Здравейте колеги,от няколко дни моята кола започна да гасне когато карама на газ.Това се случва предимно когато я изключа от скорост или като минавам на по-ниска предавка.На бензин си работи супер,но на газта се появи този проблем.Отначало даже въобще неискаше да прехвърли на газ,но един пич дойде и ме накара да доеля антифириз и тя започна да обръща.Според него това,че гасне е заради това,че има места от където губи въздух.Вие какво ще кажете???п.п Няколко месеца я карах само на бензин за да може да се прочисти малко,всичко беше ок през това време.На първото обръщане на газ нямаше,но проблем,но след това веднага започна този проблемп.п.п ако проблема се дублира моля само ме препратете,четох из форума,но неможах да открия подебен проблемБлагодаря ви
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Гасне като карам на газ и вече и на бензин
Collapse
X
-
Щом си имал нужда от доливане на антифриз, най вероятно ти е взел въздух изпарителя и сега замръзва - т.е. не се топли от антифриза.Обикновено изпарителя става най-висока точка в системата при монтажа и трудно се обязвъздушава.Измъкни горния маркуч от изпарителя (този за антифриза) и почни да наливаш антифриз през него на затворена капачка на радиатора. Като протече от изпарителя запуши дупката с пръст и допълни маркуча и после с възможно най-малка загуба на антифриз го сложи на мястото му. След запалване трябва изпарителя да се стопля - и то доста бързо.Вече защо ти губи антифриз, си е друга тема.Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
вчера викнах един майстор и той изчисти моторчетата и сега колата държи тихите обороти и на газ и на бензин без проблемсамо дето сутринта като идвах на работа на дв пъти на втора на около 2000 оборота,аз подавам газ,а тя забива муцуна,като обърна на бензин и няма проблем .единият път го направи на студен двигател /което ми се стори нормално/ и един път на топъл двигател / и това ме обезпокои/сега се чудя къде сме допуснали грешкаFIAT BRAVA 1,6 16V 103 к.с.
Коментар
-
u_bo
branko_d написа:вчера викнах един майстор и той изчисти моторчетата и сега колата държи тихите обороти и на газ и на бензин без проблемсамо дето сутринта като идвах на работа на дв пъти на втора на около 2000 оборота,аз подавам газ,а тя забива муцуна,като обърна на бензин и няма проблем .единият път го направи на студен двигател /което ми се стори нормално/ и един път на топъл двигател / и това ме обезпокои/сега се чудя къде сме допуснали грешка
Коментар
-
Независимо на какво кара - изпарителя трябва да му е горещ. Няколко минути след запалване трябва да запоне да се затопля - със същата скорост с която се затоплят маркучите на парното.Много зависи как е вързан изпарителя - ако са му го сложили някъде на големия кръг - ще му замръзва до второ пришествие зимата.По принцип се връзва последователно на радиаторчето на парното.Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
u_bo написа:провери, дали не ти е студен изпарителя.ако да - ТРЯБВА да се оправи - - проверяваш го като си покарал поне 10 минути на бензин - загряла е - обръщаш на газ - караш 5 минути - тогава виж как е изпарителя - ТРЯБВА да е горещFIAT BRAVA 1,6 16V 103 к.с.
Коментар
-
u_bo
Yavor написа:Независимо на какво кара - изпарителя трябва да му е горещ. Няколко минути след запалване трябва да запоне да се затопля - със същата скорост с която се затоплят маркучите на парното.Много зависи как е вързан изпарителя - ако са му го сложили някъде на големия кръг - ще му замръзва до второ пришествие зимата.По принцип се връзва последователно на радиаторчето на парното.
Коментар
-
u_bo
Реклама
Collapse
Коментар