Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

За и против Газовия Инжекцион

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

u_bo написа:
    , всичко тръгна от моя пост-отговор към колегата прасе - а аз знам , че той не е с ГИ,и при този малък разход - очевидно , че колата му работи при леко бедна смес.та така колега Хаджов , от новия комп. ли пишеш ?
    Няколко пъти исках да те видя но ти нещо не си от хората които поддържат "живи" връзки с нас от форума.Ако си мислиш че Ламбда Контрола ми не успява да държи сместа богата , ела и ме изпробвай!Аз ще карам на бедна смес а ти карай на бензин.Резултата мисля че ще е в твоя полза ако ми бедна сместа!Това е предизвикателство за богато смесените ГИ!

Коментар

Stefan Hadjov написа:
      Ако някой колега може да даде по подробни разяснения по въпроса,с удоволствие бих го ползвал.
      http://www.memtextom.dir.bg/aguinfo.htm АГУ второ поколение /ламбда контрол/!Тук не може да се говори за бедна/богата смес, както при АГУ първо поколение!!! Имам отлична динамика, добър разход и добра максимална скорост /стигал съм до 180 км/ч на магистралата/, но най-икономичния режим е 100-120 км/ч на 5 предавка! АГУ-то е монтирано в Италия! Разхода при АГУ второ поколение и АГУ трето поколение предполагам е почти идентичен с тази разлика, че АГУ второ поколение струва по-малко пари, можеш лесно да си свалиш АГУ-то при продажба на колата и т.н.!!!!! И още малко линкове:http://www.landi.it/layout.jsp?idz=5...F0&start=0За разхода ми - без коментар - синия правоъгълник долу Който не вярва - за негова сметка си е Аз си вярвам! :D Сигурно ще ми повярват Slavi_Lancia и niko09 - като гледам разхода им е почти като моя, но единия с Браво, а другия с двигател 1.8.П.С. Преди 2 години сменях ламбда сонда. При изгоряла сонда - колата веднага гаснеше при преминаване на газ.
      BRAVA 1,6 16V EL 96г. - АГУ "Landi"
      Среден разход на газ

Коментар

u_bo написа:
        , всичко тръгна от моя пост-отговор към колегата прасе - а аз знам , че той не е с ГИ,и при този малък разход - очевидно , че колата му работи при леко бедна смес.та така колега Хаджов , от новия комп. ли пишеш ?
        Не съм още от новия комп.На коли и лаптопи съм много капризен.Много си лаконичен.Дай малко по-темата като стар газаджия.Поздрави.

Коментар

dudulia написа:
          Г-н Хаджов,монтираната на Бравата АГУ е БРЦ секуент24,който вариант е по-евтиното изпълнениена ГИ.Той е ГИ,но работи единствено на база инфо от бензиновите инжектори.Може да се върже допълнително ламбда сонда и да се вземе сигнал от RPM датчика,като сигнала от ламбда сондата е единствено за мониторинг и не участва пряко в образуването на горивнта смес.Казвам,че не участва пряко,защото този сигнал участва пряко при определянето на инжекторното време.Има и други ГИ,които взимат инфо от TPS,MAP,RMP,lambda sonda и инжекторно време.Не претендирам за 100% достоверност на казаното от мен.Все пак нека Янко да го потвърди.Относно БРЦ секуент24 то това,което съм написал е така.Забравих да допълня,че ГИ взима под внимание налягането на газта и температурата и преди впръскване(мисля,че и при двато вида ГИ).
          Благодаря за отговора,но не ми харесва такъв ГИ.Ламбда сонда-за мониторинг??Не е сериозно това решение.И както предполагах, излезе нещо евтинжииско.И друго нещо не ми харесва-да се използват времената на бензиновите инжектори за да се определят времената на газовите.Те никога не може да са еднакви.Ще изчакам някой от газовите корифеи да се изкаже по въпроса.

Коментар

моето мнение е че газовите инжекций са една голяма измама ,всеки очаква от тях че са манна небесна обаче съм се учудил на високите разходи които ви даватили ги карате само с пълна газ или те си горят повече .имам спомени колко ми гореше на прапабутан , ама ша кажете че не може да се направи такъв разход с обикновенна уредбазначи наблюдението за вървежа е че само ако караш на висока предавка например на 4-та с 1500 об и рязко подадеш газ колата може да не почне да наемаи това трябва да се има предвид ,но е постига разход като на бензин с по-слабо вървене или вървене като на бензин с по висок разход.или са почнали да лъжат повече като зареждат газ.....за мен ако дам един вагон пари за газов инжекцион ще го сравнявам с уредба за 300 лв ,а ако ми дава 1 лв на 100 км разлика то ще има да избивам например 700 лв* за 70000 км -няма смии друго , като стане топло ,колата бензин не вижда от март до октомври си паля директно на газ , а през студа подгрявам за 3-5 минути и после пак на газ
            типо 1.4 карбуратор вечеCNG(бившо)
            хюндай акцент 1.5 CNG
            киа каренс +метан

Коментар

dan4o написа:
              моето мнение е че газовите инжекций са една голяма измама ,всеки очаква от тях че са манна небесна обаче съм се учудил на високите разходи които ви даватили ги карате само с пълна газ или те си горят повече .имам спомени колко ми гореше на прапабутан , ама ша кажете че не може да се направи такъв разход с обикновенна уредбазначи наблюдението за вървежа е че само ако караш на висока предавка например на 4-та с 1500 об и рязко подадеш газ колата може да не почне да наемаи това трябва да се има предвид ,но е постига разход като на бензин с по-слабо вървене или вървене като на бензин с по висок разход.или са почнали да лъжат повече като зареждат газ.....за мен ако дам един вагон пари за газов инжекцион ще го сравнявам с уредба за 300 лв ,а ако ми дава 1 лв на 100 км разлика то ще има да избивам например 700 лв* за 70000 км -няма смии друго , като стане топло ,колата бензин не вижда от март до октомври си паля директно на газ , а през студа подгрявам за 3-5 минути и после пак на газ
              :D Аз немога да разбера това което пишете в темата на колегата какво общо има с заглавието на същата а имено "Какъв разход ви дава Газовия Инжекцион на ФИАТ-ките ?" Гледам пак започна спора Газов инжекцион срещу обикновена газова уредба Колега защо си мислиш че тези сметки не сме ги направили преди да си монтираме ГИ , всеки ги е правил за себе . Везните наклониха към по сигурния вариант ГИ. Не съм толкова богат за да слагам обикновена газова и да експериментирам каде точно по пътищата на родината или в чужбина ще си направи шега с мен и семейството ми. Карай те си обик. газ. уредби като гледам по темите на всякаде тръбите как можело с тази уредба , но никаде не виждам някой с ГИ да навива друг да слага ГИ това е въпрос на личен избор
              Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.

Коментар

моля, някой модератор да раздели темата на 21.тази2. Коментари ЗА и ПРОТИВ ГИ и обикновенна газоваи тук без повече ОФФТОПИК МОЛЯ

Коментар

dan4o написа:
                  Колега,защо ли след като съм с ГИ и съм с висок разход пак избирам ГИ?Просто това е личен избор.Предпочитам да ми харчи повече,да ми върви повече и да нямам гърмежи.Както казах личен избор.Под пак избирам ГИ имах предвди ,че тези дни ще монтирам и на другата кола ГИ,а не конвенционална АГУ.Г-н Хаджов,тази уредба за която говоря е такава.Наистина евтин вариант на БРЦ,но когато я взех нямаше фобос,мобос и други Бг производства.Все пак БРЦ е марка и без да знам какво купувам попаднах на тази.Информацията беше оскъдна.По-късно разбрах,че по-добричт вариант е чистият секуент на БРЦ,но той и до ден днешен държи доста висока цена.Факт е ,че тази уредба е направена така.Факт е,че може да работи добре,ако е настроена добре.Факт е,че при мен не е настроена добре и извънградско под 9 /100 не мога да падна,колкото и икономично да карам.Иначе градско колата ми харчи около 12,но това извънградско ме съсипва.Все пак не съм се отказал да я настроя :D
                  Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
                  Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

dudulia написа:
                    dan4o написа:
                    Колега,защо ли след като съм с ГИ и съм с висок разход пак избирам ГИ?Просто това е личен избор.Предпочитам да ми харчи повече,да ми върви повече и да нямам гърмежи.Както казах личен избор.Под пак избирам ГИ имах предвди ,че тези дни ще монтирам и на другата кола ГИ,а не конвенционална АГУ.Г-н Хаджов,тази уредба за която говоря е такава.Наистина евтин вариант на БРЦ,но когато я взех нямаше фобос,мобос и други Бг производства.Все пак БРЦ е марка и без да знам какво купувам попаднах на тази.Информацията беше оскъдна.По-късно разбрах,че по-добричт вариант е чистият секуент на БРЦ,но той и до ден днешен държи доста висока цена.Факт е ,че тази уредба е направена така.Факт е,че може да работи добре,ако е настроена добре.Факт е,че при мен не е настроена добре и извънградско под 9 /100 не мога да падна,колкото и икономично да карам.Иначе градско колата ми харчи около 12,но това извънградско ме съсипва.Все пак не съм се отказал да я настроя :D
                    Koлега,след твоите отговори,като че ли ми се поизясниха нещата около ГИ.Извинявам се на колегите ако съм допринесъл с нещо за отколонение от основната тема.Но,понеже са ми интересни проблемите около ГИ ги следя с интерес и възбудиха у мен определени въпроси.

Коментар

Г-н Хаджов,ето още една допълнителна информация,за която се сетих в момента.Някои модели съвременни ГИ имат възможноста да регулират инжекторното време на газовите инжектори, в различни диапазони на двигателя,а също и всеки отделен инжектор по отделно.Имам предвид,че има възможност, примерно при 2000 оборота инжекторното време на газовите инжектори да е примерно по коефицент 1,2 (20% повече от инжекторното време на бензиновите инжектори) и приемаме,че имаме оптимална горивна смес.В същото време може да бъде настроено при 3000 оборота сместа да бъде богата,т.е да бъде увеличено инжекторното време с по-голям % и т.н. Т.е. може да се настройва според стила на каране в различни обороти да има богата,нормална или бедна горивна смес.Отделно инжекторите може да имат някакво запушване и съществува възможност на всеки един инжектор да се зададе различен коефицент(процент),като по този начин да се постигне калибриране на инжекторите.Възможноста за задаване на различен коефицент (процент) обяснява за мен и трите режима при ГИ ФОБОС (икономичен,нормален,спортен).Явно става въпрос за корекция на инжекторното време ,като то бива намаляно при икономичен и преувеличавано при спортен режим.Поне това е обяснението за мен на тези три режима при фобос.
                      Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
                      Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

biker_81 нещо много ама много си се объркал със схващането за обем на двигател и икономичност. каде ми сравняваш 1.6 със 2.0 първо 1,6 да подържаш скорост от 140 или повече дали няма да тормози повече двигателя от 2.0 и дали разхода на 1.6 няма да удари колкото 2.0 ако не и повече кое не му е нормалното не мога да разбера и кое му е смешното ?? П.С а да и щях да забравя колежка сам а не колега и живи и здрави да се засечеме някаде по газстанциите и като погледна ти с твоята 1.6 мареа или незнам каква беше като си сипеш повече газ от мене аз ще ти се смея тогава. Смехът е здраве нека има повече такива мнения за да се посмеем и да бъдем по здрави. :P :P :P
                        weekend hlx 2.0 20v

Коментар

u_bo написа:
                          моля, някой модератор да раздели темата на 21.тази2. Коментари ЗА и ПРОТИВ ГИ и обикновенна газоваи тук без повече ОФФТОПИК МОЛЯ
                          Аз съм ЗА и не малко пъти съм го казвал.Утре времето се очертава да е хубаво затова можеш да се чувсваш поканен на сбирката за да видиш колко е бедна сместа.Ако искаш можем да идем на газ анализатор а ако искаш може да идем на някоя старт финална!?Тук се започна с коментар за това колко ви горят ГИ и накрая кво излезна?Започнахме да се нападаме което е лошо при положение че форума е направен да си помагаме!

Коментар

dudulia написа:
                            Г-н Хаджов,ето още една допълнителна информация,за която се сетих в момента.Някои модели съвременни ГИ имат възможноста да регулират инжекторното време на газовите инжектори, в различни диапазони на двигателя,а също и всеки отделен инжектор по отделно.Имам предвид,че има възможност, примерно при 2000 оборота инжекторното време на газовите инжектори да е примерно по коефицент 1,2 (20% повече от инжекторното време на бензиновите инжектори) и приемаме,че имаме оптимална горивна смес.В същото време може да бъде настроено при 3000 оборота сместа да бъде богата,т.е да бъде увеличено инжекторното време с по-голям % и т.н. Т.е. може да се настройва според стила на каране в различни обороти да има богата,нормална или бедна горивна смес.Отделно инжекторите може да имат някакво запушване и съществува възможност на всеки един инжектор да се зададе различен коефицент(процент),като по този начин да се постигне калибриране на инжекторите.Възможноста за задаване на различен коефицент (процент) обяснява за мен и трите режима при ГИ ФОБОС (икономичен,нормален,спортен).Явно става въпрос за корекция на инжекторното време ,като то бива намаляно при икономичен и преувеличавано при спортен режим.Поне това е обяснението за мен на тези три режима при фобос.
                            дам така е може да се базика доста неща на някой модели. Най просто е изобразено тук. http://www.lancia-bg.com/forum/download.php?id=7741

Коментар

Ех как са пуснали тема от мое име Yellow_Flash_Colorz_PDT_07 Вие ме изкарахте противник на ГИ!?

Коментар

Има ли накой от Пловдив с Bravo HGT било то 147 или 155 с АГУ?Каквото и да е то?

Коментар

Working...
                                X