Колеги, вече направих 10 000км на газ. има ли газовата уредба на някакъв пробег да се проверява нещо (изпарител, мембрани и т..н) не съм мн наясно в тая сфера и да се сменя профилактично нещо като филтрите един вид?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Подръжка на газова уредба?
Collapse
X
-
Само филтър на газта се сменя профилкатично на около 20 000. Но е относително. Карам само с газ ШЕЛ и при 35-40 хил пробег филтъра си беше добре като го сменях. Но все пак зависи на каква газ се попада, защото може и след някое зареждане да се наложи смянаHonda Accord 1.8 115к.с. 96г.
Honda Civic 1.5 90к.с. 93г.
FIAT Marea 115 '99 1.8 113hP 182.A2.000
Powered by Total & Fobos LPG
Коментар
-
Здравейте,значи да колегите са прави за филтъра на клапана, но моята препоръка е да не си го сменя сам, а да си отиде на сервиз, колкото до мембраните - сменят се на около 35000-40000 хил. км. пак в зависимост от това с каква газ е карано до тогава. Ако има някой заинтересуван за качествен сервиз за газови уредби в Плевен да се обади ше го насоча на правилното място!
Коментар
-
Dai1KiLo написа:Здравейте,значи да колегите са прави за филтъра на клапана, но моята препоръка е да не си го сменя сам, а да си отиде на сервиз, колкото до мембраните - сменят се на около 35000-40000 хил. км. пак в зависимост от това с каква газ е карано до тогава. Ако има някой заинтересуван за качествен сервиз за газови уредби в Плевен да се обади ше го насоча на правилното място!Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
’’да се запуши’’ разбирам да натискам и да не върви нали така това за профилактиката ми дойде на акъл тия дни, защото от два- три дена като почнаха пак яките задръствания ми се вижда че нещо бавно набирам на светофарите но може би си внушавам или на кофти газ съм попаднал. може тия дни да мина през газаджиите все пак. между дургото като махаш акумулатора настройките на газовата не се махат нали?Brava 103HP
''Фиата тръгва там където Голфа спира''
Коментар
-
Ако колата ти е наред ако си варви и гори малко не я пипай но ако имаш проблеми най-вече трябва да се сменят мембрани особенно сега като почне да става по студено ако не си сменял никога и не знаеш как става по добре иди в сервиз понеже някои изпарители си имат тънкости който не всеки знае ако някой го интересува може да му кажа тел. на сервиз в гр. Луковит
Коментар
-
Re: Подръжка на газова уредба?
miro2177 написа:Колеги, вече направих 10 000км на газ. има ли газовата уредба на някакъв пробег да се проверява нещо (изпарител, мембрани и т..н) не съм мн наясно в тая сфера и да се сменя профилактично нещо като филтрите един вид?Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum
Коментар
-
MadHead написа:Само филтър на газта се сменя профилкатично на около 20 000. Но е относително. Карам само с газ ШЕЛ и при 35-40 хил пробег филтъра си беше добре като го сменях. Но все пак зависи на каква газ се попада, защото може и след някое зареждане да се наложи смянакола без турбо е като жена с малки цици, върши ти работа ама не ти праи кеф
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар