npace написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Моля за съвет относно ГИ
Collapse
X
-
-
biker_81 написа:А до колегата Хаджов определено смятам че дюзите трябва да се охлаждат от бензина.И как ще ми изгори бензиновата помпа докато карам на газ при положение че под 20 литра бензин не падам в резервоара.
Коментар
-
Трагедия е друг път затова не я спирам колата , двигателя неможе да се охлади все е топъл И друго има , разполагаш с два вида гориво. :DФиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
Коментар
-
Atanas71 написа:Трагедия е друг път затова не я спирам колата , двигателя неможе да се охлади все е топъл И друго има , разполагаш с два вида гориво. :D
Коментар
-
незнам как ги запушвате тия дюзи,сигурно 1.6 мотора предразполага към повече запушване,но моята кола (дедра 1.8 16в ввт) вече 27 000 км си работи без проблем на бензин,като само сутрин докато прехвърли на газ работи на бензин през останалото време е на газ.кума ми има капа и е минал вече над 125 000км на газ и не е чистил никога дюзите.Lancia Dedra SW1.8EX/Lybra SW 1.8 2000EX/Lybra Berlina 1.9jtd 2003 EX/Lybra SW 1.9jtd 115hp 2002
Lancia Ypsilon 1.4I 95Hp Platino 2004 Selespeed
Chrysler Voyager 2.5CRD 143hp 2002
Коментар
-
Stefan Hadjov написа:Atanas71 написа:Трагедия е друг път затова не я спирам колата , двигателя неможе да се охлади все е топъл И друго има , разполагаш с два вида гориво. :DФиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
Коментар
-
Atanas71 написа:.........Ами всеки си има право на избор , ремонтирам печки и неискам да карам печка.
Коментар
-
Stefan Hadjov написа:Atanas71 написа:.........Ами всеки си има право на избор , ремонтирам печки и неискам да карам печка.Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
Коментар
-
Atanas71 ,не се ядосвай,забелязал съм обикновенно много разабиращи хора като почнат да плюят по газта като гориво,обикновено не си подържат колите сами ами имат майстор ,чието мнение после се предва в форума ,и още нещо ,обикновено са от софия (не ми се обиждайте колеги от софия ,малка статистика....)защо тия които си правят сами колите , не плюят газта ,не че тя не създава проблеми ,ама не чух някой да си махне газовата уредба ,вместо да я подържа в изправност-говоря пак за колегите които сами си подържат колитеизвинявам се ако съм засегнал някого,каращите на газ сме намерили бюджетно решение да караме по ефтино от дизел и все пак да може да се подържат разрешените от закона скорости ,няма лошо в товатипо 1.4 карбуратор вечеCNG(бившо)
хюндай акцент 1.5 CNG
киа каренс +метан
Коментар
-
dan4o написа:Atanas71 ,не се ядосвай,забелязал съм обикновенно много разабиращи хора като почнат да плюят по газта като гориво,обикновено не си подържат колите сами ами имат майстор ,чието мнение после се предва в форума ,и още нещо ,обикновено са от софия (не ми се обиждайте колеги от софия ,малка статистика....)защо тия които си правят сами колите , не плюят газта ,не че тя не създава проблеми ,ама не чух някой да си махне газовата уредба ,вместо да я подържа в изправност-говоря пак за колегите които сами си подържат колитеизвинявам се ако съм засегнал някого,каращите на газ сме намерили бюджетно решение да караме по ефтино от дизел и все пак да може да се подържат разрешените от закона скорости ,няма лошо в товаФиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
Коментар
-
dan4o написа:Atanas71 ,не се ядосвай,забелязал съм обикновенно много разабиращи хора като почнат да плюят по газта като гориво,обикновено не си подържат колите сами ами имат майстор ,чието мнение после се предва в форума ,и още нещо ,обикновено са от софия (не ми се обиждайте колеги от софия ,малка статистика....)защо тия които си правят сами колите , не плюят газта ,не че тя не създава проблеми ,ама не чух някой да си махне газовата уредба ,вместо да я подържа в изправност-говоря пак за колегите които сами си подържат колитеизвинявам се ако съм засегнал някого,каращите на газ сме намерили бюджетно решение да караме по ефтино от дизел и все пак да може да се подържат разрешените от закона скорости ,няма лошо в това
Коментар
-
Stefan Hadjov написа:dan4o написа:Atanas71 ,не се ядосвай,забелязал съм обикновенно много разабиращи хора като почнат да плюят по газта като гориво,обикновено не си подържат колите сами ами имат майстор ,чието мнение после се предва в форума ,и още нещо ,обикновено са от софия (не ми се обиждайте колеги от софия ,малка статистика....)защо тия които си правят сами колите , не плюят газта ,не че тя не създава проблеми ,ама не чух някой да си махне газовата уредба ,вместо да я подържа в изправност-говоря пак за колегите които сами си подържат колитеизвинявам се ако съм засегнал някого,каращите на газ сме намерили бюджетно решение да караме по ефтино от дизел и все пак да може да се подържат разрешените от закона скорости ,няма лошо в това
Коментар
-
ще ви се или не ви се ще но факти те са така , няй-много износва двигателя -бензина (най-голяма газова корозия) след него се нарежда нафтата след това спирта след това пропан-бутан и накрая метана . за износване на двг още влиае ,натоварване,ход на буталото ,матеряли на изработване смазвани и тн. малко от малко ако се прочетат някои специализирани книги ще се научат неща които на пръв поглед са абсурдни . и искам да кажа за последно ,че инженерите конструирали колите се интересуват само от икономическата страна на въпроса , тоест клиентите да получат това за което са платили сиреч кола за 10 000 евро да е такава е не лимозина .
Коментар
-
Колеги,много изместихте темата.Ще се опитам да я върна в началото.Бях обещал да напиша резултата от някои направени промени.След препрограмиране и то не съвсем прицизно успях да намаля разхода с над 1 литър,при перфектен вървеж.Господин Хаджов,от къде идва тази разлика?Нали контролера винаги оптимира работата на ламбда сондата?Явно не винаги успява да се справи достатъчно добре.Нека уточня ,че в момента говоря за ГИ Зенит.Разхода ,който засякох беше 7,4 със 120км Магистрала и скорост 120-130 и 80км със скорост 90-110 км/ч.Преди корекциите разхода ми беше 8,5/100 със скорост 90 км/ч.Колега Immortal, направи си едно кабелче и да видим защо при теб е толкова висок разхода.Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар