Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с оборотите

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с оборотите

Колеги, от известно време колата се държи особено - при подаване на газ "забива муцуната" - изпреварване или набиране са кошмар. Като стигне 3000 оборота а от няколко дни 2500 все едно съм вдигнал крак от педала на газта - почти спира а всъщност натискам сериозно. Сутринта с много мъки успях да вдигна 60 км/ч по Цариградско шосе Сега я карам ле-е-екинко почти без газ. Правиха ми днес диагностика в един сервиз, но те с газ не се занимавали. Само ми казаха, че инжекторите ми са за чистене, но това на другата заплата. Имат ли връзка запушените инжектори с проблема, който описах? Някой има ли представа какво се е случило с Бравата?
    ex '96 Bravа 1.6 16V LPG

Да, имат връзка, че ще напълнят джоба на твоите майстори. Само не казваш дали на бензин работи или не? Инжекторите нямат връзка при работата на газ, а аз доколкото разбрах става въпрос че не работи на газ. Първата работа е да смениш филтърчето за газта във клапана за газта. Завиваш кранчето на бутилката първо и после палиш колата докато свърши газта по тръбичките и после развиваш гайката отдолу на клапана и сменяш филтъра.
    FIAT BRAVO II 1.4 GPL
    FIAT BRAVA 1.6 16V 103ps
    FIAT TIPO 1.6i.e. 835.С1 '93 ABS
    FIAT UNO 1.5

Коментар

На бензин по принцип не работи добре- прекъсва, пука придърпва и т.н. А този филтър от къде да си го намеря? За човек с "две леви ръце" с автомобилите ми се вижда доста сложна "операция" :D
      ex '96 Bravа 1.6 16V LPG

Коментар

ако ти прави проблем само на газ може да е от въздушен филтър.. ако е на бензин - дюзите.
        Renault Clio Baccara 1.8 SPI 90hp
        Бившо: Fiat Bravo SX 1.6 16v 103hp

Коментар

Това че го прави на бензин и на газ по-вероятно е да е общ проблема. Това с гърмежите сега ко казваш. Откъде гърми - отпред или от ауспуха? Може да има сериозен проблем , така че недей да караш така по-добре. Може да епрескочил зъб на ремъка или да им апроблем с датчика на коляновия вал или проблем с кабели , свещи и бобина. Иди на майстор, но не да ти чисти дюзите засега, а да прегледа запалителната система първо.
          FIAT BRAVO II 1.4 GPL
          FIAT BRAVA 1.6 16V 103ps
          FIAT TIPO 1.6i.e. 835.С1 '93 ABS
          FIAT UNO 1.5

Коментар

Най верочтно е пробил някой кабел бе хора. Трябва да си смениш кабелите и/или свещите и след това всичко друго. Смяната на абели сам можеш да си я направиш, но тъй като ти е за първи път по-добре отиди на майстор и го гледай какво прави. ще видиш, че е лесно.
            Catalogue: 1A | PUNTO BZ. GAMMA '97 (1997-1999)
            MVS: 176.526.1(0) | SPORTING (1.2 16V) 3 PORTE
            Engine Stamp: 176B9.000
            Version Code: 176BV
            Version: V5 | SPORTING | 03.'98

Коментар

тия дето ми правиха диагностика ми провериха кабелите и свещите- ОК са. Гърменето на бензин е откъм аспуха, като го прави само в началото при потегляне, после се "отпушва" и започва да върви нормално. Общо взето на бензин не ми трябва да върви, искам да си оправя втрвенето на газ. Утре ще прегледам въздушния филтър и клапана на газта и ще пиша какъв е резултата. Само да отбележа - филтри всички са сменяни преди около 5000 км.
              ex '96 Bravа 1.6 16V LPG

Коментар

А какво ще кажете за катализатора!
                Punto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
                Втората......пак същата!
                (_-_)______////_______(_-_)
                Punto75-Вече на жената!
                Третата =Ино и шес= LPG POWER STAG Stilo MW 2004

Коментар

На мен ми прилича на множество проблеми едновременно - я вземи иди на газ анализ да ти настроят газовата, а за работата не бензин е друга бира.Или изпарителя си е заминал или просто ти трябва настройка за газта.
                  Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                  Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                  ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Значи не са кабели.. Аз така реших щото на мене ми гърмеше (отпред обаче) -и след смяна на кабели се оправи. Освен, че гърмеше спря и да върви.
                    Catalogue: 1A | PUNTO BZ. GAMMA '97 (1997-1999)
                    MVS: 176.526.1(0) | SPORTING (1.2 16V) 3 PORTE
                    Engine Stamp: 176B9.000
                    Version Code: 176BV
                    Version: V5 | SPORTING | 03.'98

Коментар

Working...
                    X