По моето скромно мнение - не. Сега както съм без никакъв емулатор и симулатор студена колата върви по-добре на газ отколкото на бензин. Като загрее на бензин е чувствително по-пъргава.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Може ли АГУ без емулатор?
Collapse
X
-
u_bo
wwalker написа:По моето скромно мнение - не. Сега както съм без никакъв емулатор и симулатор студена колата върви по-добре на газ отколкото на бензин. Като загрее на бензин е чувствително по-пъргава.
Коментар
-
Не, ама темата е дълга Студения старт на 1.6 16V на фиат е безкрайна и безмислена - никой още не е намерил формулата на успеха, ОК?Газовата я имам от 2 дена, а колата я карам на бензин от 1г. Няма никаква логика на колегата да му работи лошо на газ преди да загрее заради липсата на емулатор.
Коментар
-
deadairplane
-
Нещо чета ,чета и не хващам проблема!?Нали казахме че ламбда контрола си е меееееееко казано задължителен!!!Най малкото няма да ти гори 15 градско а ще гори 10 или 11 което си е един голям + както вече споменах.Колега u_bo кажи ми как става тоя номер с подмладяването на колата?Преди беше Bravo GT 1.8 16V ’95 а сега е Bravo GT 1.8 16V ’96 ГИ’Zavoli’?
Коментар
-
Четох най различни теми за 1.6 16в за грешки и проблеми и накрая си направих експеримент и констатирах че при мойта няма такива проблеми .95 г без датчик за детонации при откачане на акумулатора забравя всичко и си работи без симулатор на сондата ,щях да откачам и на дюзите но е запоен и ме домързя.Единствената грешка която стоеше беше бобина но разбрах причината и вече няма проблемFIAT MAREA 1.6 16V Weekend 99
Коментар
-
Стана работата благодарение на qnisZ - ламбда контрол и емулатор на дюзи. Свали разхода от 11-12 на под 8 Днес момчетата където я монтирах довършиха работата, че ми гаснеше на свободна над 120 - оказа се, както обикновенно, притока на въздух. Запушиха пластмасата дето гълта въздух от нея отпред и пробиха същата дупка на нея, но огледално отзад. Сега всички маркучи по въздуховода са си свързани както си беше и на бензин. Доста схеми мислеха на въздуха и направихме няколко проби на магистралата - това е май единствения удачен вариянт, където нямаше проблеми. Препоръчвам го и на другите 1.6 16V с АГУ.
Коментар
-
Под 8Punto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
Втората......пак същата!
(_-_)______////_______(_-_)
Punto75-Вече на жената!
Третата =Ино и шес= LPG POWER STAG Stilo MW 2004
Коментар
-
bmahob написа:Под 8
Коментар
-
wwalker написа:Стана работата благодарение на qnisZ - ламбда контрол и емулатор на дюзи. Свали разхода от 11-12 на под 8 Днес момчетата където я монтирах довършиха работата, че ми гаснеше на свободна над 120 - оказа се, както обикновенно, притока на въздух. Запушиха пластмасата дето гълта въздух от нея отпред и пробиха същата дупка на нея, но огледално отзад. Сега всички маркучи по въздуховода са си свързани както си беше и на бензин. Доста схеми мислеха на въздуха и направихме няколко проби на магистралата - това е май единствения удачен вариянт, където нямаше проблеми. Препоръчвам го и на другите 1.6 16V с АГУ.
Коментар
-
Не 8/100е добре!!! :DPunto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
Втората......пак същата!
(_-_)______////_______(_-_)
Punto75-Вече на жената!
Третата =Ино и шес= LPG POWER STAG Stilo MW 2004
Коментар
-
моя грешка ... ти не си писал за резонаторна кутия ами за пласмасата дето е на края на въздуховода .... ми тва дето съм го удебелил ... като се има впредвид факта че не съм дочел там явно .... става дума че моя резонатор го махнаха газаджиите и ми сложиха там една капачка ще я снимам и ще покажа ... и така де тя е с дупка и влиза въздух директно в въздуховада .... всички знят къде седи резонатора ... и така де за там казах че ми влиза нефилтриран въздух
Коментар
-
От там в никакъв случай не трябва да влиза въздух! Там обикновенно слагат кихалка или ако нямат този размер махат резонатора, затапват дупката и слагат кихалката на кутията на филтъра. Сигурен ли си, че там имаш капачка с дупка!? Не са чак толкова смотани да направят такава глупост и то без смисъл. Я снимай да видим.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар