колеги, какво прави тази клапа на снимката в дифузьора? няма пружина. очевидно работата й е като засмуче двг да отвори и да пусне газта, ама защо така като я гледам не ми се струва, че затваря плътно. Имам един дразнещ проблем- на газ разбира се, при спускане по байр надолу на определени обороти като се спускам с пусната газ и прави леки детонации- ясно, че трябва да мине в принудителен празен ход при това положение, а понеже газовата ми е най-проста и няма такава система за ППХ и блъска газ. дали мога д аразчитам, че тази смешна клапичка би удържала газта да не навлезе в колекторите и няма да имам лекото пукане? на мен ми се струва не ама.... http://www.autogasmarket.com/uploads...74559.jpgп.с. разгледайте целия сайт, това е единствения с изложени артикули и с цени на газовите неща, който аз съм намерил досега
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво прави тази клапа
Collapse
X
-
Едвали тази клапа да ти помогне. Нали се сещаш, че двигателя като го пускаш по надолнище на скорост той отново си засмуква, така че тази клапа отново ще си е отворена. Аз например предпочитам да спускам по инерция където е възможно, спестявам газ по този начин, защото подава само на празни обороти, а иначе подава газта според оборотите на които е, дори и двигателя не работи като спирачка в този случай, не както на бензин. Проблема ти е по-скоро в плочката, знам ли....или е настроена да подава богата смес.--Старата ръжда любов не хваща!--
156 sportwagon 1,9 jtd 115
ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;
-
хрумна ми нещо- да не би пък тази клапа при бек файър да затваря и понеже се пада след кихалката-тва черното на снимката си е кихалка- по тази система да изкарва детонацията през кихалката на плочката, така че да не отива до филт кутия или дебитор ако има?Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
pakumba написа:хрумна ми нещо- да не би пък тази клапа при бек файър да затваря и понеже се пада след кихалката-тва черното на снимката си е кихалка- по тази система да изкарва детонацията през кихалката на плочката, така че да не отива до филт кутия или дебитор ако има?Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
Коментар
-
Slavi_Lancia написа:pakumba написа:хрумна ми нещо- да не би пък тази клапа при бек файър да затваря и понеже се пада след кихалката-тва черното на снимката си е кихалка- по тази система да изкарва детонацията през кихалката на плочката, така че да не отива до филт кутия или дебитор ако има?Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар