колеги като сложих АГУ вчера ми сложиха една ЛАМАРИНА отпред от където взима въздух ((и развинтиха една джаджа за да взима въздух от друго място. колата върви добре ... но мисля че ако я махна ще върви още по добре направо имам чувството че не може да диша КАКВИ СА ТИЯ ГЛУПОСТИ .. хората слагат ТУРБО за да вкарат повече въздух а на мене ми запушват въздухопровода няма ли да се КАЧИ МОЩНОСТТА и да ПАДНЕ разхода ако колата диша спокойно ???
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Запушиха ми въздоховода
Collapse
X
-
Хаха , колега това е професионално изпълнение къде отиваш ти може би и какво разбираш ще ти рече маистора, а ти мисля знаеш кво да му отвърнеш Тва са ти го сложили за да не гасне като я пуснеш с висока скорост по инерция, и естествено че ще ти намали мощноста като няма въздух няма "няма краставици" Можеш да я махнеш тая простотия (предполагам е обикновена газова) и да обърнеш въздуховода някъде на зад за да не влиза и не влияе насрещното налягане на въздуха когато си по инерция с висока скорост. Имаи предвид обаче че махнеш ли я тая "тапа" със сигурност ще трябва да се центрова на ново уредбата може да изгуби празния ход заради повече въздух може да спре да върви да не и стига газ, при всички случаи ще иска да се пипнат настройките на изпаритея. Па ако са ти сложили и няква плочка еи така на изуст ( с по голям от за твоита кола отвор) е тогава и от изпарителя може да не можеш да я регулираш да работи нормално и ще си принуден пак да запушваш въздуховода за да може да спреш въздуха та да я накараш да засмуква повече газ от плочката. Тога вече ще трябва да поздравиш роднините на тоя маистор и да си намериш друг, да ти оправи колата.Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
-
u_bo
за можене , може,ама айде след 5 дни каране да пишеш как работи на бензин имам някакво предчувствие ... базирано на личен опит.
Коментар
-
u_bo написа:за можене , може,ама айде след 5 дни каране да пишеш как работи на бензин имам някакво предчувствие ... базирано на личен опит.
Коментар
-
deadairplane
-
deadairplane написа:gendo написа:u_bo написа:за можене , може,ама айде след 5 дни каране да пишеш как работи на бензин имам някакво предчувствие ... базирано на личен опит.
Коментар
-
u_bo
gendo написа:u_bo написа:за можене , може,ама айде след 5 дни каране да пишеш как работи на бензин имам някакво предчувствие ... базирано на личен опит.
Коментар
-
zloben9000 написа:КОЛЕГИ колата се дърпа много добре на газ .. разхода градско е 12 литра.но карам с 10в40 маслоще сложа 5в30 и разхода ще падне с 1 литър .за сега няма да я пипам ... уредбата :DПравило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Коментар
-
Slavi_Lancia написа:zloben9000 написа:КОЛЕГИ колата се дърпа много добре на газ .. разхода градско е 12 литра.но карам с 10в40 маслоще сложа 5в30 и разхода ще падне с 1 литър .за сега няма да я пипам ... уредбата :DBravo GT 1.8
Коментар
-
Кви ламарини кви 5 лв. са ти сложили не знам, аз съм със същия двигател и уредбата като я сложих само извадих тръбата от филтърната кутия, за да не вкарва въздух вътре. Проблема с гасненето се появяваше над 100км/ч като пусна на свободна, но ми се струва, че ако карам постоянно на скорост разхода е същия сравнен с каране на моменти на свободна и откачена тръба за въздуха. А относно разхода ти е нормален, зависи как караш. Между другото имам едно питане към колегите, дали ако се сложи ламбда контрол може да се избегне неприятния момент с гасненето и си мисля и друго дали, ако се кара на свободна и постъпва много въздух в системата стъпковото моторче ще подава повече газ от нормалното, за да поддържа празния ход--Старата ръжда любов не хваща!--
156 sportwagon 1,9 jtd 115
ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;
Коментар
-
Ако сложиш ламбда контрол мисля че не би трябвало да гасне, не съм сигурен но разсъждавам така: Ламбда контрола взима инфо от ламбда сондата и щом пуснеш по инерция и сместа обеднее от насрешния въздух моторчето на контрола трябва да отреагира и да пусне повече газ за да не загасне колата , това е.А по въпроса на колегата, ами 12 разход ако е градско не мога да кажа че е много като се има предвид че благоевград не е кои знае колко голям и предполагам караш 2-3 км и гасиш, а и газта дето я сипваме вече е такъв боклук че понякога и с 15литра не мога да мина 100 км но това не го отчитам като проблем на колата щото следващшо зареждане от друга газстанция ми дава 10 на 100 ебем ги и мушениците. Но в всички случаи тая пластина не и е мястото там и с сигурност ти спъва колата доста, всяко ограничение на пътя на въздуха до мотора дава отражение на мощноста. Хората полират смукатели за да може грапавината по тях да не "спъва" въздуха и така вдигат мощност, теб цяло тенеке са ти сложили.Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар