masterkar написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Моля за съвет относно ГИ
Collapse
X
-
-
Прав си колега!Punto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
Втората......пак същата!
(_-_)______////_______(_-_)
Punto75-Вече на жената!
Третата =Ино и шес= LPG POWER STAG Stilo MW 2004
Коментар
-
Stefan Hadjov написа:masterkar написа:Stefan Hadjov написа:Ламбда газ е също газов инжексион и единствената разлика е че е с една дюза/моноинжелция/.А този за който ти говориш е с 4-ри/пълна/.Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
-
Колега грешиш!!! Аз съм с ламбда контрол и моя изпарител е като на такъм на ГИ а за датчиците виж самPunto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
Втората......пак същата!
(_-_)______////_______(_-_)
Punto75-Вече на жената!
Третата =Ино и шес= LPG POWER STAG Stilo MW 2004
Коментар
-
dudulia написа:Stefan Hadjov написа:masterkar написа:Stefan Hadjov написа:Ламбда газ е също газов инжексион и единствената разлика е че е с една дюза/моноинжелция/.А този за който ти говориш е с 4-ри/пълна/.
Коментар
-
Ами доколкото съм чел и разглеждал софтуера на ГИ,които са ме интересували,то ламбда сондата се връзва опционално и в някои случаи ( не казвам,че при всички модели е така) е само и единствено за мониторинг.Обратната връзка става пак чрез нея,но сигналът и рефлектира върху инжекторното време на бензиновите инжектори,а от там на инжекторното време на газовите инжектори.Обратната връзка я има и се покрива поне Евро 3 :DBrava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Коментар
-
dudulia написа:Ами доколкото съм чел и разглеждал софтуера на ГИ,които са ме интересували,то ламбда сондата се връзва опционално и в някои случаи ( не казвам,че при всички модели е така) е само и единствено за мониторинг.Обратната връзка става пак чрез нея,но сигналът и рефлектира върху инжекторното време на бензиновите инжектори,а от там на инжекторното време на газовите инжектори.Обратната връзка я има и се покрива поне Евро 3 :D
Коментар
-
Г-н Хаджов,аз не споря с вас кое как е направено,защо е направено така и т.н. Мисля,че големите италиански фирми, производители на ГИ имат добра развойна дейност и след като те са написали,че покриват стандарт Евро 3,то те наистина го покриват.Аз искам да Ви попитам с какво се разваля колата,когато се сложи газ?Бих се радвал,ако успеете да се аргументирате добре и ме убедите,че наистина се разваля колата на газ.Може пък хората с АГУ да си свалят уредбите и да минат на бензин след като се аргументирате добре,макар дълбоко да се съмнявам в това.Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Коментар
-
dudulia написа:Г-н Хаджов,аз не споря с вас кое как е направено,защо е направено така и т.н. Мисля,че големите италиански фирми, производители на ГИ имат добра развойна дейност и след като те са написали,че покриват стандарт Евро 3,то те наистина го покриват.Аз искам да Ви попитам с какво се разваля колата,когато се сложи газ?Бих се радвал,ако успеете да се аргументирате добре и ме убедите,че наистина се разваля колата на газ.Може пък хората с АГУ да си свалят уредбите и да минат на бензин след като се аргументирате добре,макар дълбоко да се съмнявам в това.
Коментар
-
Stefan Hadjov написа:Ами ако ГИ ти е такъв,че Ламбда сондата ти се включва само на мониторинг то забрави за Евро 3,не може и в Евро 2 да влезеш с този ГИ.Това ще рече,че двигателя ти на ГАЗ работи нормално в отворен цикъл и когато искаш да видиш какво става се включва Ламбдата на мониторинг за да разбереш в даден момент какви са ти отклоненията от нормата.Ами то за това сте дежурно записани за диагностика на ГИ.Това е изключително компромисно решение за малко пари.Има и други,които не действат по този алгоритъм,но не се внасяът у нас,защото ще са непродаваеми заради цената им.Тоя който е измислил да се ползват времената на настройка на инжекторите по данните на бензиновите такива,след като колата работи на газ се е подиграл с бъдещите консуматори на тези ГИ.И да включва ламбда-сондата само за мониторинг.Ми то за това на един му харчи 10,на друг 15 л/100 км.Ами ако след време се запуши възд.филтър и се обогати сместа на Газ,кой ще извърши корекция за да си в Ламбда 1,ако не се ползват във всеки момент данни и.Да се ползват данните на бензиновите ижектори и да се включва само за мониторинг Ламбдата ми се струва смехотворно.Аз за това твърдя,че слагането на газ е разваляне на двигателя,и никоя фирма сериозна производител на ДВГ няма да си го позволи с такъв тип ГИ.За това някои си слагат устройство в колата за да прявят перманентен мониторинг на Ламбдата за да не излезат от нормата.Но това е примитивизъм.Това наблюдение се прави автоматично от Ламбдата в реално време,а не за мониторинг.По тези въпроси мога да ти говоря два дена как стават и с цената на какво,но не ми се занимава повече с неща,които не заслужават внимание.типо 1.4 карбуратор вечеCNG(бившо)
хюндай акцент 1.5 CNG
киа каренс +метан
Коментар
-
Здравейте! Наскоро прочетох в нета,че имало приета някаква евродиректива с която след 2009 год. щяло да бъде забранено да се карат коли с допълнително монтирани газови и метанови уредби,освен ако не са произведени с тях заводски.Някои казват,че щяло да важи само за таксита,други ,че се отнася за всички, а трети че няма такова нещо изобщо. Някои знае ли нещо по въпроса?Аз тъкмо се наканих да си слагам газово и... Sad
Коментар
-
shumkar написа:Здравейте! Наскоро прочетох в нета,че имало приета някаква евродиректива с която след 2009 год. щяло да бъде забранено да се карат коли с допълнително монтирани газови и метанови уредби,освен ако не са произведени с тях заводски.Някои казват,че щяло да важи само за таксита,други ,че се отнася за всички, а трети че няма такова нещо изобщо. Някои знае ли нещо по въпроса?Аз тъкмо се наканих да си слагам газово и... SadФиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
Коментар
-
zloben9000 написа:за тоя двигател не ти требва ГИ само една кихалка и обикновенно АГУ аз съм така и ми харчи по малко от прехвалените ГИзаджииBrava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар