Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Разход на газ ....

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

На Алфата за 255 км 23 литра газ /в 25 литрова бутилка/, но със доста натискане /на места със 150 км/ч./, заредено в OMV. А за мошениците на газстанциите сте прави. Скоро с мой приятел /поставя газови уредби/ отиваме да заредим нова празна бутилка/току що сложена/на местна газстанция, и представете си учудването ми когато тия ПЕДАЛИ събраха 30.830 литра газ в бутилка която е 30 литра и не би трябвало да е възможно да се сипят дори 30 литра, а най много 27-28. Да кажа че лъжат като цигани ще е срамно, щото дори циганите не са се опитвали да ме лъжат толкова безсрамно в очите. Та по въпроса съм се наканил да драсна една жалбичка в сайта на комисията за защита на потребителите /като намеря сайта ще оставя линк/, пък да видим кво ще се случи P.S. Най - съм доволен от газта на OMV - минавам с около 30 км. повече от колкото на другите газстанции!
    Lancia Kappa 2.4 JTD 99`
    Uno 75 1.5i.e.8V 88`

Коментар

Crusader написа:
      P.S. Най - съм доволен от газта на OMV - минавам с около 30 км. повече от колкото на другите газстанции!
      На същото мнение съм. Само от ОМВ ми дава разхот 8/100 извънградско, с другите - 9-10/100
      Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
      Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
      ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Аз карам само с газ от Шел и ми дава разход извънградско 7.2 до 7.5, като не карам пенсионерската. Градско не карам много, но пък карам на бензин (особено зимата), защото в Кюстендил разстоянията са малки и не се стига до превключване на газ. Забелязал съм обаче разлика в качеството (или може би количеството) на газта дори и между различнитегазостанции на Шел. Карал съм и с ОМВ и не виждам разлика в качеството.
        VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
        VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
        VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
        VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
        Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Малко offtopic: сайта на Комисията по търговия и защита на потребителя е http://ktzp.bg
          Газови уредби , монтаж , диагностика , ремонти на бензинови двигатели , ауспуси...
          София , Горубляне ,ул. Самоковско Шосе 1 (срещу ОМВ на автоборсите) 978-20-82 973-67-24 0877-27-20-21

Коментар

dr_wolfy написа:
            Колега ..... Настройката си я правих аз на ухо! ....
            Колега, ако случайно ти остане повечко време би ли дал едно обяснение .... как става настройката и ско е възможно и малко снимки на уредбата - какво и къде се пипа .... Мисля, че няма да е от полза само на мен ...
            Tempra 1.6 i.e. S Lybra 1.8 vvt lx 088 9 242 369

Коментар

ivo написа:
              dr_wolfy написа:
              Колега, ако случайно ти остане повечко време би ли дал едно обяснение .... как става настройката и ско е възможно и малко снимки на уредбата - какво и къде се пипа .... Мисля, че няма да е от полза само на мен ...
              Дай ми малко време ,че сега имам много работа!Ще ти пратя и снимки и обяснение,къде и какво точно правя!
              Fiat Croma 1.9 MultiJet 120 hp

Коментар

dr_wolfy написа:
                Дай ми малко време ,че сега имам много работа!Ще ти пратя и снимки и обяснение,къде и какво точно правя!
                Да ... не бързам .. а и все пак - работата си е това с което си изкарваме паричките ....

Коментар

Иво, ти като фен ШЕЛ що не заредиш газ от там. От един месец насам все се каня да ти кажа, че и там има вече газ
                  FIAT Tipo Completo S 1.4 i.e. 160EP55A 836A4.000
                  ECU BOSCH 261 203 511; газова BRC

Коментар

brat_John написа:
                    Иво, ти като фен ШЕЛ що не заредиш газ от там. От един месец насам все се каня да ти кажа, че и там има вече газ
                    Дааа .. закъсня със съвета .... вече карам със шел-газ .... но съм сложил пробно ... за 10 лв. /поради това че нямах за повече / ... ще видим как ще е разхода ... за динамиката струва ми се е макооо по добре ...

Коментар

ivo написа:
                      brat_John написа:
                      Дааа .. закъсня със съвета .... вече карам със шел-газ .... но съм сложил пробно ... за 10 лв. /поради това че нямах за повече / ... ще видим как ще е разхода ... за динамиката струва ми се е макооо по добре ...
                      Повече от 2 години съм карал с ШЕЛ газ - същите л..йна.А пък за бензина и за газта хората си имат нагреватели - затоплят ги и така топлички ти ги наливат - после що ми гори много колата, мамка му, давай сега да сменям и да барникам....А то на 30 литра като се свие - останат 25 и разхода до тавана..Вече на никого не вярвам.
                      Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                      Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                      ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Относно лажливите колонки когато имахме Типото(149С2.046 двувалка моно)на газ даваше различни разходи от порядака на 10-13 литра градско зависимус каде се спва направо фрапиращи случаи.Подобно на колегата по горе 40 литрова бутилка се пълнеше с 42 литра газ как ставаше тва не ми е ясно и после ходи засичай и тва ви говоря за периода 98-2000г. представете си сега за кво става вапрос.
                        Croma CHT
                        Croma 1.9 multijet

Коментар

А относно извънградското майками като го караше Типото даваше е....ти разхода гледал сам по 5 минути в колонката като изтребител женицата на 5-та с 60 и познайте някво невероятно явление от типото 6.4/100.но норомалния разход беше 8/100 100-120 км/h такаче всичко е до каране сменил ли си си ваздушен филтар и при изряден изпарител.А като си помисли човек че тая газова беше слагана без секви там плочки и тем подобни направо дупки в кутията на ваздушния филтар и "Ще стреля бе"
                          Croma CHT
                          Croma 1.9 multijet

Коментар

Re: И при мен е така

ivo098 написа:
                            Ricardo написа:
                            Аз съм с БРАВА 1.8 16 VРазхода ми с газ е 14.8 л/100 км градско с газ и 8.5л/100км извънградско.Казаха ми да си сменя свещите и после да си махна катализатора и на негово място да сложа резонаторно гърне-80 лв. е в бургас.Иначе минавам на бензин
                            бах тоя разход, а аз исках газ да слагам по едно време....14.8х1.06=15.68 лв на 100 кммойта кола на бензин 11х1.50=16.50 лв ма 100 км, и за колко време да избия газовата уредба

Коментар

ivo написа:
                              dr_wolfy написа:
                              Нямам много време и затова набързо снимах мястото от където със стъпка 1/4 навиваш или развърташ!Аз лично завъртах до момента при който при форсиране двигателя не глъхне!След това пробваш дали има динамика на някоя права отсечка!И повтаряш ако има нужда-този път стъпката може и да е по-малка за по фино донастройване!При мен има възможност за още навиване,но колата става по-мудна,а разхода може и да падне малко!Това е накратко!Ако след това има проблем с оборотите на празен ход има една черна врътка(по-надолу на изпарителя) от която си ги настройваш!
                              Прикачени файлове
                              Fiat Croma 1.9 MultiJet 120 hp

Коментар

Мерси ....
                                dr_wolfy написа:
                                ... една черна врътка(по-надолу на изпарителя) ...
                                Само още едно въпросче - какъв ти е изпарителя - марка и модел?

Коментар

Working...
                                X