Здравейте! Прегледах темите за газовите уредби и останах със смесени чувства. Карам Пунто 1,2/75 SLX и се чудя дали да й слагам ГИ. Икономически по-изгодни ли са при тези задръствания в столицата ни? Каква марка бихте ми препоръчали и най-вече къде биха я монтирали. Не ми се обикаля по сервизи, където ще се учат на колата ми.Благодаря за вниманието!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Газова инсталация?
Collapse
X
-
Май за момента е по-добре на бенз. Бих ти препоръчал да изчакаш до пролетта и тогава да я слагаш и без това зимата на газ гори повече. А при всички положения на ГИ си е по-добре и по-комфортно, превключва си сама без да следиш обороти, а и се запазва мощността на 100%, докато при обикновенна са 90%, даже и по-малко.--Старата ръжда любов не хваща!--
156 sportwagon 1,9 jtd 115
ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;
Коментар
-
van_dal написа:Май за момента е по-добре на бенз. Бих ти препоръчал да изчакаш до пролетта и тогава да я слагаш и без това зимата на газ гори повече. А при всички положения на ГИ си е по-добре и по-комфортно, превключва си сама без да следиш обороти, а и се запазва мощността на 100%, докато при обикновенна са 90%, даже и по-малко.
Коментар
-
kesten написа:Г/д означава горе-долу!? Мда, ламбда май ми е най по джоба. При тях има ли модели, които са за предпочитане?
Коментар
-
qnisZ написа:За този двигател Ги става но не всички модели понеже инжекцията е малко по специялна :D *всички инжектори пръскат едновременно*. Според нем по добрия вариянт е обикновената газова.
Коментар
-
van_dal написа:Май за момента е по-добре на бенз. Бих ти препоръчал да изчакаш до пролетта и тогава да я слагаш и без това зимата на газ гори повече. А при всички положения на ГИ си е по-добре и по-комфортно, превключва си сама без да следиш обороти, а и се запазва мощността на 100%, докато при обикновенна са 90%, даже и по-малко.
Коментар
-
Идеята е че газовите инжектори пръскат едновременно а не бензиновите.Когато инжекторите пръскат едновременно какъв е смисъла?При затвотен смукателен клапан файда че е пръснал!?Както и да е разсъждения мога да правя до утре.За кола която струва 3000 е безмислено да се дават половината от стойноста и за ГИ.Колегата янис ви каза че зависи от модела на инжекциона е по добре в единия вариант с обикновенна с ламбда контрол.И нека всички разберат че Ламбда контрола не се слага за да не гърми , а за да има следене на сместа от където идват 2 момента - 1.Много добър разход на газ и 2.Ограничаване на възможноста за детонации в смукателния колектор (гърмене) поради причината че ламбда контрола държи богата сместа на празен ход.Както и Ламбда контрола така и ГИ следят сместа и затова не гърмят!Ако имате Ламбда контрол и навреме си сменяте кабелите и свещите практически няма как да направи и опит за детонация.Да не дърпам дявола за опашката ама до сега не е имало абсолютно никакви детонации и при мен.Единствено не ме кефи разхода от месец на сам че не е паднал по 14/100 но и като имам предвид че през вечер ходя да "замервам"
Коментар
-
Re: Газова инсталация?
kesten написа:Здравейте! Прегледах темите за газовите уредби и останах със смесени чувства. Карам Пунто 1,2/75 SLX и се чудя дали да й слагам ГИ. Икономически по-изгодни ли са при тези задръствания в столицата ни? Каква марка бихте ми препоръчали и най-вече къде биха я монтирали. Не ми се обикаля по сервизи, където ще се учат на колата ми.Благодаря за вниманието!Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар