Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Fiat Brava пали трудно на бензин

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Fiat Brava пали трудно на бензин

От както си поставих газов инжекцион на Брава 1,6 16, 99 година, колата много трудно пали на бензин! На какво може да се дължи и как бих могъл да реша проблема? Благодаря преварително!
    Автомобилите се делят на 2 вида: фиат и всички останали!

Добре дошъл в клуба на трудно-палищите след слагане на газ Да ти кажа чесно не съм сигурен на какво точно се дължи, аз на моята и фанбах цаката как да я паля. Въртря и щом припали бодвам газта ако трябв аи изфорсирвам малко за да хване оборот. Иначе ако я чакам сама да се справи с паленето ще трябва да запали няколко пъти за да задържи обороти сама. На кво се дължи ли, ще ти кажа, на кофти реглаж на газовата, не точноя размер дюзи или не точното зададено време. Газовия комп управлява дюзите като следи показанията на ламбда сондата за богата бедна смес и задава съответните времена на отваряне на дюзите. Да обаче когато примерно газта от изпарителя е с по високо налягане от необходимото времената стават доста по кратки от нормалните и от там на лоши работи пък се учи бензиновия комп които е създаден да се самообучава през целия живот на двигателя за неговата по добр аи икономична работа. И след като ти хубавичко си покарал на газ и след това си решил да палиш на бенз тея времена се отразяват и на бензиновите дюзи и от там идва бедна сместа съответно компа не може да отчете това защото ламбдата още не е заработила и няма кои да му каже за тоя проблем. След като някък успееш да запалиш било то с помпане и изкуствено задържане на оборотите докато ламбдата заработи бензиновия комп вече вижда за ко стаа дума и се корегира и колата заработва патрон и да я загасиш ще запали пак без никви грижи. Но като я покараш пак на газ пак се обърква, кво ти кажа незнам кои може ти помогне. На мен за моята газова ми помогнаха в София ма щото там си имаха софта и си знеха всичко колко трябва да е като времена и като налягане на газта и го направиха за 15 мин и сега нямам проблеми никви но незнам на теб кои къде и ква марка ти е сложил и колко му сече глават какво е правил с колата ти. Лесно е да ти хакне газовата и да ти я напраи да върви що годе и да ти вземе парите па после се оправяи, ма трудно е да я направи както трябва за да нямаш грижи после. Това за комповете и времената и самоубоченитео на бензиновия ми го каза наистина човек които си разбира след като колата ми се беше бъгясала тотално и неможеше ни на бенз ни на газ да бачка тоя я вкара в пътя и ми обясни що така се е получило и че трябва спешно да си вкарам газовата в ред защото пак ще се случи, затова и бях в софия при официалния представител на Бигаз за да я направят те, от тогава нямам проблем никъв.
    Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
    Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
    Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1

Коментар

Много благодаря за подробната информация!
      Автомобилите се делят на 2 вида: фиат и всички останали!

Коментар

Working...
      X