Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Гасне като карам на газ и вече и на бензин

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

имам емулатор,но не го знам колко добре работи в смисал преди време един майстор ми беше казал,че се съмнява дали работиизпарителя е топъл,а от снощи вече и не гасне и не забива муцуназа сега положението е добредано да остане така
    FIAT BRAVA 1,6 16V 103 к.с.

Коментар

branko_d написа:
      обаче нямах този проблем когато беше най-големия студ.проблема се появи откакто изчистихме вчера моторчетата за тихите обороти
      ако не си оставил колата да се самообучи след чистенето - това е бил проблема

Коментар

я разясни?

Коментар

branko_d написа:
          я разясни?
          пали се и се оставя 10 минути да работи без да се подава газ

Коментар

Добро утро колеги, днес колата ми изведнъж спря да има тяга на газ. Натискам педала,но повече от 2000 оборота не минава, независимо дали е в движение или на празен ход . Малко преди проблема минах през няколко локви, понеже преди когато имах пак подобен проблем пак беше валяло и колата спре да има тяга , но като мине време и се оправи. Мисля си да не би да има някъде където да хвърля вода и като попадне вода там да прави този проблем ,защото проблема е само като карам на газ и само в дъждовно време.Какво мислите?

Коментар

продължава този проблем. днес пак се наложи да карам на бензин защо влязох в една локва и сигурно глътна вода и пак неможех да подам газ. в смисъл подавах,но никакъв ефект. дали няма някъде решетка или тапа която да е паднала или износила?дайте някакво предложение

Коментар

колеги вече откачамако потегля без колата да е загряла напълно,а и някой път и да е загрляа, ми се губят тихите обороти като карам на газ и колата гасне като изключвам от скорост или минавам на ниска предавкаинтересно е,че не го прави винаги тоя номерпреди 2 месеца чистиха моторчетата за оборотитемоля помогнете.откачам

Коментар

branko_d написа:
                  колеги вече откачамако потегля без колата да е загряла напълно,а и някой път и да е загрляа, ми се губят тихите обороти като карам на газ и колата гасне като изключвам от скорост или минавам на ниска предавкаинтересно е,че не го прави винаги тоя номерпреди 2 месеца чистиха моторчетата за оборотитемоля помогнете.откачам
                  иди на газаджия - да ти направи профилактика на изпаритела- а акое турски - по-лесно е направо да го смени с нов - разликата е 10тина лева (профилактика--нов турски)

Коментар

незнам какъв е. знам само,че всичко е слагано в Италия и ,че газовата е Тартарини

Коментар

най-после мога да сиотдъхна /поне за сега/ходих при газаджия и след като сменихме изпаритела / стария беше пълна трагедия/ и премахна ланда контрола.вече изминах около 350км без проблеми.надявам се всичко вече да е ОК

Коментар

branko_d написа:
                        най-после мога да сиотдъхна /поне за сега/ходих при газаджия и след като сменихме изпаритела / стария беше пълна трагедия/ и премахна ланда контрола.вече изминах около 350км без проблеми.надявам се всичко вече да е ОК
                        сега вече загази колега. И аз като теб бях с ламбда контрол но поради високия разход го махнаха. Сега колата е куц кон и гори като москвич. те газаджиите много се плашат от тоя ламба контрол и ги махат ама става по зле след това. Да те питам изключва ли си захранването на ламда блока преди да започне да ти прави мизерии? нещо да си махал акумолатор, релета или бушони? Питам защото се съмнявам че въпросния ел.блок има някакви настройки(памет) които са енергийно зависими.
                        F/I/A/T/ Stilo 1.9 16v 04г.
                        F/I/A/T/ Marea 1.6 16v 97г. - EX

Коментар

след като махнах ланда контрола колата работи по добре,а разходи е почти същия да не кажа малко по надолу.не съм махнал нищо от ел блокаобясниха ми,че за моята газова уредба вече няма къде да се оправи ламбда контрола. според газаджитя е попаднала вода в контрола му и тук няма къде да се оправи.за всеки случай ламбда конрола си е в мен, но за сега колата се държи повече от добреутре ми предстои пътуване на което пак ще имам възможността да засеча разхода и да видя как е сега

Коментар

Yavor написа:
                            По принцип се връзва последователно на радиаторчето на парното.
                            Мда...италианските коли са доста своенравни. Уж нямат кранчета на парното, но се оказа, че Делтата има (?!?!).Наложи се да преместваме изпраителя от последователно връзване на парното, на паралелно.Иначе намалиш ли градусите от 30 надолу (на климатроника), газовото просто спира да работи...Та мисълта ми беше, макар че УЖ нямат кранчета на парното, все пак да се връзва паралелно на радиаторчето, а не последователно.

Коментар

честно казано писна ми да съживявам тази тема, но още повече ми писна това което става с колтапродължава да гасне като изключвам от скорост и като свалям от висока на ниска предавкасега обаче го прави и на бензин и на газкакво общо има????искам д ахвана някаква заканомерност кога го прави този номер, но немога

Коментар

u_bo написа:
                                емулатор на ламбда сонда имаш ли?ако нямаш - от това е.
                                Не е от това. Аз карам цяло лято без емулатор на ламбда и на дюзи и проблеми нямам със същия двигател.
                                http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
                                Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
                                FIAT БРАВО 1.2 16v
                                ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
                                FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

Working...
                                X