Гледам толкова теми за газта, разхода и това, дали си струва да се кара на газ. Според мен си струва, и то доста. Имах едно пътуване последните 3-4 дни, до Констанца, Румъния и обратно. Общо 1700 км, налял съм газ за общо 170 лева(приблизително 165 литра газ), разхода ми беше средно 9,5-10 л/100 при скорост средно 120-140, на места по магистралите до 170-180. На бензин щеше да е около 140-150 литра Х1,65лв =~250 лева. Тук искам да ви кажа, че това, което наливаме тук, изобщо не е гориво, а ПЪЛНИ ЛАЙНА. В Румъния сипах от тяхната газ, в празна бутилка(цената е същата сато в БГ, 1,05 лева или 1,90 леи), и Дедрата едвам я удържах да не излети, ускоряваше се като умопобъркана, гоних се с едно Ауди А4 3.0ТДИ и изобщо не му се дадох. След това сипах и 30 литра от техния 95, баси мамата, не е истина как тръгна тая кола, двигателя фучеше и се развърташе като турбина и набираше обороти на 5-та все едно е на 3-та. Тъй като ми беше празна бутилката, първо сипах 20 литра газ, а имах доста въртене из Румъния и я засякох колко е горила. При мръсна газ по техните магистрали, 170-180, гонки с разни Аудита и Пасати разхода ми беше 9 литра газ(хем върви много по-добре), в България при същото каране гори 13-14. Ми това е, правете си изводите кви ментета сипваме тук.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Пак за газта и разхода
Collapse
X
-
Според мен това идва от:1. Занижения или почти несъществуващ контрол върху горивата от държавните контролни органи. 2. Наличие на корупция в същите тези органи за да си Yellow_Flash_Colorz_PDT_37 3. Не съм сигурен дали нашите норми за качеството на горивата отговарят на нормалните в т.н. "бели държави". Моето мнение: При залавяне на бандит който се е....ва с качеството на горивата, би трябвало такава глоба да му наложат, че да банкрутира. Българина май разбира само от "Крумови закони". Това може да е една от целите на клуба, съвместно с други такива - лобиране пред отговорните за проблема държавни институции.VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
Re: Пак за газта и разхода
pinko168 написа:Гледам толкова теми за газта, разхода и това, дали си струва да се кара на газ. Според мен си струва, и то доста. Имах едно пътуване последните 3-4 дни, до Констанца, Румъния и обратно. Общо 1700 км, налял съм газ за общо 170 лева(приблизително 165 литра газ), разхода ми беше средно 9,5-10 л/100 при скорост средно 120-140, на места по магистралите до 170-180. На бензин щеше да е около 140-150 литра Х1,65лв =~250 лева. Тук искам да ви кажа, че това, което наливаме тук, изобщо не е гориво, а ПЪЛНИ ЛАЙНА. В Румъния сипах от тяхната газ, в празна бутилка(цената е същата сато в БГ, 1,05 лева или 1,90 леи), и Дедрата едвам я удържах да не излети, ускоряваше се като умопобъркана, гоних се с едно Ауди А4 3.0ТДИ и изобщо не му се дадох. След това сипах и 30 литра от техния 95, баси мамата, не е истина как тръгна тая кола, двигателя фучеше и се развърташе като турбина и набираше обороти на 5-та все едно е на 3-та. Тъй като ми беше празна бутилката, първо сипах 20 литра газ, а имах доста въртене из Румъния и я засякох колко е горила. При мръсна газ по техните магистрали, 170-180, гонки с разни Аудита и Пасати разхода ми беше 9 литра газ(хем върви много по-добре), в България при същото каране гори 13-14. Ми това е, правете си изводите кви ментета сипваме тук.Punto 1.2, ELX MPI
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар