Здравейтегазовата ми е ловато, колата брава 1.6/16след смяна на въздушен филтър и изминаване на 16 000 км след поставянето на газовата, реших да я закарам на диагностика.замерваха от ауспуха и тн.... след това отвориха голямата тръба която идва от въздуховодите, и в която влиза тройника от изпарителя, и поставиха напречно през средата една тънка метална пластина с широчина 10 мм. някой може ли да каже това за какво е и това ъпгрейдване за добре ли е или.... просто няква странна иновацияразход около 12-13 градскоза извън този уикенд ще го видямерси много предварително
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поставяне на метална пластина на газовата допълнително???
Collapse
X
-
Мисля че е с цел да намалят потока на въздуха през тръбата, наи вероятно сместа е била бедна и от троиника повече е неможело да се отвори и затова са ти поспрели въздуха за да могат да докарат някви стоиности на газ анализа. Може да се дължи също и на плочката коята да е с по голям диаметър от този които е за твоята кола (мотор) и пак да не може да смуче добре газ колкото и да отвиват троиника, затова пластината пак би играла няква роля като се явява пречка по пътя на засмукания въздух. Ебати иновацията хубуу че не ти са сложили пласмасова чашка без дъно за да намалят диаметъра на тръбата, това беше стария метод но явно са намерили по новПравило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
-
добра центровка...
Здравейтеискам все пак да кажа какво се случва след поставянето на тази пластинана извън градско с 90-130км/ч без климатик- 7,8/100градско около 11-12/100 - не все пак в софия в момента градското не е като обичайното...та да спомена сервиза където сложиха тази пластина и регулираха газовата и засега съм доволен, колата е доста пъргава на газ също..Той се намира като тръгнеш по Владимир Вазов от центъра към изхода на София. Като минеш Герена имаш едно спускане и светофар, на него продължаваш направо и на следващия светофар който е на не повече от 150 метра от първия правиш обратен. Като направиш обратен сервиза ти се пада отдясно има голям надпис ГАЗОВИ И МЕТАНОВИ УРЕДБИ на оранжев фон. (това е от колегата миро 2177)надявам се да съм помогнал на някого----------------------------------------------------------------------------
Fiat Brava 1.6/16V - 1997
Fiat Tipo 1.4 - 1990
Коментар
-
Едни пичове слагаха гумена ръкавица във въздуховода, за да намалят количеството въздух. Само не мога да разбера, защо трябва да се стига до такива находчиви идеи, като може просто газовата уредба да се монтира според изискванията на конкретния автомобил - с нужната му плочка, електроника, изпарител и т.н. Тогава и уредбата ще може да се настрои както трябва, без излишни хитрини. Иначе номерът с чашата за кафе го правеха най-често разни таксиджии, за да си намалят разхода. Пък те хората са си сложили врътки за тази работа. Просто човек трябва да реши - по-бърза или по-икономична кола му трябва.Fiat Tipo 1.6 i.e. 1992 г.
Suzuki GSX 1100 E 1985 г.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар