Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Няколко проблемчета с газовата уредба

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Няколко проблемчета с газовата уредба

    Значи преди време ми се прецака ключето(даже бях пуснал тема тук) за газ-бензин. Бях му намерил цаката като давах на късо двете жички(червената и синята и то така си е на газ), но отскоро се появиха и други проблеми. Първо, на бензин не върви изобщо, в смисъл паля и гасне веднага, да не говорим, че изобщо не мога да карам на бензин. Доскоро си палих директно на газ, само че от тия дни откакто се развали времето и стана студено и това вече не мога да правя. Докарал съм я дотам да паля на бензин и веднага да цъквам жичката да прехвърли на газ и така, като първобитен малко(все няма време да си сменя ключето). Но и аз като всеки нормален шофьор с газова уредба искам колата да ми върви и на газ, и на бензин. А на газ гасне като е студена и като прехвърля на газ трябва известно време да я държа в обороти(2000-3000), да не изгасне. А също напоследък се чува и едно припаткване от ауспуха, както все едно че не е регулирана, само дето преди известно време я регулираха(което не е гаранция де). Та тези проблеми са ми на главата, какво може да ги причинява? Дали смесва горивата? Защо аджеба гасне като е студена и на двете горива?(а на бензин и топла да е пак гасне)?
    N.Y. State of Mind

    #2
    Re: Няколко проблемчета с газовата уредба

    Замислял ли си се какво на практика имаш в резервоара, ако не си я карал дълго време на бензин и особенно ако е бил съвсем малко на дъното. И дали не ти се е спекла дюзата от толкова време на бездействие. А на газ вече в по студеното време няма как да не гасне щото вместо от изпарителя да излиза само газова фаза почва да излиза и течна. Студеното време си казва думата. Получава се преобогатена горивна смес и от там вероятно ти пропуква и в ауспуха. Ако искаш да пробваш по стария изпитан способ метни един парцал на изпарителя и му излей един чайник гореща вода за да се затопли и пробвай да запалиш.. И го запомни този номер с парцала и чайника че може да те спаси в някоя голяма студ ако не можеш да запалиш на бензин. Доста стари бараки палят по лесно на газ от колкото на бензин в студено време като се приложи тая технология. Ей само не ме разбирай погрешно не казвам нищо за твоята кола даже и не погледнах каква е просто споделям практически опит.
    BRAVA 1.4 12v - 1998г.


    http://vbox7.com/play:124bedab

    Коментар


      #3
      Виш си също и бензиновата помпа/да не е задръстена/ и да не ти достига необходимото гориво.За гаста - зареди от друга газстанция, защото на последък взеха много да лъжат в качеството и когато остане само въздух в цистерната, пак продължават да продават и иние си мислим, че колата се е развалила и е вдигнала разхода.

      Коментар


        #4
        Също за бензинова помпа.

        Коментар


          #5
          Ми...оказа се бензиновата помпа, естествено. Не знам дали е задръстена, но определено не вие, значи може...
          N.Y. State of Mind

          Коментар

          Working...
          X