Мята на бензин гореше 5.8 макс 6 извън града без клима и скорост 100-110. Но с газта вече гори 7-7.5 което ще рече литър и половина повече, малко не ми се вярва разликата бензин газ да е само 0.5 литра дори и с ГИ. Все пак газта няма толкова "сила" като бензина и с еднакво количество от двете горива няма как да се измине едно и също рзстояние.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Повишен 2 пъти разход с нов газов инжекцион
Collapse
X
-
Днес колегата qnisZ гледа АГУто.Оказа се, че юнаците от сервиза не са направили почти никакви настройки, оставили са всичко на фабрично заложените параметри. Освен това не са подбрали най-правилните дюзи за моя двигател.Сега АГУ-то е настроено, поне доколкото може да се настрои без смяна на дюзите.Разход от последното пътуване - около 10/100 при норнално каране С климатик, извънградско, по средно пресечен терен (Източните Родопи) - 290 км изкара празно-празно, от тях 130 след намесата на qnisZ. Ако при тези условия след настройването успее да слезе на 8.5-9 - ще е ОК.
Коментар
-
u_bo
Immortal написа:След втора намеса на Яни и смяна на дюзите ("майсторите" сложили дюзи 3.5 мм при оптимални 2 мм), разходът сега е следния:градско с климатик - 12/100 - много приемливо;извънградско с климатик и нормално каране - 9/100 - почти приемливо.Без климатик в тези жеги не се наемам да пробвам
Коментар
-
Immortal написа:След втора намеса на Яни и смяна на дюзите ("майсторите" сложили дюзи 3.5 мм при оптимални 2 мм), разходът сега е следния:градско с климатик - 12/100 - много приемливо;извънградско с климатик и нормално каране - 9/100 - почти приемливо.Без климатик в тези жеги не се наемам да пробвам
Коментар
-
Е ти още ли зареждаш на ШЕЛ? От моите познати, вкл. и аз, никой не зарежда на ШЕЛ от години.Няма по-големи мошеници от тях... (без да искам да обидя случайно някой, който работи там - става въпрос за фирмената им политика).Пък като идеш да плащаш, само задника дето не предлагат да ти оближат - искате ли бонбони, искате ли дъвки, искате ли нам си кво... Отвратителна наглост.
Коментар
-
Ще замеря колата на по-голямо разстояние, да речем 1000 км. Щото сега при всяко зареждане ми дава много различен разход. Като почне от 10 за смесен цикъл с климатик и стигне до 13 без климатик. Тази сутрин пак ме изненада с разход 13/100 без климатик, като половината километри са извънградско, останалите - в града на къси разстояния...От днес почвам да записвам какво зареждам и след 1000 км ще видим "де’й Киро на кирия"...Иначе простите сметки показват, че дори и при висок разход на газ пак е по-добре от бензина:средно 8.5/100 бензин - на 1000 км са 85 литра х 2.20 = 187 лв.11/100 газ - 110 литра х 1.20 = 132 лв, т.е. 55 лв икономия.Аз на година минавам около 20 000 км, което прави 1100 лв икономия - т.е. за една година приблизително ще си изплатя АГУто.
Коментар
-
оффффффффффф... онзи ден зареждам на ОМВ-то на изхода за София - до Метро... викам - до горе, че бях на изпарения... оная ми ти газколонка мина 25 л. като стой та гледай а иначе бутилката ми е 28 л. казвам му на юнака - ааааааа, я спирай... та там повече п.п. та не вярвам всичко да е от новия газов инжекцион[/quote]Fiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
-
Immortal написа:Ще замеря колата на по-голямо разстояние, да речем 1000 км. Щото сега при всяко зареждане ми дава много различен разход. Като почне от 10 за смесен цикъл с климатик и стигне до 13 без климатик. Тази сутрин пак ме изненада с разход 13/100 без климатик, като половината километри са извънградско, останалите - в града на къси разстояния...От днес почвам да записвам какво зареждам и след 1000 км ще видим "де’й Киро на кирия"...Иначе простите сметки показват, че дори и при висок разход на газ пак е по-добре от бензина:средно 8.5/100 бензин - на 1000 км са 85 литра х 2.20 = 187 лв.11/100 газ - 110 литра х 1.20 = 132 лв, т.е. 55 лв икономия.Аз на година минавам около 20 000 км, което прави 1100 лв икономия - т.е. за една година приблизително ще си изплатя АГУто.Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
Коментар
-
Не знам къде му е далаверата на тоя газов инжекцион, при мен разхода е 9 извън и 11 градско с климатик. Вече направих 1500км. и нямам никакви проблеми, да чукна на дръво , а уредбата ми е обикновенна БРЦ за 500лв. Дори мощноста е същата като на бензин, има разлика само с пуснат климатик, заради това че на бензин компа си отчита че е пуснат и изравнява оборотите.--Старата ръжда любов не хваща!--
156 sportwagon 1,9 jtd 115
ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;
Коментар
-
u_bo
van_dal написа:Не знам къде му е далаверата на тоя газов инжекцион, при мен разхода е 9 извън и 11 градско с климатик. Вече направих 1500км. и нямам никакви проблеми, да чукна на дръво , а уредбата ми е обикновенна БРЦ за 500лв. Дори мощноста е същата като на бензин, има разлика само с пуснат климатик, заради това че на бензин компа си отчита че е пуснат и изравнява оборотите.
Коментар
-
Стига бе кихалки гърмялки и един куп допълнителни щуротии само защото можело и с обикновена.И отгоре на това каде била далаверата да караш с ГИ това направо ме разсмя :D .И казваш 1500км. и никакъв проблем , аз какво да кажа 22000км и никакви проблеми :D трябва да сменя газовия филтър ама само защото ми казаха 15-20хил.км. трябвало да се сменя иначе още не се е запушил.Обещавам в някоя от темите да съобщя когато се появи първия проблем Айде че осрахме темата на човека , сориФиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
Коментар
-
Като чета постовете по-нагоре виждам че разликата газ - бензин е толкова малка (около 2-3 лв./100), че няма смисъл да слагаш газова уредба ако ще и ГИ. Плюс има само ако караш на много големи километри, но пък двигателя ти се пре*бава така или иначе малко по малко.Напоследък даже се замислям дали да не си карам на ГАЗ само и да махна тъпата газова. Яд ме е, че дадох 140 лв. за нов изпарител...Catalogue: 1A | PUNTO BZ. GAMMA '97 (1997-1999)
MVS: 176.526.1(0) | SPORTING (1.2 16V) 3 PORTE
Engine Stamp: 176B9.000
Version Code: 176BV
Version: V5 | SPORTING | 03.'98
Коментар
-
u_bo
easylife написа:....... виждам че разликата газ - бензин е толкова малка (около 2-3 лв./100), .......
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар