Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ха честити нови цени на метана.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Данчо стягайсе да караш на бензин извесно време че май ще затворят метан станцийте за сега. :D

Коментар

dan4o написа:
      значи ако искам да съм на далавера и тепърва трябва да слагам метан ще ми се иска на метан цената да е около2 пъти по ефтино отпропанбутана на 100 км пробег. в момента ми е точно толкова колкото и на пропанбутан .тогава цената на килограм метан не трябва да е повече от 10-20% по висока от цената на литър пропанбутанда речем че сега газта е 82ст метана трябва да е не повече от 1лв за да сложа метанова уредба ако съм такси-тогава ще ми излизат3-3.50на 100 км разлика ,да кажем че за такси става ,понеже те цепят стинката на 2(ся да не ми се обидят таксиджийте)да,обаче за да сложа на колата си ще искам цената на метана на кг да мие колкото литър пропанбутан за да съм на далавера,и то не след деветмесеца и то изчислена по някаква сложна формула ,а веднага.така,могат ли в дългосрочен план да ми обещаят такова съотношение на цените тези които ми продават метана ,или това ще ми е последната кола която карам на метан.така разсъждават преполагам и другите колеги които карат ма метан,защото цената на уредбата не е малка + неудобствата.сега съм ядосан понеже лятото цената на газта пада още ,а умниците щяли да видят за евентуално намаляне на цената април.та метанстанцийте ще си останат ли празни със скъпи компресори за един вагон пари или ще намалят цените и ще имат клиенти и за в бъдеще щото след една година пак ще искат да обядват.....
      Колега,искаш ама няма да стане.не може в Европа пропан бутана да е 65 цента,а метана да е 93 цента,а при нас да е друго съотношението.В крайна сметка за мен това е правилното съотношение и това ,че до сега не беше такова благодарение на стари договори ( от иначе оплютия Иван костов),то не значи,че и занапред ще бъде така.Вярно при цена 77 стотинки на пропан бутан и 1,50 на метан съотношението не е такова,но според мен никога 1кг метан няма да стане на цената на 1л пропан-бутан.
      Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
      Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

добре де ,те сега таксиджийте за 1 седмица ще сложат агу-та на пропан бутан и ще ми е интересно на колко ще ме "молят"да си купя метан след като свърши кризата , аз залагам на 1.00-1.10 :D някой да даде други предложения...
        типо 1.4 карбуратор вечеCNG(бившо)
        хюндай акцент 1.5 CNG
        киа каренс +метан

Коментар

сега на какво попаднах в нета ,колко им излиза на метанстанцийте едно зареждане на кг метан дори на 500$ за 1000 куб метра http://www.remixbg.com/offers/Offer_7_BRC.htmизлиза че един килограм метан се добива от 1.4 куб метра газ и струва 1.05лв без да се слагат разходи за персонал и ток и тнт.ами май дебело го дават руснаците .....щото се чудя дали да махам метана и да си втръщам старата пропанбутанова уредбаявно за автомобилно гориво при тези съотношения на цени няма да го бъдежалко за инвестицийте и на метанстанцийте и на който си е сложил метан..........да благодарим на руснаците за актуалните цени....П.П 1 кг метан =1,867 литра пропан-бутан 1.50лв----->0.76х1.867=1,42 лв ето оговора на въпроса кое гориво е по на сметкасега пропанбутана е по ефтин, на 81 ст за литър е жус при цена на метана 1.50лв
          типо 1.4 карбуратор вечеCNG(бившо)
          хюндай акцент 1.5 CNG
          киа каренс +метан

Коментар

Данчо решението да си на гребенана на вълната е като мен да имаш всички горива. Що не метнеш една малка бутилка в багажника и да си караш на каквото си искаш?

Коментар

ето за тва ме кефят бакшишите

АКО могат 6те ги направят и на ток,а ако успят за всяки случай ще си държат и по една газова и една метанови ботилки 6тото тия цени......... ))) Ма много ясно така трябва то при 0.50ст на километър кво да правят друго?Само така .............Снимката не е по правилатаМодераторски екип на fiat-bg.orghttp://www.remixbg.com/offers/Offer_7_BRC.htm
              Защо карам толкова бързо.....Защото пътищата са опасно място и аз не обичам да се задържам дълго на тях.

Коментар

Оппа IN DIESEL VERITAS.
                Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Изглежда от януарското увеличение на природния газ с около 15% няма и помен, защото днес заредих метан и цената си му беше пак 1.50лв, колкото беше и преди 2 месеца. Уж от април цената на природния газ щяла да пада... с около 30-40%... ще видим.
                  Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

И аз чакам падането.

Коментар

qnisZ написа:
                      И аз чакам падането.
                      и аз и аз :P :P :P тъкмо по често ще идваш да ме взимаш
                      "Умният човек не вярва на всичко което чуе,
                      не казва всичко, което знае и не харчи всичко което има."

Коментар

Working...
                      X