Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Програма за ЕКУ-то на Стефанели ГИ

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

_Ivan_Ivanov_ написа:
    u_bo написа:
    мойто ГИ не препуква, но пък нямям и възможност за настройка.за Заволи никъде няма нищо, а и сервизите не дават
    А на бензин как работи държи ли стабилни обороти още от самото начало??!!
    сега да но ако погледнеш темите ми от преди година .. имах проблемчета от бедна смес на газ , която калибрираше комп-а грешно на бензин и ставаше мазало сервиза на заволи го оправи и о=сега е ок

Коментар

еми правих си го понеже имах щастието да погледна самия преходник какво представялява и като видях MAX232 и си казах за това 150лв няма да дам конектора е 2x8pin със разтояние 2,54мм.Ам загубих листчето върху което бях обозначил всичко какво значи те сигналите са TX RX GND +5V ще видя кога ще мога да сваля отново пинаута на съединителя.
      Когато кръвта заври, нищо неможе да я охлади
      Fiat Bravo_GT 1.8 16v

Коментар

_Ivan_Ivanov_ написа:
        еми правих си го понеже имах щастието да погледна самия преходник какво представялява и като видях MAX232 и си казах за това 150лв няма да дам конектора е 2x8pin със разтояние 2,54мм.Ам загубих листчето върху което бях обозначил всичко какво значи те сигналите са TX RX GND +5V ще видя кога ще мога да сваля отново пинаута на съединителя.
        що не качиш малко снимки на буксите и преходника?

Коментар

ето чертежче на преходника http://kilocore.data.bg/stefanelli/S...lli%20conn.JPG (този линк нещо в ОПЕРА не се отваря но ако свалите .jpg файла си работи добре).А за снимки на самия преходник не мисля че е нужно в google е достатъчно да се напише RS232 to TTL или RS232 MAX232 и всичко си излиза правите си я по ноякоя схемка
          Fiat Bravo_GT 1.8 16v

Коментар

Като се загледах сега забелязах, че в софтуера има възможност за следене на Ламбда а моята явно не са я закачили, при вас така ли е? в смисъл зкачени ли са ви ламбдите за ГЕКЮ-тоОх ядосвам се за това припукване и неравномерната работа на бензин и газ, а ако отида при майсторчетата няма да я настроят
            Fiat Bravo_GT 1.8 16v

Коментар

Много благодаря за информацията за кабела!По принцип включването на ламбда сондата не е задължително - компа мисля не я ползва директно - служи само за настройка, замества газанализатора .Ако поназнайваш руски и имаш търпение(прочети правилата на форума) погледни http://kilocore.data.bg/stefanelli/S...lli%20conn.JPG , може и да ти се изясни ситуацията.

Коментар

ivboje написа:
                По принцип включването на ламбда сондата не е задължително - компа мисля не я ползва директно - служи само за настройка, замества газанализатора .
                Разбирам а на теб припуква ли ти или само аз го имам този проблем, щото като направя по бедни смесите до изчезване на припукването вървежа на колата се прецаква оправя ли вървежа почва да препуква охх знам ли вече.
                Fiat Bravo_GT 1.8 16v

Коментар

ivboje написа:
                  ......Ако поназнайваш руски и имаш търпение(прочети правилата на форума) погледни http://kilocore.data.bg/stefanelli/S...lli%20conn.JPG , може и да ти се изясни ситуацията.
                  Нещо колега не ви разбрах за какво говорите, какъв руски и какво за линка (обясних, че не се отваря в всеки браузер.А причината явно е в това , го правих в CorelDRAW и го запазих като .jpg )П.С. Аз и да гледам незнам дали ще видя това което имаш в предвид.
                  Fiat Bravo_GT 1.8 16v

Коментар

Объркал съм линка - http://www.carhelp.info/forums/52/thread37281/ - тук може да намериш много инфо за ГИ Стефанели.

Коментар

_Ivan_Ivanov_ написа:
                      Като се загледах сега забелязах, че в софтуера има възможност за следене на Ламбда а моята явно не са я закачили, при вас така ли е? в смисъл зкачени ли са ви ламбдите за ГЕКЮ-тоОх ядосвам се за това припукване и неравномерната работа на бензин и газ, а ако отида при майсторчетата няма да я настроят
                      Да !
                      ivboje написа:
                      ...По принцип включването на ламбда сондата не е задължително - компа мисля не я ползва директно - служи само за настройка, замества газанализатора ....
                      е те това НЕ Е ВЕРНО !

Коментар

_Ivan_Ivanov_ написа:
                        .... като направя по бедни смесите до изчезване на припукването вървежа на колата се прецаква оправя ли вървежа почва да препуква .....
                        ами пробвай да направиш смесите нормални И да промениш корекцията на ъгъла запалването за газта.

Коментар

И аз такива мисли имах като мърдах TI Excl(понеже си мислех, че с него някак се определя ъгъла).Качвам коефициента докато изчезне "препукването" и карах така известно време и забелязах че като съм на бензин двигателя се трудно се форсира, покарах го малко по лежерничко на бензин и почна да си работи нормално на бензин но се стреснах и върнах коефициента на 0 и сега си пука но пък разликата с бензина е малка
                          Fiat Bravo_GT 1.8 16v

Коментар

ivboje написа:
                            Объркал съм линка - http://www.carhelp.info/forums/52/thread37281/ - тук може да намериш много инфо за ГИ Стефанели.
                            А може ли да ми пратиш/ите архивчeтатa, които са в сайта, нa ivan@eurooffice.bg
                            Fiat Bravo_GT 1.8 16v

Коментар

Еми добре е да ми е закачена ламбдата или поне ламбда контрол да има ама няма.Дразня се иска да си събера достатъчно аргоменти и да отида при мойте газаджии, може да са натрупали опит със Стефанелито (понеже моето стефанели беше едно от първите 10-20, които слагат)
                              Fiat Bravo_GT 1.8 16v

Коментар

_Ivan_Ivanov_ написа:
                                Еми добре е да ми е закачена ламбдата или поне ламбда контрол да има ама няма....
                                колега ’ламбда контрол’ просто имитира работата на газовия инжекцион само по отношение количество подавана газ.Така че, щом си с ГИ - значи ти ползва данни от Ламбда-та.

Коментар

Working...
                                X