Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Свещи на газ

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Свещи на газ

    Искам да питам - при газ важат ли правилата за цвета на свеща, както на бензин? Например в момента свещите ми са бели, което отоваря на бедна смес или гореща свещ. Имам още един въпрос: преди газта ми свършваше за около 2-3км. , сега като станаха отрицателни температурите, газта ми започва да ми напомня от 20-30км че свършва. Нормално ли е това? Да, и още нещо интересно, колата мие с големи претенции. Обича газта на ОМВ. Не правя реклама, просто мие много странно, НА другите бензиностанции с 20лв минавам 120км, с ОМВ 150!
    FIAT BRAVO II 1.4 GPL
    FIAT BRAVA 1.6 16V 103ps
    FIAT TIPO 1.6i.e. 835.С1 '93 ABS
    FIAT UNO 1.5

    #2
    За свещите е верно, моите на газ но с ГИ което избягва вероятноста от неправилна смес свещите ми са като кермиди. За свършването на газта не е нормално да усетиш че свършва и да изминеш още 30 км освен ако бутилката не ти е 100 литра А за ОМВ, ами щом минаваш повече км. въпроса е излишен.
    Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
    Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
    Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1

    Коментар


      #3
      Според мен за свършването на газта това е нормално,защото зимно време се изпарява по-трудно газта,поради по-ниските температури и от там може би идва това усещане.Относно свещите,щом си на газ не очаквай да видиш черни свещи,като при бензин и неправилно изгаряне,а също и маслото ти няма да става толкова черно,но това не значи,че не е за смяна! :D
      Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
      Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

      Коментар


        #4
        Slavi_Lancia врътнах малко газта и очаквам скоро керемидени свещи dudlia може, може! бях решил да спестя някой лев и сложих кабели за лада. и след 10 месеца , когато купих нови разбрах че тия за лада са със съвсем други накрайници. Т.е. нито един кабел не е правил контакт в бобините. Че тогава свещите си бяха съвсем черни! Междувременно разбрах , че газовото по принцип не храни много добре високите обороти и се съмнявам в сондата в бутилката, защото и преди ми е правила някои номера.
        FIAT BRAVO II 1.4 GPL
        FIAT BRAVA 1.6 16V 103ps
        FIAT TIPO 1.6i.e. 835.С1 '93 ABS
        FIAT UNO 1.5

        Коментар

        Working...
        X