Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Газта падна много

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Sash0 написа:
    Slavi_Lancia написа:
    кога стане 60 стинки тогава ша мия хвалиш, 95 стинки си е пладнешки обир на цена 1.68 за бенз.
    Подкрепям!Към колегите от Пловдив и региона: Къде в Пловдив чистят дюзи - качествено,че вече много зор пали пущината
    Колега,пробвай преди да отидеш да ти чистят дюзите да сложиш 1 литър газ на един резервоар бензин и да покараш така 2-300км.Може да откриеш разлика след това :D
    Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
    Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

Колега, вероятно искаш да кажеш да се сложи гас, а не газ? Аз също бих пробвал, защото чувствам че има някакъв подобен проблем. Предполагам ако не помогне поне няма да навреди? Съотношение 1:50 гас към бензин добре ли е? Едва ли е разумно с пълен резервоар да се прави тази процедура.
      FIAT Idea 1.9 Multijet 2004 г.
      FIAT Tipo 1.4i.e. 1995 г. - предишен. Служи вярно над 9 години!

Коментар

stivst написа:
        Колега, вероятно искаш да кажеш да се сложи гас, а не газ? Аз също бих пробвал, защото чувствам че има някакъв подобен проблем. Предполагам ако не помогне поне няма да навреди? Съотношение 1:50 гас към бензин добре ли е? Едва ли е разумно с пълен резервоар да се прави тази процедура.
        Колега,много добре съм го написал.Газ се пише със З или поне мен са ме учили едно време,че се пише със З.По въпроса,извинявам се,че не уточних каква точно газ.Имам предвид гаЗ за горене.Преди много години се ползваха гаЗови лампи с фитил и газ за горене.Там се наливаше същата такава газ.Относно това да се пробва,то аз съм човек,който вече го е пробвал по препоръка на приятел монтьор.Преди това бях сложил червен РЕДЕКС,но ефекта не беше особенно голям.С газта нещата се оправиха идеално.
        Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
        Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

qnisZ написа:
          SHB написа:
          Твоята с какво се движи?
          Бензин/газ/метан за слънчевите батерий е в процес на разработка. :D
          Хм, всичко което си изброил Янко, се произвежда от нефт или природен газ, тоест изчерпаеми източници Помисли как да минеш на акумулаторни батерии зареждани от фотоволтаици :D ........ това е шега приятелю :D .Хайде наздраве и приятно изкарване на празниците!
          Brava 1.2, 16V, 2000
          Ex: Golf 2, 1.3

Коментар

http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...602&highlight=

Коментар

pazdir написа:
              Хм, всичко което си изброил Янко, се произвежда от нефт или природен газ, тоест изчерпаеми източници
              Жорка за газта и за бензина си прав но за метана не. По принцип метана се води неизчерпаем източник на енергия. Може да се пройзевде от листа от все вазможни буклуци понеже био газа е метан.

Коментар

qnisZ написа:
                Жорка за газта и за бензина си прав но за метана не. По принцип метана се води неизчерпаем източник на енергия. Може да се пройзевде от листа от все вазможни буклуци понеже био газа е метан.
                Янко, това дето го казваш по принци е вярно, но на практика е малко по-различно. Метана с който ти караш е напрактика природен газ, който всъщност си е изчерпаем, а биогаза за който говориш - това е много хубаво нещо, но в България доколкото знам все още никъде не се произвежда... дай боже да почнат да го правят и тук. Всъщност май за боклука на София имаше проект да се използва точно за производство на биогаз...А онова с японците дето правят автомобили да карат на вода звучи наистина фантастично! Но кой знае, току виж след 10-15 години сме подкарали и такива машини :D
                Brava 1.2, 16V, 2000
                Ex: Golf 2, 1.3

Коментар

Ако правят от боклуците биогорива не ни трябва и на вода да върви.Тук си имаме предостатъчно
                  Fiat TIPO 1.4 i.e. с газова уредба (BRC)

ZFA16000002608488

ПРОТЕСТИРАЙТЕ!!!

Коментар

Ако питате мен наи хубаво е да ги направят да вървят с въглероден двуокис а от аспуха да излиза кислород, че по тая тема планетата вече я е закъсала
                    Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
                    Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
                    Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1

Коментар

dudulia написа:
                      stivst написа:
                      Колега,много добре съм го написал.Газ се пише със З или поне мен са ме учили едно време,че се пише със З.По въпроса,извинявам се,че не уточних каква точно газ.Имам предвид гаЗ за горене.Преди много години се ползваха гаЗови лампи с фитил и газ за горене.Там се наливаше същата такава газ.Относно това да се пробва,то аз съм човек,който вече го е пробвал по препоръка на приятел монтьор.Преди това бях сложил червен РЕДЕКС,но ефекта не беше особенно голям.С газта нещата се оправиха идеално.
                      Верно ли се отпушват дюзите от газ за горене???
                      Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
                      Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
                      Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1

Коментар

Да вярвам ли на тая рецепта?Твоя приятел има ли наблюдения как се отразява газта за горене на гумените части на горивната с-ма? Аз малко не съм фен на евтините решения,ама знае ли се може и да помогне тоя метОд...

Коментар

абе идеята е добра за био газа да го напраят във България ама има едно проблемче представете си каква ще е миризмата на изгорели газове(ако някои е карал на био дизел знае как мирише на пържени картофки) а представети си на био газ от боклуци просто целия град ще има отвратителна миризма на боклук.Освен ако не се слагат някакви добавки за хубав мирис на теменужки:

Коментар

Колеги не помните ли края на 2006 година когато А92 беше 1.49 а А95 беше 1.60?Верно газта беше 1.10 което обезсмиляше карането на газ но след това какво стана за 1 година ?Бате Янко казах ти аз едно време че 25 литрова бутилка идва къса.Сега повече от 15 кинта не събира.Ше трябва да мисля за втора като метанаджиите :D

Коментар

0.86лв. егати кефа!!! :D
                              Fiat Multipla 1.6 16v BiPower 03:Lancia Delta3 1.6 16v 120 multijet

Коментар

0.82 айде до края на месеца да караме на 0.70 ст
                                ----------------------------------------------------------------------------
                                Fiat Bravo 1.6 97г.(90к.с.), LPG Lovato
                                ex.Fiat Punto 1.1 96г.(55к.с.),LPG Lovato
                                ex. Fiat Tipo ATG 91г. 1.6(83 к.с.) бензин + газ

Коментар

Working...
                                X