериозни проблеми.Бягай при свестен газаджия.Затова не слагам газ на Фиата,Пежото ми прави същият проблем.Смених вече една такава клапа преди време.
              За дросела ли говориш?
              The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
              Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
              Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

.....за него говори, а и ако питаш мен тая клапа си я сложи там на дупката и не я стягаи по хубаво като гръмне да фърчи тя от колкото да спраскаш нещо друго. И да отидеш на газаджия ко ли щи помогне е ще те освободи от някои излишен лев. Щи каже готово моито мемче пушка е караи и нема се плашиш ама до следващото гърмене Маи ти е нужен газ контрол, за първо време си отвори малко троиника половин или дори цял оборот щото има вероятност от бедна смес да ти гърми.
                Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
                Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
                Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1

Коментар

Slavi_Lancia написа:
                  .....за него говори, а и ако питаш мен тая клапа си я сложи там на дупката и не я стягаи по хубаво като гръмне да фърчи тя от колкото да спраскаш нещо друго. И да отидеш на газаджия ко ли щи помогне е ще те освободи от някои излишен лев. Щи каже готово моито мемче пушка е караи и нема се плашиш ама до следващото гърмене Маи ти е нужен газ контрол, за първо време си отвори малко троиника половин или дори цял оборот щото има вероятност от бедна смес да ти гърми.
                  хахаха, аз по принцип на бензин карам, но сега просто реших малко и малко на газ да покарам, да не клеяса нещо защото не бях карам от половин година а сега мога ли да си карам на бензин, да се надяваме да не гърми пак докато намеря свестен майстор

Коментар

На бензин моиш си караш колкото си искаш само си сложи тапата че от там ще ти смучи въздух не филтриран и ша бега повече
                    Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
                    Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
                    Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1

Коментар

Slavi_Lancia написа:
                      На бензин моиш си караш колкото си искаш само си сложи тапата че от там ще ти смучи въздух не филтриран и ша бега повече
                      хаха, ми да бяга такмо ще беснееЙ D:D шегувам се, благодаря на всички за инфото

Коментар

Регулирай разтстоянието на свещите . Направи го около 0,6мм и недеи да караш без " кихалка ".И още един съвет , премахни скобите на въздуховодите към филтъра.На добър път на всички ФИАТАДЖИЙ.
                        FIAT UNO 1.1 -50к.с АГУ-LOVATO
                        FIAT TIPO 1.4 -78к.с АГУ-LOVATO
                        FIAT MAREA WEEKEND 1.6 16V-103к.с АГУ-LOVATO
                        HONDA CR-V -147 к.с. ГИ- SIMGAS

Коментар

naco68 написа:
                          Регулирай разтстоянието на свещите . Направи го около 0,6мм и недеи да караш без " кихалка ".И още един съвет , премахни скобите на въздуховодите към филтъра.
                          Това като го прочете човек/а и цялата тема/,не може да не си даде сметка какво безумие е да си постави газова уредба.Направи си свещите на 0,6,въпреки че Фиат казва 0,9/за да ти е слаба искрата със всички последствия от това/и карай с кихалки и разхлабени скоби на въздуховодите,че като тресне да не ти направи филтърната кутия на трески.Егати удоволствието от вървенето и икономията.НА ДОБЪР ПЪТ всички Фиатаджии с ГУ-би.Стискам ви палци!!

Коментар

Stefan Hadjov написа:
                            naco68 написа:
                            Регулирай разтстоянието на свещите . Направи го около 0,6мм и недеи да караш без " кихалка ".И още един съвет , премахни скобите на въздуховодите към филтъра.
                            Това като го прочете човек/а и цялата тема/,не може да не си даде сметка какво безумие е да си постави газова уредба.Направи си свещите на 0,6,въпреки че Фиат казва 0,9/за да ти е слаба искрата със всички последствия от това/и карай с кихалки и разхлабени скоби на въздуховодите,че като тресне да не ти направи филтърната кутия на трески.Егати удоволствието от вървенето и икономията.НА ДОБЪР ПЪТ всички Фиатаджии с ГУ-би.Стискам ви палци!!
                            Бат Стефчо ще ме извиняваш ама това 0.6 как прецени че е толкова за газ,аз от опит казвам че разстоянието е 0.9-1мм.От теб разбрах че се препоръчва 0.9 хаха,аз лично карам на 1мм разстояние на свещите.
                            Fiat Multipla 1.6 16v BiPower 03:Lancia Delta3 1.6 16v 120 multijet

Коментар

Shadowandust написа:
                              Stefan Hadjov написа:
                              naco68 написа:
                              Бат Стефчо ще ме извиняваш ама това 0.6 как прецени че е толкова за газ,аз от опит казвам че разстоянието е 0.9-1мм.От теб разбрах че се препоръчва 0.9 хаха,аз лично карам на 1мм разстояние на свещите.
                              Абе чети постовете бе приятел.Няма от опит.Фиат е казал:разстояние на електродитр 0,9-1,0 мм.,а naco69 препоръчва 0,6 мм за да не ти гърми във всм.въздуховод и става асичко на трески.Това е по негова препоръка.Чети хубаво и се връщай поне един път и препрочитай написаното.

Коментар

Working...
                              X