колеги сложих тая въпросна плочка след което майстор ми направи центровка или там кото и да е но разхдо не само че не падна ами даже се качи я кажете какво е станало според вас и какво тр да се направи още?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
за въпросната плочка на 1.4 12v
Collapse
X
-
Ми толкова ти е направил центровката! За първо време не сипваи газ от Лук оил там дава с литър отгоре, при вас маи има ром пеетрол сипи си от нея. Ааааа гиди буба марооо ти за тва ли питаш за ГИ в другата тема. Ако мислиш че ГИ гори по малко жестоко се лъжеш. Както и да е гледам писал си за плочката която си сложил а до сега с какво беше ?Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
Коментар
-
mitaka85 написа:ами без плочката като бях ми гореше 13/100 с нея сега разхода е 14-15/100 де да знам аз вече дигнах ръце от тоя двигател и единственото което ме кара да го държа че си е с много добър дизайн.
Коментар
-
deadairplane
-
може ли и аз да споделя опита си по тоя мотор :D .Монтираха ми газовото със плочка която бе с вътр размер 44мм/а БРЦдават 38 мисля/,след прочетени 1001 теми за газифициране на 1.4 и в края на краищата неработещ добре ДВГ нито на газ нито на бензин ,разхода беше ужасен-под 15/100 не слизах и то пенсионерско каране.Подлагах разните там гарнитурки по 5 мм дебелина заради дюзата,центровки и незнам вече какви магии ........колата пак не ще.Та взех нещата в свои ръце и реших да пробвам стария метод-тръбичка тип човка.Та въпросната тръбичка я изкривих под дъга така че да застане до дюзата на инжекциона/размер на тръбичкат10мм външно или 8 вътрешно медна-такава намерих/ близо до дроселовата клапа ,но така че да не пречи на нормалната и работа,пробих входящия въздуховод точно над инжекцията и си закачих маркуча с кранчето дето идва от изпарителя.Колегата Янис ми помогна в началото за ламбда сондата/как да лъжа компа/и как да изключа помпата /за да не изгори/След като запалих колата ..........о чудо-върви като изтребител на бензин/разхода нормален като за Варна/.На газ обаче се оказа че и идва въздуха малко в повече заради ограничения дебит на газ през човката.проблема с въздуха го реших малко просташки но мен ме устройва засега/навих изолирбанд на мекия въздуховод преди филтъра така че да затворя половината от сечението му.Сега колата върви на газ почти като на бензин/е има малко разлика/а разхода ми слезе на 12-13 газ в града ,което ме устройва напълно....но сега я карам с удоволствие и нямам притеснения дали ще угасне ,пенсионерския стил на каране го забравих :D абе много съм доволен.Сега остана да си направя една клапа на въздуховода и да я управлявам с машинка от централно заключване когато работи на газ или бензин и да разкарам метода ,,тел и тиксо,,ФИАТ БРАВО 1.4-ГОЛЕМИЯ МОТОР
Коментар
-
deadairplane
Реклама
Collapse
Коментар