Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Бутилката е Близо до Задната врата, ако ме блъснат от зад ..

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Бутилката е Близо до Задната врата, ако ме блъснат от зад ..

колеги газовата бутилка ми е сложена от ляво в багажника , съвсем плътно е азположена до вратата на багажника.ако някои ме блъсне от зад няма никакво място къде да се смачка колата, ще засегнат и бутилката дали да не си сменя бутилката разположението на бутилката ?Или да си сложа една на мястото на резервната гума ? не искам да обгоря целия ако ме блъсне някои от зад ? Какво да правя посъветвайте ме ?
    Bravo GT 1.8

Re: Бутилката е Близо до Задната врата, ако ме блъснат от за

Преди да почне да се мачка ще се откъсне от лентите с които е превързана към купето. И ще натисне облегалката на седалката. Не се бой няма да гръмне но ако возиш някой на задната седалка вероятно ще му се случи случка. Това ще и е най лошия вариант. Стигне ли се до такъв як удар то ще ти замине и резервоара също. А ко се опасяваш от газовата тя е по малко опасна от разлят бензин. Но нека не бъдем чак толкова черногледи.Не ме разбирай че съм против пурите. Но след като има и по добър вариант да ти е свободен багажника сложи си тороидална все пак разликата в цената не е голяма. На предишната ми кола бях с възмножно най голямата и ме беше много яд че ми заема почти половината багажник. Но тогава газ станциите се брояха на пръсти да не говорим какви опашки бяха да се зареди. Сега си сложи тороидна и ми е кеф че даже не можеш да познаеш къде е скрита.
    BRAVA 1.4 12v - 1998г.

http://vbox7.com/play:124bedab

Коментар

Re: Бутилката е Близо до Задната врата, ако ме блъснат от за

lov написа:
      Преди да почне да се мачка ще се откъсне от лентите с които е превързана към купето. И ще натисне облегалката на седалката. Не се бой няма да гръмне но ако возиш някой на задната седалка вероятно ще му се случи случка. Това ще и е най лошия вариант. Стигне ли се до такъв як удар то ще ти замине и резервоара също. А ко се опасяваш от газовата тя е по малко опасна от разлят бензин. Но нека не бъдем чак толкова черногледи.Не ме разбирай че съм против пурите. Но след като има и по добър вариант да ти е свободен багажника сложи си тороидална все пак разликата в цената не е голяма. На предишната ми кола бях с възмножно най голямата и ме беше много яд че ми заема почти половината багажник. Но тогава газ станциите се брояха на пръсти да не говорим какви опашки бяха да се зареди. Сега си сложи тороидна и ми е кеф че даже не можеш да познаеш къде е скрита.
      ок тя бутилката може да не се спука,но като и се скъсат маркучите и купето се напълни с газ тогава какво ?
      Bravo GT 1.8

Коментар

Е колега ти направо ме разби,то като си купиш кола мислиш ли как като се блъснеш с нея няма да излезнеш цял.Стига никой не мисли тези неща карай си спокойно.Не мисли за катастрофи и смъртни случай
        FIAT BRAVO 1,6 16V 103ps ''97''г.

Коментар

абе все пак ... ако се скъсат маркучите от бутилката ... какво става тогава ? спестените пари от гориво ще ги дам за лекар
          Bravo GT 1.8

Коментар

и аз съм се сещал за този сценарии. не се шашкай, бутилката има клапан, който ако сработи ще те опази. една съчма при скъсване на тръбата трябва да затвори и спре изтичането на газ
            Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
            Fiat Bravo'97 1,6 16v
            Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Колега, колата ти има ли втори еърбег? Ако няма какво няма да возиш никой на предната седалка ли? По-старите коли като са нямали АБС, еърбези и други ситеми за сигурност да не би да са затрили повече хора отколкото новите, напротив точно обратното е. Така, че не се тревожи карай си колицата с евтино гориво и си свиркай.
              Fiat Bravo 11'97
              1.4 12V A/C

Коментар

Коментар

deadairplane написа:
                  pakumba написа:
                  и аз съм се сещал за този сценарии. не се шашкай, бутилката има клапан, който ако сработи ще те опази. една съчма при скъсване на тръбата трябва да затвори и спре изтичането на газ
                  Също така трябва да има и допълнително електрически клапан на сондата на бутилката. И в 2та варианта газ няма да истече.
                  това е евросондата и по мои наблюдения...май доста малко хора имат. щеше да става май задължително, не знам
                  Fiat Bravo'97 1,6 16v
                  Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Да ти кажа така е но като не искате да давате пари за тези неща.

Коментар

qnisZ написа:
                      Да ти кажа така е но като не искате да давате пари за тези неща.
                      Аз съм на принципа, че от много глава не боли. Особенно на тема безопостност. Но досега стандарта беше такъв и сега да взема да си сменя крана на бутилката ли? Колко процента са по малко неприятностите станали с това нововъведение. Всичко вече опира до пресметнатия риск да изпаднеш в подобна ситуация. Колко още други възли по автомобила могат да откажат и да доведат до трагичен край. Все пак дай да не изпадаме в параноя.
                      BRAVA 1.4 12v - 1998г.

Коментар

абе добре е да го има това, не е маловажно, но и аз не съм стигнал дотам. иначе те шарнири се късат без предупреждение.... ако само мислим кое как може да падне...по-добре да не си караме колите
                        Fiat Bravo'97 1,6 16v
                        Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Ами аз си мисля,че няма да е далече времето в което ,ако не си с евро сонда,няма да можеш да зареждаш газ,няма да можеш да минеш преглед и т.н.Тогава всеки ще сложи такава сонда и явно това е формата да се накарат хората да вземат мерки за безопасност.
                          Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
                          Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

Е да ама до сега да си видял кола която да е спряна от движение защото не отговаря на еконормите защто е стар модел. Има си правила на играта по целия свят,
                            BRAVA 1.4 12v - 1998г.

Коментар

На мен за тази сонда ми поискаха 100лв. На фона на 1200 които струваше тогава ГИ Фобос не ми се сториха многи и си сложих. Също съм с малка пура от дясната страна на багажника. Отказаха да я сложат отляво защото тръбичките щели да минават или близо до ауспуха или през целия багажник и не им харесвал този вариант. По тази причина детското столче е преместено зад шофьорската седалка. Жената е от другата страна , нея съм я прежалил Също ми отказаха за тороидална бутилка защото щяла да се събере 15 литрова само и клапаните ще стърчат навътре в багажника . Колегата "lov" каква тороидална бутилка ти сложиха ? Гледам ти от подписа че и ти трябва да си със същата резервна гума ?
                              Brava 1.6 ELX

Коментар

Working...
                              X