Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Браво прекъсва след слагане на газов инжекцион

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Браво прекъсва след слагане на газов инжекцион

Здравейте колеги. От скоро имам газов инжекцион на Бравото(1,6 16 V) с изпарител БРЦ. Колата върви много добре и при едно субективно засичане (допулних бутилката без да е изхабена докрай ) ми даде разход 8 лева на 100 км извънградско. Обаче друг ми е вупроса в ниските колата придръпва и прекъсва сякаш не работи на всичките си цилиндри. Сменил съм свещи и днес ще смянам кабели. Майсторите които ми слагаха уредебата мериха компресията на цилиндрите и ми казаха че първи цилиндър има компресия 5 атмосфери а другите са с по 11. трябвало да направя клапани и щяла да спре да прекъсва. Преди не го правеше на бензин а сега го прави и на двете горива. Не гори грам масло.Дайте съвет Поздрави
    Fiat Bravo 1,6 16V 103 hp

Може само с реглаж на клапаните да се отървеш. Но ако не стане както са ти казали ще се отваря главата - припасване или смяна и припасване на всички клапани. Може и да има счупени сегменти.
    FIAT BRAVO II 1.4 GPL
    FIAT BRAVA 1.6 16V 103ps
    FIAT TIPO 1.6i.e. 835.С1 '93 ABS
    FIAT UNO 1.5

Коментар

е ок. явно ремонта ще е малко по - голям. мякоий знае ли свестен сервиз за италиански коли щото май се оказва че не са залък за всяка уста. поздрави

Коментар

Коментар

Не не съм видял, а ми казаха. Днес си направих експеримент и карах на бензин от Практикер дружба до студентски и спря да придърпва толкова осезаемо. Пак си тупка ауспуха но вече на трета с 1000 оборота не тресе колата, а плавно и полека си ускорява. Май проблема ще се окаже дюза или газаджийски.

Коментар

Коментар

Ами незнам дали ми е газов инжекцион на 100 %. Казаха ми че е. Мисля утре да сложа снимки, че да ми кажете мнение. Имам нещо с кръгла форма, от което излиза маркуч на газ, който се влива в друг маркъч ( оригинален за двигателя) малко преди металния капак на главата. А за компа да трупа грешки ми се струва малко вероятно, защотото днес като карах на бензин колата се подобри, но пак си тупкаше ауспуха, все едно не работят всички цилиндри. Вече почнах да свиквам, че карам тротинетка.Мисля утре да се обаждам в сервиза extreme-tuning в Орландовци, защото ми го препоръчаха като добър за италиански коли.Пс кажи ми ника на Янис

Коментар

Коментар

Здравейте, започнах ремонта на това придърпване и се оказа познайте какво - валове и повдигачи. Моите са направо кръгли. Тук там има някоя издутина, която малко да повдига клапана. Направо незнам какво да кажа. Май съм поредната жертва на "добронамерени търговци", които само за затворили двигателя, за да я продадат. При свалянето на главата намерих един нов клапан, което значи, че предишния собственик с чисто сърце ми е продавал една "здрава и перфектна" кола. Защо няма начин всеки да си получи заслуженото?п.с. Ако имам пари да се обръсна след ремонта мога да пратя и снимки.Поздрави

Коментар

Working...
                  X