До колко влияе новия въздушен филтър на разхода на газ? Има разлика при нов филтър и такъв на 7000 км. за разхода на газ или само във вървежа?!?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
До колко влияе новият възд филтър на разхода на газ
Collapse
X
-
До колко влияе новият възд филтър на разхода на газ
Punto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
Втората......пак същата!
(_-_)______////_______(_-_)
Punto75-Вече на жената!
Третата =Ино и шес= LPG POWER STAG Stilo MW 2004Етикети: –
-
Да, ама практиката показва, че като се омърля филтъра и разхода на газ се вдига. Поне на пропан - бутан е така. Карам на газ от 1997 г. и съм сменил четири коли от тогава. При това не са били само Фиати. В София, където навъртам по-голямата част от километрите, филтърът се смотва за около 3-4 месеца и веднага се забелязва в разхода. Една от колите беше Опел Рекорд, с карбуратор. Засичал съм 2 л / 100 км завишаване на разхода с мръсен филтър. Пък и майсторите по газовите уредби препоръчват по-честа смяна на филтрите, все пак не струват милиони.Fiat Tipo 1.6 i.e. 1992 г.
Suzuki GSX 1100 E 1985 г.
Коментар
-
Аз питах колеги и единият ме застреля, като му показах филтъра с репликата: То е все едно да те карат да бягаш със запушен нос Аз го смених моят на 14 х за една година и беше все едно съм ходил на кални бани с него. Колата я карам предимно във Варна.Мареа 1.8HLX 1996г с газов инжекцион PowerJet
Коментар
-
Лично аз го сменям на 5000 км., но на всеки 1000 км. го свалям да го поизтупам (това на всичките ми автомобили) Не само на газ оказва влиание, ако двигателя е с карбуратор там е същото, на скутера ми производителя му дава смяна на 1000 км. само, че там е гъба която се пере и си напоява с масло, ако не го направя започва да се усеща малко по малко, че вървенето се променя както и разхода.
Коментар
-
колега 3.80 за филтър откъдеPunto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
Втората......пак същата!
(_-_)______////_______(_-_)
Punto75-Вече на жената!
Третата =Ино и шес= LPG POWER STAG Stilo MW 2004
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар