Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Газова инсталация?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Газова инсталация?

Здравейте! Прегледах темите за газовите уредби и останах със смесени чувства. Карам Пунто 1,2/75 SLX и се чудя дали да й слагам ГИ. Икономически по-изгодни ли са при тези задръствания в столицата ни? Каква марка бихте ми препоръчали и най-вече къде биха я монтирали. Не ми се обикаля по сервизи, където ще се учат на колата ми.Благодаря за вниманието!
    Fiat PUNTO 75 SLX

в задръстването е все тая на какво си, даже май е по-изгодно на бензин...
    "За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
    Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
    Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

Май за момента е по-добре на бенз. Бих ти препоръчал да изчакаш до пролетта и тогава да я слагаш и без това зимата на газ гори повече. А при всички положения на ГИ си е по-добре и по-комфортно, превключва си сама без да следиш обороти, а и се запазва мощността на 100%, докато при обикновенна са 90%, даже и по-малко.
      --Старата ръжда любов не хваща!--
      156 sportwagon 1,9 jtd 115
      ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

Добре, напролет ще е операцията. Но къде и каква да бъде ГИ?
        Fiat PUNTO 75 SLX

Коментар

van_dal написа:
          Май за момента е по-добре на бенз. Бих ти препоръчал да изчакаш до пролетта и тогава да я слагаш и без това зимата на газ гори повече. А при всички положения на ГИ си е по-добре и по-комфортно, превключва си сама без да следиш обороти, а и се запазва мощността на 100%, докато при обикновенна са 90%, даже и по-малко.
          Никога , никога не можеш да запазиш мощноста на 100%!Няма такъв вариант.Като привърженик на АГУ-то бих те посъветвал да си сложиш , а дали ще е ГИ ,Ламбда контрол или обикновенна си е въпрос на джоб.За мен най добре е Ламбда контрол на коли които са пълни инжекциони но на такива години че цената им е под 4000 лв.Не си струва колата ти да струва 2500 и ти да и лепнеш АГУ за 2000.Относно ГИ - супер е но някъде където могат да го сложат кадърно , с Ланбда контрола е същото положението.Обикновенна газ и сам можеш да си сложиш.Цените са следните:Обикновенна г/д 400 лв.Ламбда Контрол г/д 600 лв.ГИ от 1200 лв. нагореАко смяташ да я караш таз кола - ГИ (евентуално Ламбда ако нямаш съответната сума за инжекцион).Аз карам с Ламбда контрол защото ми искаха 2000 лв. за ГИ

Коментар

Г/д означава горе-долу!? Мда, ламбда май ми е най по джоба. При тях има ли модели, които са за предпочитане?
            Fiat PUNTO 75 SLX

Коментар

прасе, как така можеш и сам да си сложиш? Не всеки е компетентен
              "За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
              Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
              Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

kesten написа:
                Г/д означава горе-долу!? Мда, ламбда май ми е най по джоба. При тях има ли модели, които са за предпочитане?
                Разбира се че има.За предпочитане винаги е Ланди Ренцо и Ловато.Моята легна 650 лв. и е Ланди.Колега от форума ми я сложи и за сега дертове не е имало.12000 км от април до сега само съм сиплвал газ и съм карал.Дерт имах с друго но се справих и откакто съм с ремонтиран и обслужен мотор и АГУ единственото което съм правил е да сипвам газ и да карам.При мен разхода е добре между 11 и 13 градско но все пак аз под капака място за изпарителя трудно намерих.Ако имате мераци за сякакви газови уредби се обърнете към колегата qnisZ (qnis3) тук в форума той ще ви обясни как защо и какво.

Коментар

OK! Благодаря!
                  Fiat PUNTO 75 SLX

Коментар

За този двигател Ги става но не всички модели понеже инжекцията е малко по специялна :D *всички инжектори пръскат едновременно*. Според нем по добрия вариянт е обикновената газова.

Коментар

qnisZ написа:
                      За този двигател Ги става но не всички модели понеже инжекцията е малко по специялна :D *всички инжектори пръскат едновременно*. Според нем по добрия вариянт е обикновената газова.
                      Kakво значение има,че инжекторите пръскат едновременно.То и бензиновите на тоз двигател пръскат едновременно.И обикновенната газова уредба дава непрекъснат приток на газ.Всичко е въпрос на реглаж.За тоз двигател е неразумно да се слага обикновенна газова уредба.С нея са вечните проблеми редувайки се ту на бензин ту на газ.Лично аз съм против всякакви газови уредби,но който е решил да си слага ,ако е моноинжекция трябва да си сложи Ламбда-контрол.Ако е пълна инжекция-пълен инжекцион.Всичко останало е голям компромис с много недостатъци.

Коментар

van_dal написа:
                        Както колегата npace се изказа,наистина 100% е абсурд да се получи запазване на мощноста при употреба на газ.Даже и 90 % не може.Калоричноста на бензина е 10500ккал/кг,на газта е 8000 ккал/кг.Всеки може да направи сметка каква е разликата.

Коментар

Идеята е че газовите инжектори пръскат едновременно а не бензиновите.Когато инжекторите пръскат едновременно какъв е смисъла?При затвотен смукателен клапан файда че е пръснал!?Както и да е разсъждения мога да правя до утре.За кола която струва 3000 е безмислено да се дават половината от стойноста и за ГИ.Колегата янис ви каза че зависи от модела на инжекциона е по добре в единия вариант с обикновенна с ламбда контрол.И нека всички разберат че Ламбда контрола не се слага за да не гърми , а за да има следене на сместа от където идват 2 момента - 1.Много добър разход на газ и 2.Ограничаване на възможноста за детонации в смукателния колектор (гърмене) поради причината че ламбда контрола държи богата сместа на празен ход.Както и Ламбда контрола така и ГИ следят сместа и затова не гърмят!Ако имате Ламбда контрол и навреме си сменяте кабелите и свещите практически няма как да направи и опит за детонация.Да не дърпам дявола за опашката ама до сега не е имало абсолютно никакви детонации и при мен.Единствено не ме кефи разхода от месец на сам че не е паднал по 14/100 но и като имам предвид че през вечер ходя да "замервам"

Коментар

Честно, разбихте ми психиката! Пълният инжекцион ще ми дойде твърде солен, да не кажа непосилен. При ламбда контрол, ако ще си имам само ядове с прехвърлянето от газ на бензин и обратно, схемата се обезмисля. Няма ли надежден вариант?
                            Fiat PUNTO 75 SLX

Коментар

Re: Газова инсталация?

kesten написа:
                              Здравейте! Прегледах темите за газовите уредби и останах със смесени чувства. Карам Пунто 1,2/75 SLX и се чудя дали да й слагам ГИ. Икономически по-изгодни ли са при тези задръствания в столицата ни? Каква марка бихте ми препоръчали и най-вече къде биха я монтирали. Не ми се обикаля по сервизи, където ще се учат на колата ми.Благодаря за вниманието!
                              Ако беше Варна веднага щях да те насоча къде да поставиш една Ловато уредба, никакви инжекциони или оскъпяващи истории, стига да не ти е пластмасов всмукателния колектор, че доколкото знам тогава си само за газов инжекцион. Не се отнасяй, а веднага я поставяй, до пролетта ще си и избил парите. 25 г. съм на газ, а преди това баща ми поне още 15г, взема ли кола, първото нещо е газовата уредба, даже преди номерата Да не ти пука от гърмежи, има си "кихалки" които предотвратяват грозната гледка от разцепени пластмаси .
                              Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

Коментар

Working...
                              X