При мен имаше същия проблем на бензин и след месец ровене по колата сипах 1лт спирт за горене.бравото се оправи на 2рия километър оказа се че при цялото бръщолевене на сервизаджйи за дюзи, степ мотор, кабели и т.н.т. имам конденз в резервоара Опитаите и това нищо няма да загубите. Понякога решението на проблема е по просто
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем при работа на бензин
Collapse
X
-
deadairplane
-
Подкрепям напълно !!! тва е ненормална кола и моята праи разни такива ми ти тарикатлъци на бенз ма аз поне съм му фанал цаката от къде е и скоро ще намеря идеалната среда за работа на бензин. (трябва да налучкам при кво налягане на газта пали наи лесно на бенз )Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
Коментар
-
deadairplane
-
Колеги, голяма радост проблема е решен. Дюзите наистина се оказаха за почистване, а проблема с оборотите е бил от калпавата работа в Италсервиз /твърдо никога повече няма да стъпя там/, момчетата просто не са ми обезвъздушили охладителната система след смяната на водната помпа. Оттам ми се бъгва цялата кола и започва да си прави каквото си иска. На няколко пъти се чуствах като последния кретен след като на светофар ми гаснеше колата и не искаше да запали по 5 минути, а проблема се оказа съвсем прост в крайна сметка...
Коментар
-
tozarat написа:При мен имаше същия проблем на бензин и след месец ровене по колата сипах 1лт спирт за горене.бравото се оправи на 2рия километър оказа се че при цялото бръщолевене на сервизаджйи за дюзи, степ мотор, кабели и т.н.т. имам конденз в резервоара Опитаите и това нищо няма да загубите. Понякога решението на проблема е по просто
Коментар
-
deadairplane написа:Yavor написа:Няма нищо да стане като откачиш акумулатора - пробвай.А иначе може емулатора да му се е случило нещо - я лоша връзка, я да се е скапал...Намери си майстор, който разбира...Fiat Bravo 1.6, 16V, 103 к.с.,
182A4.000, 1998г.
Коментар
-
след като проблема ми се задълбочи сериозно.в смисъл,че на няколко пъти колата или отказа да запали или изгасна в движение и после неиска да запали и се наложи да ме теглят до сервиза ми писна.взех си отпуска и започнахме с майсторите да търсим проблема след няколко часа видяхме,че проблема с гасненето и после отказа да запали идва от прекъсване на датчика на Хол.Просто изглежда като нов но като почнеш да го мачкаш и започва да прави проблеми.Подържането на високите обороти се реши с почистването на моторчето което подържа ниските обороти.Остана хълцането и според тях за да го реша трябва или да смена емулатора или да го изолирам.някой знае ли по колко вървят емулаторите??трябва и да си зареда акумулатора,но не ми сика д го свалям,защото е на терсене мясточудя се ако му долея и карам 100-тина колометра дали ще се зареди?благодаря на всички които ми помагаха със съветиFIAT BRAVA 1,6 16V 103 к.с.
Коментар
-
газова и проблем с вървенето на бензин
при мен се реши въпроса с найстройка на емулатора на ланда сондата бях го взел от приятел и сигурно са го пипали на Пунтото като откача + за поне 15 мин и се оправя или като карам поне 20 километра на бензин без нищо друго да пипам настройх си го както трябва с осцилоскоп и готово сега почти няма разлика дали съм на бензин или на газ
Коментар
-
branko_d написа:след като проблема ми се задълбочи сериозно.в смисъл,че на няколко пъти колата или отказа да запали или изгасна в движение и после неиска да запали и се наложи да ме теглят до сервиза ми писна.взех си отпуска и започнахме с майсторите да търсим проблема след няколко часа видяхме,че проблема с гасненето и после отказа да запали идва от прекъсване на датчика на Хол.Просто изглежда като нов но като почнеш да го мачкаш и започва да прави проблеми.Подържането на високите обороти се реши с почистването на моторчето което подържа ниските обороти.Остана хълцането и според тях за да го реша трябва или да смена емулатора или да го изолирам.някой знае ли по колко вървят емулаторите??трябва и да си зареда акумулатора,но не ми сика д го свалям,защото е на терсене мясточудя се ако му долея и карам 100-тина колометра дали ще се зареди?благодаря на всички които ми помагаха със съветиFIAT MAREA 1.6 16V Weekend 99
Коментар
-
янко написа:че къде във фиата има датчик на хол ?а чека светва лиFIAT BRAVA 1,6 16V 103 к.с.
Коментар
-
сега като се замисля и мойта забиваше леко на студен двигател но нещо се прецака и от 7-7.5 бензин качи на 12-15 това при смесено и колкото повече ровя из форумите се убеждавам че са запушени дюзите защото не свети чека ,предполагам че и при тебе са те .аз ходих на елкон но казаха че няма проблем а разхода си остана голям и не върви,затова сложих газ но и там 13-15 и си карам така ,омръзна ми да давам пари по майстори без резултат.за датчика знам го къде е но доколкото знам не е холFIAT MAREA 1.6 16V Weekend 99
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар