Здравейте,обръщам се към всички които имат Фиат Типо ,или са имали преди с газова уредба.Въпросът ми е следният: имам Типо 1.6 карбуратор с газова уредба,взех я от един приятел и напоследък доста гори- говорим за 16-18/100.Колата и преди правеше този номер още докато не беше моя тъй като познавам момчето където я взех от него и сега пак тъй.Тогава той я беше карал на доста хора да оправят този проблем но единственото което можаха да оправят беше да намалят разхода до 12-15/100.Искам да попитам ако имате и вие такива коли колко ви горят,нормално ли е да гори 12-15/100 градско(но говорим за Пазарджик където тук няма кой знае колко натоварено движение) и извънградско трудно пада под 10/100.Според мен това е доста за тази кола.И другото което е от няколко месеца колата е със спортен филтър(стария се пръсна преди 4 месеца) и сега е с този спортен филтър,в него ми казаха да сложа капачка с разрез по средата с диаметър от около 2 см,защото така се правило за да се уравновеси подаването на въздух.Та тук въпроса ми е следният ,дали е възможно от този филтър да гори повече въпреки че има вътре такава капачка за да видя да купувам ли пак нормален филтър или не.Междо другото скоро и регулирах подаването на газ,намалих кранчето дето подава газта с половин оботот,вече съм минал към 50 км тъй и ми се струва че гори по-малко но .... сега когато работи на място колата дори и загряла не вдига над 650-700 оборота което ме притеснява.Благодаря предварително за всяко мнение по въпроса тъй като идва зима и смятам да стегна сериозно колата за да нямам огромни проблеми после

Коментар