Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Може ли АГУ без емулатор?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

По моето скромно мнение - не. Сега както съм без никакъв емулатор и симулатор студена колата върви по-добре на газ отколкото на бензин. Като загрее на бензин е чувствително по-пъргава.
    The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
    Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
    Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

wwalker написа:
      По моето скромно мнение - не. Сега както съм без никакъв емулатор и симулатор студена колата върви по-добре на газ отколкото на бензин. Като загрее на бензин е чувствително по-пъргава.
      янко ти написа - самообучение се нарича грешката надявам се не мислиш , че газаджиите са УСЪВЪРШЕНСТВАЛИ двигателя и сега на газ той е по-мощен /на студено/ отколкото преди на бензин.просто ЕКУ се е самонастроило спрямо некоректните данни , които получава от липсата на датчиси.

Коментар

Не, ама темата е дълга Студения старт на 1.6 16V на фиат е безкрайна и безмислена - никой още не е намерил формулата на успеха, ОК?Газовата я имам от 2 дена, а колата я карам на бензин от 1г. Няма никаква логика на колегата да му работи лошо на газ преди да загрее заради липсата на емулатор.

Коментар

Коментар

Нещо чета ,чета и не хващам проблема!?Нали казахме че ламбда контрола си е меееееееко казано задължителен!!!Най малкото няма да ти гори 15 градско а ще гори 10 или 11 което си е един голям + както вече споменах.Колега u_bo кажи ми как става тоя номер с подмладяването на колата?Преди беше Bravo GT 1.8 16V ’95 а сега е Bravo GT 1.8 16V ’96 ГИ’Zavoli’?

Коментар

Четох най различни теми за 1.6 16в за грешки и проблеми и накрая си направих експеримент и констатирах че при мойта няма такива проблеми .95 г без датчик за детонации при откачане на акумулатора забравя всичко и си работи без симулатор на сондата ,щях да откачам и на дюзите но е запоен и ме домързя.Единствената грешка която стоеше беше бобина но разбрах причината и вече няма проблем
              FIAT MAREA 1.6 16V Weekend 99

Коментар

Стана работата благодарение на qnisZ - ламбда контрол и емулатор на дюзи. Свали разхода от 11-12 на под 8 Днес момчетата където я монтирах довършиха работата, че ми гаснеше на свободна над 120 - оказа се, както обикновенно, притока на въздух. Запушиха пластмасата дето гълта въздух от нея отпред и пробиха същата дупка на нея, но огледално отзад. Сега всички маркучи по въздуховода са си свързани както си беше и на бензин. Доста схеми мислеха на въздуха и направихме няколко проби на магистралата - това е май единствения удачен вариянт, където нямаше проблеми. Препоръчвам го и на другите 1.6 16V с АГУ.

Коментар

Под 8
                  Punto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
                  Втората......пак същата!
                  (_-_)______////_______(_-_)
                  Punto75-Вече на жената!
                  Третата =Ино и шес= LPG POWER STAG Stilo MW 2004

Коментар

bmahob написа:
                    Под 8
                    Ми толкова, все пак е извънградско. Тя мойта на бензин ми дава 8 градско и под 6 извънградско без да я цедя много - ремап, това е идеята Кофти, че няма да мога да я засека точно извънградско на газ засега. Като тръгнах от Цигов Чарк към Варна приключих газта докрай дето я имаше до Стара Загора, като взе да придърпва видях табела за бензиностанция след няколко километра и метри преди колонката ми изгасна. Сложих за 20лв. (25л) и се прибрах във Варна. Днес навъртях още 30-тина км в града общо 310км засега и има за неопределени километри още, ама няма да са чак много

Коментар

wwalker написа:
                      Стана работата благодарение на qnisZ - ламбда контрол и емулатор на дюзи. Свали разхода от 11-12 на под 8 Днес момчетата където я монтирах довършиха работата, че ми гаснеше на свободна над 120 - оказа се, както обикновенно, притока на въздух. Запушиха пластмасата дето гълта въздух от нея отпред и пробиха същата дупка на нея, но огледално отзад. Сега всички маркучи по въздуховода са си свързани както си беше и на бензин. Доста схеми мислеха на въздуха и направихме няколко проби на магистралата - това е май единствения удачен вариянт, където нямаше проблеми. Препоръчвам го и на другите 1.6 16V с АГУ.
                      Така ... тва става дума за резонатора??? и на мене ми го махнаха и ми сложиха една капачка обаче ... естествено тя е с дупка ... и ме интересува ... не е ли проблем това че в двигателя така влиза нефилтриран въздъх , ми то така се пълни с боклуци бе хора ... ко ше стане като влезе малко повече пясък в двигателя ... няма ли вариант за някакъв филтър там ?а що става дума за разход ... веднъж с 12 кила газ минавам 120 км ... следва с 6 кила 40 км , после с 30 кила 250 км .... като си правя настроика що става дума за ръчно настроиване ... като оставя по малко газ да пуска не ми държи оборотите преди да е загряла , както писах по горе ... а с повече газ нямам проблеми паля я студена и си държи оборота ....

Коментар

Не 8/100е добре!!! :D
                        Punto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
                        Втората......пак същата!
                        (_-_)______////_______(_-_)
                        Punto75-Вече на жената!
                        Третата =Ино и шес= LPG POWER STAG Stilo MW 2004

Коментар

а тоя ламда симулатор не сваля ли разхода на бензин .... какво общо има тои с газта???

Коментар

Ламбда симулатора не сваля разхода на нищо. Ламбда контрол сваля разхода на газ, защото взема под внимание ламбда сондата. На предния ти пост нищо не му разбрах... Какъв нефилтриран въздух? Какво общо има одебеленото от теб където си ме цитирал с резонаторната кутия?

Коментар

моя грешка ... ти не си писал за резонаторна кутия ами за пласмасата дето е на края на въздуховода .... ми тва дето съм го удебелил ... като се има впредвид факта че не съм дочел там явно .... става дума че моя резонатор го махнаха газаджиите и ми сложиха там една капачка ще я снимам и ще покажа ... и така де тя е с дупка и влиза въздух директно в въздуховада .... всички знят къде седи резонатора ... и така де за там казах че ми влиза нефилтриран въздух

Коментар

От там в никакъв случай не трябва да влиза въздух! Там обикновенно слагат кихалка или ако нямат този размер махат резонатора, затапват дупката и слагат кихалката на кутията на филтъра. Сигурен ли си, че там имаш капачка с дупка!? Не са чак толкова смотани да направят такава глупост и то без смисъл. Я снимай да видим.

Коментар

Working...
                                X