Наскоро смених Типо-то с Палио комби 1.2. Започнах да се замислям за газово и то газов инжекцион най-вероятно Фобос (колкото по-рано го сложа толкова по-добре) Интересувам се има ли колеги които са сложили ГИ на този ДВГ (същия като на Пунто) и какви за мненията за него и как се погаждат този двигател с ГИ.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Газов инжекцион за Палио 1.2
Collapse
X
-
колега имам същия фиат, сложих ГИ юни месец 2008 год. и почнаха проблемите.отначало беше натрупало грешки и не работеше добре на газ(прекъсваше) като разкачих акумулатора се оправи.обаче започна друг проблем: трудно палеше-от 3-4 път, пали от раз и веднага гасне ако не му подам газ с педала и така 3-4 пъти, и като тръгнех подам ли газ забиваше муцуната сякаш не и стигаше бензин и като позагрее се оправя и включва на газ.водих я на газаджиите казаха че не е от газовата.закарах я на майстор закачи я на компа и каза че всичко си е наред и ми препоръча да почистя дюзите с добавка.взех една redek за 10 литра, сложих shell 100 октана и газ, после една седмица нямах проблем паля от раз и тръгвам веднага( сякаш не е моята кола ), но пак започна да го прави това забиване, давам газ а не върви или като тръгна ако спра на стоп и се изнасям сума ти време.от време на време се чува пукане от към ауспуха явно има неизгоряло гориво.четох какво ли не и за възможно натрупване на грешки в бензиновия компютър и може и да е така защото като карам известно време на бензин се оправят нещата и както бях убеден че са дюзите вече май не съм.така че по-добре карай си на бензин и да ти е мирна главата, аз го сложих ГИ когато бензина беше 2.30 и сега не бих сложил. ако имаш въпроси skypa ми е dobri_toкара PALIO WEEKEND
Коментар
-
Благодаря ти колега за изчерпателния отговор (късно видях темата) и отговора ми закъсня. Мина ми желанието да слагам ГИ на тази кола , имам я от 4 месеца и ми гори приблизително 6 извън града и 10 в града и то в този студ и фарове. При сегашните цени на бензина ме устройва да я карам така ,при положение че надали ще мина над 10000км на година. Иначе съм много доволен колицата , при теб как е? Не сме много с такива автомобили и е хубаво да обменяме опит и решаване на проблеми (дано да няма такива)Фиат Палио комби 1.2 73 коня
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар