Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Свързване ел. изпарител и място на изпарителя при двг 1.6 16

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Свързване ел. изпарител и място на изпарителя при двг 1.6 16

колеги, сега съм с вакуумен изпарител, но искам, а и имам електрически, та се чудя 2 неща:- + за клапана на самия изпарител откъде да го взема, мисля че се взема от газовия клапан преди изпарителя, правилно ли е така?- виждал съм увити кабели около кабелите на свещите, за да си разбира газовото кога работи двигателя, но не знам къде се свърззва този кабел на самия изпарител или...?ключа ми е автоматичен, но за момента ще си оставя ръчно превключването.
    Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
    Fiat Bravo'97 1,6 16v
    Fiat Tempra'91 1,6 mono

Да от газовия клапан.

Коментар

По-добре е да взима информация, кога двигателя работи - точно това е целта му да спира газта, когато двигателя изгасне или дадеш и забравиш на контакт. Той просто замества мембранката за вакуума при вакуумния изпарител.
      FIAT BRAVO II 1.4 GPL
      FIAT BRAVA 1.6 16V 103ps
      FIAT TIPO 1.6i.e. 835.С1 '93 ABS
      FIAT UNO 1.5

Коментар

stanleyhacker написа:
        По-добре е да взима информация, кога двигателя работи - точно това е целта му да спира газта, когато двигателя изгасне или дадеш и забравиш на контакт. Той просто замества мембранката за вакуума при вакуумния изпарител.
        да де ясно, че замества мембранката, но въпроса е откъде по-хитро да взема +, може би от бобина? иначе то копчето ми спира газта до 2 сек мисля беше ако не запаля...
        Fiat Bravo'97 1,6 16v
        Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

става и с ’’ твърда ’’ връзка от края ,който към комутатора ,ако е чувствителна антенката ,става и да увиеш около високоволтов кабел.поне с електрически ,който има байпас регулируем може да си направиш стабилен празен ход’’месинговия малък винт де ’’.....
          типо 1.4 карбуратор вечеCNG(бившо)
          хюндай акцент 1.5 CNG
          киа каренс +метан

Коментар

да, ловато елктронико/май така беше/ е и има такъв байпас. значи да слагам една жица около високоволтов кабел към свещите и другия край на клапана на самия изпарител? има ли значение каква да е жицата, та да е "чуствителна" антенката
            Fiat Bravo'97 1,6 16v
            Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

+ за клапана на изпарителя вземаш от газовия клапан , а щом ключето ти спира газта след 2-3 секунди ако не запалиш кабел около високоволтовия кабел не ти трябва .който е слагал газовото сигурно е взел сигнал директно от бобината.
              FIAT MAREA 1.6 16V Weekend 99

Коментар

свързването го разбрах, а някой с двг 1.6 16в да има снимка да покаже къде е сложен неговия, че моя е по посока на движението и теоритично това действа на мембраните? да видя как да го завъртя, че то няма никво място.
                Fiat Bravo'97 1,6 16v
                Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Fiat Bravo'97 1,6 16v
                  Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

s

pakumba написа:
                    свързването го разбрах, а някой с двг 1.6 16в да има снимка да покаже къде е сложен неговия, че моя е по посока на движението и теоритично това действа на мембраните? да видя как да го завъртя, че то няма никво място.
                    Утре ще ти го снимам,само ще ти кажа ,че ми е сложен до казанчето за спирачната течност
                    Nissan Primera 1.6 16v P11
                    ex.Fiat Bravo 1.6 16v

Коментар

аз се загледах по твоята снимка в продава, но трудно се вижда .... мерси
                      Fiat Bravo'97 1,6 16v
                      Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

ъп
                        Fiat Bravo'97 1,6 16v
                        Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Моя е също под казанчето ,перпендикулярно на посоката на движение и си направих бай пас да не гасне по инерция
                          FIAT MAREA 1.6 16V Weekend 99

Коментар

sd

Ето обещаните снимки на моя изпарител,точно под казанчето,за да не се вижда много много
                            Прикачени файлове
                            Nissan Primera 1.6 16v P11
                            ex.Fiat Bravo 1.6 16v

Коментар

мерси много , колега. моя е обаче по същия начин монтиран и това е неправилния монтаж/моя е малко по-нагоре, за да е по -удобен за треглаж поне. но аз искам да го завъртя
                              Fiat Bravo'97 1,6 16v
                              Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Working...
                              X