Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мирише яко на газ след прехвърляне от бензин!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Мирише яко на газ след прехвърляне от бензин!

Така, както прочетохте и разбрахте от заглавието гореспоменатото се случва рядко. Принципно колата си обръща сама на газ (говорим за ГИ) и това в 10 от 1 от случаите аз не усещам кога става, толкова мазно и гладко го прави че дори понякога поглеждам ключа дали е обърнала обаче има един от тези 10 или там колкото са пъти когато в момента на превключване колата забива за секунда нос (ако съм в движение) или ако съм на свободна и направя прехвърлянето само с подаване на газ колата гасне. След това паля и има голяма вероятност след превключване пак да изгасне а може и да не(обикновено не повтаря проблема след паленето), но след всичко това в купето замирисва яко на газ от някъде. Колкото и да го мисля акъла ми не побира от къде може да изпуска газ за да изгасне по време на прехвърляне че после и да ми мирише в колата. Разсъждавам така, ако изпуска от системата след изпарителя към реиката то там налягането ще падне и когато опитам да прехвърли ще се разпищи все едно ми е свършила газта и ще продължи да работи на бенз.другия вариант е да изпуска от клапана макар че не мога да си обясня как и от къде от него след като ако има проблем може да ми изпуска и по време на движение. Не знам има ли връзка с това но когато я настъпвам яко усещам че самото ускорение не е равномерно (изтеглянето) и като че ли има моменти в които малко "предърпва" "заслабва" или губи "сила" не знам как да го кажа по точно. Ако я карам нормално без да ускорявам и да вдигам бързо обороти може и въобще да не усетя това губене на сила. А сега що е то? Не очаквам някои чрез един пост в темата да ми помогне но всяка идея от компетентните колеги тук в форума би била много полезна за мен. Благодаря предварително
    Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
    Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
    Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1

хммм, за мен проблем нямаш,защо мисля така? при мен си е същото , но не толкова контрасдтно като при теб.превключването на газ аз си го усещам по ’забиване’-(не много силлно изразено но все пак се усеща) в 8 от 10 случая,в 1 от 10 не усещам кога прехвърля, но може да е щот не внимавам а в 1 от 30 ми изгасва в момента на превключването,щото например се движа на 1-ва без газ... или нещо подобно като ситуация.моя съвет е да не се вманиячаваш.след гаснене при опит да се превключи си е нормално да замирише на газ - все пак това е газообразно , неизгоряло вещество проблема с налягането ти е бил истински проблем и щом си намерил оптималната настройка е време да почерпиш

Коментар

u_bo написа:
      хммм, за мен проблем нямаш,защо мисля така? при мен си е същото , но не толкова контрасдтно като при теб.превключването на газ аз си го усещам по ’забиване’-(не много силлно изразено но все пак се усеща) в 8 от 10 случая,в 1 от 10 не усещам кога прехвърля, но може да е щот не внимавам а в 1 от 30 ми изгасва в момента на превключването,щото например се движа на 1-ва без газ... или нещо подобно като ситуация.моя съвет е да не се вманиячаваш.след гаснене при опит да се превключи си е нормално да замирише на газ - все пак това е газообразно , неизгоряло вещество проблема с налягането ти е бил истински проблем и щом си намерил оптималната настройка е време да почерпиш
      Ами аз тебе отдавна те карам да доидеш да пием по една бира да почерпя па що не и по две и да побъбрим, хаиде пиши ми на ЛС кога си свободен да се разберем да седнем някъде на бира
      Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
      Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
      Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1

Коментар

Working...
      X