Как да го размразя?Днес в Кокаляне беше -19 и явно антифриза ми се е посгъстил, уж Парафлу -40, пък....запалих си на бензин, като вдигна 50 градуса прехвърлих на газ и малко след това угасна и не ще на газ повече...Та явно има ледена тапа или нещо подобно в изпарителя, не циркулира антифриза и замръзна като пич.Цял ден си карам на бензин и не се размрази, кво да правя?Колата си вдигна 90 градуса и си ги крепи, а изпарителя си стои леден?Да го полея с гореща вода, ама тая вода после като измозамръзне???
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Замръзна ми изпарителя???
Collapse
X
-
ivo написа:Не можеш ли да намериш един по-топъл гараж?Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '01
Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Dinstinctive '02
ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99
Коментар
-
Колега, високо ли ти е монтиран изпарителя, щото ако е така вероятно ти е ниско нивото на охладитела /антифриза/, просто няма логика кола на 90 градуса да не може да размрази изпарителя, аз имам познати които палят на газ при -15 /не че това е добре/ и нямат ядове, подобни номера ми е правила Самара-та на времето. А иначе споко за изпарителя залей го с топла вода - нищо му няма, тва съм го правил на една ГАЗ-ка на един комшия.Успех!Lancia Kappa 2.4 JTD 99`
Uno 75 1.5i.e.8V 88`
Коментар
-
не е проблем да го залееш с гореща вода но най добре си провери да не би да имаш въздушна възглавница в изпарителя ако е монтиран по високо, при мен ако ми намалее количеството на антифриза веднага ми намалява отоплението на изпарителя и почва да мръзне дори и при топло време. Като го обезвъздуша всичко се оправя дори и при -15 градуса мога да си подкарам директно на газ без проблеми
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар